Antibiotiki kmalu ne bodo več učinkoviti?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Zaenkrat mi dohtarji se lahko. Enkrat na 4 tedne jih obiščem, pa sem "zdrav".
Pred leti pa so me dohtar 4x dnevno obiskoval pa mi ni noben AB nucal (MRSA), samo zjebal so mi "marsikaj" z njihovimi "testi"

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Seveda. In potem svizec zavije čokolado v folijo
rolleyes-1.gif

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Prov, naj dela kar če, ampak s tem si krepiš imunski sistem, če si pa že sedaj bolan te pa lahko res sam še tableti držijo pokonc.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Krepitev imunskega sistema pomaga na dolgi rok. Pri akutnem obolenju pa to nekako ne pride v poštev
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Hja, akutno se ne more vlečt "10 let", očitno ima človek zelo načet imunski sistem, da tako pogosto faše kaj takega?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Teb nuca samo ene 6x/teden nekam tečt v klanc, boš čez pol leta zdrav ko riba.
Meni uide 6 letnik preko dvorisca. Tako da pozabi tek v klanec. Edino s kolesom pa najbrz se tebe ujamem, (ce tudi si ti s kolesom)

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Prepričan sem da so tvoje težave v veliki meri tudi posledica stresa (posrednega in neposrednega). Stres ti definitivno ruši imunski sistem!
Pa poleg ukvarjanja s športom (vsak dan!) probaj še ščepec himalajske soli raztopljene v vodi + pol limone zjutraj na tešče. Jaz to delam vsak dan,se že 10 let nič ne prime (trk,trk),tudi če se gibljem okoli bolanih ljudi,tako da sploh ne vem več,kako izgleda prehlad,kaj šele gripa ali angina...

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Prepričan sem da so tvoje težave v veliki meri tudi posledica stresa (posrednega in neposrednega). Stres ti definitivno ruši imunski sistem!
Pa poleg ukvarjanja s športom (vsak dan!) probaj še ščepec himalajske soli raztopljene v vodi + pol limone zjutraj na tešče. Jaz to delam vsak dan,se že 10 let nič ne prime (trk,trk),tudi če se gibljem okoli bolanih ljudi,tako da sploh ne vem več,kako izgleda prehlad,kaj šele gripa ali angina...
ja jaz pa en cigaret pokadim zjutraj pa se me nič ne prime
bonk.gif

večino ljudi v najboljših letih se nič ne prime tudi brez limone. če imaš probleme z zdravjem ti pa limonca zjutraj tega ne bo odpravila.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.648
6.704
113
pri taščici
Mah, ne vem ce je ravno stres. Upam se reči, da sem bil nekoc precej bolj pod stresom. Vsaj zdi se mi.
Sumim nekaj drugega, ampak zdravljenje pa spet ni macji kašelj, čeprav je cisto banalna zadeva, ampak precej trdovratna.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.563
9.809
113
40
MB
jaz pa že od božiča "prehlajen" vikend po božiču preživel v postli z vročino, zadnji teden v letu še kr ni spustilo, zdaj zaključujem škatlico hiconcila ... zdrav še kr nisem čisto, ne vem kaj se me to drži tak
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Jaz tudi bolehal takoj po božiču, na srečo rahli simptomi samo. Očitno je tak čas, saj veš kaki je luft v MB, polno PM10 delcev
smile-1.gif

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ne vem, kaj se dogaja v vrtcu naše tamale, ampak od sredine decembra je stalno bolana. Jo doma pozdravimo, po treh dneh v vrtcu je spet bolna. Prejšnji teden je šla v ponedeljek zdrava v vrtec (teden pred tem je bila doma, ker je bruhala in imela drisko), v sredo ali četrtek je fasala angino.
In jasno, vse kar ona dobi, fašemo doma.

Jaz si še zdaj sestavljam pljuča od enega tedna vročnine konec decembra, eto, pa imam občutek, da sem fasal njeno angino (sem dobil vročino in me ščemi v grlu - glava pa kot balon).

Vrtci so legla bolezni.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Ja, se strinjam.
zmaga.gif

Poleg tega, da majhni otroci hitro poberejo vse mogoče bolezni, ki "priletijo" mimo (kakšno štalo bi imeli šele brez cepiv proti otroškim boleznim
rolleyes-1.gif
A je kaj čudnega, če potem zbolijo še vsi zdravi zraven?

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Jp, včeraj sem od hčerke dobil angino
frown-1.gif
Začelo pa se je z glavobolom glave in ne bolečim žrelom, kot pri njej. Zdaj sem na Ospenu in doma.

Štafeta virusov in bakterij se nadaljuje.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Zanimivo, glede na napisano predvidevam, da imajo zelo visoko rotacijo zaposlenih v vrtcu, ker če ti doma tako na izi zboliš, kaj šele zaposleni tam, verjetno imajo bazo ene 30 delavk, ker so nonstop bolane?