Android tablica za cca. 300 Eur

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
steve: ko boš ti delal nek produkt in ti ga bo nekdo pod ceno prodajal?

On ga ne prodaja pod ceno, ti ga moraš, če hočeš prodajati po isti ceni kot on
tongue-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Ampak mnogi, ki manj zaslužijo in prodajajo "pod ceno" kaj hitro propadejo, velikokrat rok trajanja takih trgovin* ni daljši od dveh let
evil.gif

*govora o trgovinah, ne handlerjih in onebandman prodajalcih
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Če trgovina propade zaradi tega ali ne, s tem se kupec ravno ne obremenjuje. Pri izbiri trgovine je važna samo cena. Pri nakupu iz tujine pa recimo še možnost garancije v SLO - pa še to ni nujno, saj lahko pošlješ napravo tudi nazaj v tujino.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Tvoja trditev niti malo ne drži oziroma drži samo takrat, če gledaš samo skupino kupcev, ki išče najnižjo ceno in ne, ne obstojijo samo taki kupci
wink-1.gif

Morda se še nisi opekel, ampak tudi tebe verjetno čaka in takrat boš morda razmišljal drugače oziroma prestopil v kakšno drugo skupino kupcev
smile-1.gif

PS: pa da ne bo pomote, ne zagovarjam oderuških trgovin ....

sad

Guru
24. avg 2007
21.171
9.805
113
Torej na kratko. Zadeva sicer ni zame, sem jo pa imel v rokah. Gor je Android 4.3, na 4.4 še ni nadgradnje.
Zadeva leti, baterija ne vem koliko traja, ampak recimo, da je v ene dveh urah igračkanja šla dol za četrtino (na pamet govorim, ker nisem točno gledal). Me je pa presenetilo, da je kvaliteta izdelave nekaj slabša od Galaxya Tab 2 10.1. Recimo pri tem zadnjem se zadnja stran nič ne vda, ko pritisneš gor, medtem ko se pri Nexusu pa. Sicer pa kot rečeno, zadeva lepo leti.

kwa1

Fizikalc
12. jul 2013
438
36
28
Citat:
Uporabnik srv pravi:
Ampak mnogi, ki manj zaslužijo in prodajajo "pod ceno" kaj hitro propadejo, velikokrat rok trajanja takih trgovin* ni daljši od dveh let
evil.gif

smile-1.gif
tole so pa rahle buče
bonk.gif

trgovci, ki so in še vedno uspevajo se držijo enega pravila "raje 1% od stotih kot 100% od enega kupca".....

jure_jankovich

Fizikalc
14. feb 2013
999
0
36
125
Citat:
Uporabnik srv pravi:
evil.gif

smile-1.gif

Poglej, če imaš ti (kot trgovina) na voljo zadnji model iPhona 5S, ga verjetno ne boš prodajal pod ceno, k'ne?
Če bi pa danes prodajal 3GSa, bi bla pa cena kakšna? Recimo, da imaš še neki modelov na zalogi ...
Tale nexus se umika novemu modelu ... kaj torej ni jasno?

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.319
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Torej na kratko. Zadeva sicer ni zame, sem jo pa imel v rokah. Gor je Android 4.3, na 4.4 še ni nadgradnje.
Zadeva leti, baterija ne vem koliko traja, ampak recimo, da je v ene dveh urah igračkanja šla dol za četrtino (na pamet govorim, ker nisem točno gledal). Me je pa presenetilo, da je kvaliteta izdelave nekaj slabša od Galaxya Tab 2 10.1. Recimo pri tem zadnjem se zadnja stran nič ne vda, ko pritisneš gor, medtem ko se pri Nexusu pa. Sicer pa kot rečeno, zadeva lepo leti.

Nadgradnja na KitKat je že. Sem pred dnevi dobil prek OTA.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
pač nehajmo živet pa je

tehniko kupujem vso v tujini, razlogi zakaj tukaj niste konkurenčni me ne zanimajo

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik kwa1 pravi:
Citat:
Uporabnik srv pravi:
evil.gif

smile-1.gif
tole so pa rahle buče
bonk.gif

trgovci, ki so in še vedno uspevajo se držijo enega pravila "raje 1% od stotih kot 100% od enega kupca".....

Niso buče, če veš, kako se stvari streže
smile-1.gif
Moja poanta je bila, da so tudi trgovci, podjetniki, etc., ki dajejo popuste kar na pamet samo, da so cenejši/najcenejši in zato kasneje zaidejo v težave. Ti dam še primer:

Da pokriješ vse stroške moraš seveda nekaj zaslužiti in recimo, da je tvoj zaslužek 10% od prodanega. Če daš samo 5% dodatnega popusta moraš prodati 100% več za isti zaslužek. Recimo, da deluješ v panogi, kjer si lahko privoščiš 20% RvC (mnogi v računalniški in podobnih branžah si ga ne morejo), potem moraš ob 5% dodatnem popustu prodati za 33% več za isti zaslužek, etc.

Torej, ni vse v tem, da prodaš, važno je tudi za koliko prodaš
wink-1.gif

Je pa globalizacija poleg dobrih stvari prinesla tudi slabe in vsak, ki se gre trgovino, si mora sam najti svojo pot, kako pridobiti in zadržati kupce ...., ampak to ni tema za tukaj.

Sry za offtopic.

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
309
7
18
Nazaj k temi

Leclerc ima trenutno LG G-PAD 8.3 za 255 EUR, če imaš Leclerc kartico.
Edino nima HDMI, kar piše na Leclerc katalogu (napaka).