Android tablica ali iPad

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
tisti, ki ste dalj časa uporabniki tablic in ste testirali oba sistema androida in ipada. Sem pred nakupom nečesa, pa se ne znam odločiti. Uporabljam iphona in sem zadovoljen, z androidom načeloma nimam izkušenj in se mi ne da "testirati".
Tabljica pa se bo uporabljala za večerno srfanje po netu pred televizijo, plačevanje položnic in pa ideja je, da bi mi prišel prav na kakšnem daljšem dopustu za maile, dostop do domačega pcja in podobno, za kar mi je iphone malenkost premajhen.

Nekaj bi vzel, pa ne vem kaj.

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
ipada, samo ne vem kako je s certifikati, ko boš plačeval položnice

ja na iphonu sem jih uvozil brez večjih težav in deluje. Za kaj nujnega na poti je OK!

WHITESNAKE

Pripravnik
10. okt 2007
139
0
16
LJ
Priporočam android tablico, ASUS ali SAMSUNG po možnosti..... iPad je precej zdolgočasen in razen baterije ki je res razred zase se boš neskončno zabaval z itunes-i. Sicer je res da vse te možnosti ki se ti ponujajo na android sistemu bolj porabljajo energijo tako da smo potem na istem. Sam sem naredu vsaj zame zmagovito kombinacijo, iPhone4+Galaxy tab 10.1 in sem super zadovoljen
aplauz.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kaj ti je? Model ima iphona s katerim je zadovoljen in ti mu priporočaš android tablico in razlagaš o zabavi z itunesi?

Android ni za ljudi, ki so zadovoljni s katerimkoli applovim izdelkom. Pika.

Ti si izjema
grin1.gif

igi

Guru
13. okt 2007
5.642
1.226
113
Celje
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kaj ti je? Model ima iphona s katerim je zadovoljen in ti mu priporočaš android tablico in razlagaš o zabavi z itunesi?

Android ni za ljudi, ki so zadovoljni s katerimkoli applovim izdelkom. Pika.

Ti si izjema
grin1.gif

hja pa misliš, da z androidom nebi bil zadovoljen? Priznam, prihajam v leta, ko se mi ne da več toliko "testirati" in zato se bolj nagibam k applu, sam za njihov prenosnik pa še vedno nekako ne zberem "poguma", ker sem tudi z win7 čisto zadovoljen!

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Mah andoid je bolj geeky, veliko več opcij, kar je lahko konfuzno če ne rabiš in si vajen appla. Če te itunesi ne motijo, potem je zate ipad čisto kul. Sicer omejen, ampak zna vse kar rabiš z dobrim user experiencom.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.561
464
83
Imam na SGS2 praktično iste aplikacije kot na tabli. Kakih 40 je sigurno na obeh. Na tabli se jih je sicer nekaj 10 več že nabralo, ker določene zadeve se na manjšem ekranu ne rabi.
Ne vem pa v čem bi mi bil (lahko) iPhone boljši od SGS2. ??

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj ti pravim, odvisno kako si zahteven. Iphone/ipad nikdar ne štekneta, ker imata ločen thread za ui in enim je važno samo da vedno gladko in fancy dela, ne pa vse opcije, ki jih android ponuja geekom za igračkanje
wink-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.918
660
113
Kar tema ni o Android tablicah sem jo dal v ločen thread.
Tukaj lahko nadaljujete diskusijo ampak po pameti in argumentirano.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Glede na tvoj opis, bi bil Ipad več kot zadovoljiv. Če si pa še bolj zahteven in hočeš vključiti še razne file transferje in podobno, potem pa Andorid. Ja sej se boste applovci oglasili, da lahko na ne vem kakšen način prenašaš fajle če se ga jailbreaka, ampak sori od original tablice pričakujem, da brez težav lahko priklopim USB ključ, ali samo napravo na bilokateri računalnik, da mi igra vlogo usb host-a. Vse to je pri applu onemogočeno (vsaj out of the box, kako je ko se enkrat hacka zadeve pa ne vem)

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.510
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
ipada, samo ne vem kako je s certifikati, ko boš plačeval položnice

S certifikati je na iPadu manj problemov kot na Android tablicah ... za surfanje pa je skoraj vseeno, za katero se odlocis ... Edino kaksnih poceni "cunga lunga" tablic se izogni
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Glede certifikatov tudi jaz nimam pojma. Drugače pa ja kot je Jest rekel. Če boš slučajno vzemal tablico, potem glej da je s Andoridom 3.0, ker ostalo je bolj neka posiljena varjanta
smile-1.gif
Ampak glede na tvoje ozadje potrebe, sem prepričan, da bi ti ipad odlično služil.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
S certifikati so problemi na androidu. Podpira jih baje šele 4.0 (ICS). Vse te tablice z 3.x (Honeycomb), jih ne podpirajo. Na honeycombu pa ne deluje niti SandroB browser preko katerega jih je mogoče uporabiti na 2.2/2.3 . Obstaja sicer Sandroproxy, ki se namesti kot proxy service in omogoča, da ga browser uporabi kot proxy. Samo to je daleč od tega da bi bilo user friendly.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Saj ti pravim, odvisno kako si zahteven. Iphone/ipad nikdar ne štekneta, ker imata ločen thread za ui in enim je važno samo da vedno gladko in fancy dela, ne pa vse opcije, ki jih android ponuja geekom za igračkanje
wink-1.gif

boš ja...tudi ipad frizne kdaj pa kdaj, vsaj meni. Android pa je toliko geek zadeva koliko hočeš da je. Iz škatle pride ven povsem uporaben izdelek, eni pa še vedno širijo famo iz verzije 1.5, da ga moraš 1 tedn pedenat da dela spodobno. kar je seveda BS

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Nisem mislil, da je treba kaj pedenat. Android je preprosto boljši in več zmore že "iz tovarne", ko ga rootaš je pa sploh veselje
smile-1.gif
Ampak za nekoga, ki bi na dopustu malo srfal, je že vajen iphona in mu ni, da bi se spet ne vem kaj novega učil? Ipad, itak.