[Anketa] UMTS, GSM ali auto ?

Kako imate nastavljen UMTS aparat?

• Skupaj glasov
    77

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Še razlog:

Od 01.01.2008 pri Mobitelu bolj pogosto opažam napis zasedeno omrežje, ali brez razloga prekinitev v vzpostavljanju zveze.
Malce sumim, da so uporabniki ugotovili, da ni več razloga za vključen UMTS (konec brezplačnih video klicev).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Mah ta UMTS je tak samo za internet uporaben, kdo bo pa hodil po ulici in v telefon gledal
rolleyes-1.gif

Vsi ki jih poznam, da imajo Mobitel, so uporabljali videoklic brez kamere, večina jih je rekla, da niti probala ni, če deluje video.

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Na začetku sem imel auto, sedaj pa imam GSM only, ker baterija zdrži dlje! Ne rabim videoklicev in gprs-a...Če pa bi potreboval pa vklopim...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Jaz imam tudi na GSM nastavljeno fiksno. Če rabim kaj na hitro pogledat na netu, mi tudi edge zadošča.
GSM imam pa izbran zato, ker UMTS ima celo v centru LJ slabšo pokritost od GSM in posledično se baterija prej sprazni.

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Jaz sem tudi pri intenzivnejši rabi na UMTS začel opažat večjo rabo baterije, kar na začetku nisem opazil... Sem bil teden dni spet v Mariboru in sem imel nadpovprečno klicev na UMTS, je zelo æuæalo baterijo in sem moral preklopit na GSM Only.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Še razlog:

Od 01.01.2008 pri Mobitelu bolj pogosto opažam napis zasedeno omrežje, ali brez razloga prekinitev v vzpostavljanju zveze.
Malce sumim, da so uporabniki ugotovili, da ni več razloga za vključen UMTS (konec brezplačnih video klicev).

Zasedajo ga tudi Tuš-evi uporabniki, fiksirani na M@ omrežje...

Kibibi

ubloonie
20. jul 2007
3.291
0
36
Tudi jaz imam nastavljeno samo na GSM, ker tako baterija dlje časa zdrži. Če pa rabim UMTS, kar se le redko zgodi, pa takrat preklopim, drugače pa je vedno le v GSM omrežju.

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Še razlog:

Zasedajo ga tudi Tuš-evi uporabniki, fiksirani na M@ omrežje...

Tuševi uporabniki mislim, da ne povzročajo kakšne gužve
wink-1.gif

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
Auto GSM/UMTS. Se nisem sploh nikoli spraševala o razliki pri porabi baterije, čeprav vem, da je. Moram enkrat prav sprobat, da vidim, če je tako opazna razlika.

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
tudi jaz auto gsm in umts. tole o trajanju baterije je dobro vedeti. bomo probali.
write.gif

koliko dlje vam potem drži baterija, če imate vklopljen samo gsm? se to občutno pozna?

Mark

Pripravnik
17. avg 2007
850
5
18
Spremljal malo! Zdaj odvisno kakšno imaš pokritost! Če je oboje na full ni tako velike razlike, čeprav je le ta še vedno občutna! Za par % se ziher pozna! Če pa je umts bolj švoh, pa sploh ni za razmišljat, edino če rabiš nonstop umts storitve!

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
90% imam na UMTS.

Dostikrat malo pobrskam po netu, razlika o hitrosti je očitna, sploh pri 3,6Mbit.
Včasih sem na gsm živce zgubljal ko sem rabil kakšno informacijo na hitro.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.307
4.124
113
No na Tušovem omrežju je GSM ,ko pa gostujem pri Mobitelu pa UMTS , jap Tuško lepo piči preko HDSPA.

artie

Pripravnik
23. avg 2007
87
0
6
Jaz imam zaradi pogostega brskanja po netu kar auto opcijo, ker itak preklopi na UMTS, če je dobra pokritost. Res pa je da se baterija hitreje sprazni.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
samo gsm, na k800 imam občutek da mi 30% več porabi z umts.

No ko pa rabim net na notesu pa seveda umts, dela hitro in nizki pingi.

Nazadnje urejeno:

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
UMTS je zakon, zato ga imam vedno prižganega. Če nimaš hitrega prenosa podatkov nisi pravi dedc.
wink-1.gif