AMZS, afera?

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Se samo delaš neumnega?

Pri nas se gremo sistem Kadija tuži, Kadija sudi.

Policajčki in sodniki priviligirancev še povohat ne upate, kurje tatove pa je trba pribiti na križ. A to ni policajska država?

Za rajo je, za tavelke lopove seveda ne. Ker trdiš da nismo policijska država sumim da si tavelik lopov
evil.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.353
7.453
113
Jaz se po tvoje morda delam, ti pa s svojim pisanjem dokazuješ da si (ok dopustiva da se samo delaš - da si bova po tvoje ekvivalentna).

Policija izvaja zakone. Njeno delovanje, predvsem procesni del določajo zakoni - Zpol, ZKP, ZP-1 Te zakone je sprejel državni zbor, v njem sedijo ljudje ki jih volimo državljani.

Ko policija zazna prekršek ali kaznivo dejanje prične z zbiranjem obvestil. V primeru kaznivih dejanj, se ob zaznavi obvešča državnega tožilca (sploh večji primeri gospodarskega kriminala - da ne bova o kurjih tatovih (po tvoje)) in nato državni tožilec usmerja preiskavo. Ko se predkazenski postopek konča, se zoper osumljenega poda kazenska ovadba. Od tu naprej je zadeva v rokah tožilca in nato sodišča. Primeri ki so zastarali ali ostali v predalih tožilcev nekako nimajo veze s policijo.

Sistem kadija tuži, kadija sudi pomeni, da te jaz obtožim da si nekaj storil in je nato meni prepuščeno da se odločim ali si kriv ali ne. V naši državi je temu najbolj približan (pazi približan ne da je tak) hitri postopek po ZP-1, s katerim se ti kot dravljan srečaš če storiš cestno-prometni prekršek. V primeru kaznivih dejanj pa ne vem kako bi ti apliciral ta rek.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.013
6.239
113
blizu močvirne prestolnice
Apollo, potem pa pojdi v pisarno svoje šefice pa malo preveri kaj ima v torbici ali v predalih. Mogoče pa kaj odkriješ, saj po govoricah se lahko kaj najde.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
kzs...
Mam starega Hyundaja, bremze ok, gume odlične, luči svetijo krasno, ampak izpušni plini so v k.urcu... Ker močno ogrožam promet, sem vsak dan bolj zaskrbljen, ko se vsedem v avto. Skrbi pa me tudi tehnični pregled, ki se bliža! Mi kdo zrihta, da bom to kanto, s katero močno ogrožam promet, spravil čez? Dam za pivo
grims-1.gif
!!!

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Citat:
predvsem procesni del določajo zakoni - Zpol, ZKP, ZP-1

...ki se jih ne znate držat in vsaka malo bolj razvpita zadeva pade zaradi napak velecenjene policije, ali pa kasneje tožilstva.

Zanimivo, da pri kršitvah CPP kjer se gremo kadija sudi, kadija tuži pa ni nobenih procesnih napak?!

In mi nismo policijska država? Za jebene kurje tatove lovit so sposobni in policaji in tožilstvo, ko pa se
pokaže primer resnega kriminala pa zajebejo vsi. Kot kaže namerno, če bi bili samo tako zelooo nesposobni
bi jim včasih vsaj po pomoti ratalo kako veliko barabo obsodit.

Tako da prosim ne zagovarjaj sfukane zakonodaje in (ne)delovana policije, razen v primerih kjer se instant kasira.
Kaj dosti več od vas itak ni. Ko ste stavkali sploh ni blo razlike, le malo man denarja ste za brezveze pocuclali iz
davkoplačevalskih žepov. Še nesreč ni bilo nič več. Torej trdim da ste navadni inkasanti in da vam je za varnost
na cestah en kurtz mar. Za gospodarski kriminal velja enako. Horda zapitih in nesposobnih kriminalistov je
nazadnje brez procesnih pizdarij na sodišče pripeljala koga? In taisti je sedaj tudi pravnomočno v luknji?

Ne ni ga. zadnjih 15 let ne.

Fakof tak policijski aparat ki je namenjen SAMO IN IZKLJUČNO polnjenju proračuna, za kaj drugega pa sploh ni.
Pomoje še za ceste pometat niste, bi še tam naredili več škode kot koristi. In če me dnevno lovite po cesti kot največjega lopova
zaradi smrdljivih 100 EUR izkupička, je to zame policijska država.

Pa me prepričaj v nasprotno...

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Tebe je najmanj za zapret.
evil.gif

Kar dežurnega policaja tle gor vpraš. Ti bo še razložil po kerem členu kerega zakona.

Pejt raj krast. Ampak na veliko kot pravi tajkun. Si boš lahko nov avto kupil in bosš spoštovan gospod. Za tak kriminal itak ni nobenega zakona po katerem bi šel lahko sedet. Tudi Appolo8 ne ve zanj.
evil.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
ksz...

ljudje, apollo8 je pač 'orodje', ki ga nekdo drug drži v rokah. Pač mora delati po predpisih, ki jih sprejemajo drugi. Kadija tuži, kadija sudi varianta je bil pa judge dredd...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.353
7.453
113
Super, dva trola se sedaj medsebojno podpirata in si cestitata za napisane neumnosti.

@roscha - glej, ti, ki si tako pameten, da sem ti moral v prvem replyju razlozit kako tece kazenski postopek v RS, bos tezko od mene zahteval da te prepricam, da zivis v zablodah.

Stvar je zelo preprosta. Prvo pokazi kje se kdo ni znal drzat kakega zakona pa bova potem razpravljala. Jaz poznam kar nekaj primerov, samo je vec takih, ko je zaj.ebalo sodisce in ne policija.

Za te vajine velecenjene tajkune sem tudi ze napisal - imajo ekipo ljudi ki zna uspesno zaobiti zakone. In glede na nacelo zakonistosti jih ne mores kaznovat za nekaj kar ni kaznivo. In cetudi je nekaj kaznivo, cloveka ne mores obsodit ce ni dovolj dokazov.

Gospodarski kriminal v 90% sestoji iz utaje davkov in kraje v drzavnih podjetjih. In krajo v drzavnem podjetju morajo ugotoviti nadzorniki, ki so postavljeni s strani drzave. Ne morem se jaz danes odlocit pa kar preventivno it pregledat poslovne knjige neke drzavne firme. Isto ne morem narest KK. Ker ce vama ne smem rukzakov pregledovat kar tako, pol tud njej nimam kaj po torbici sarit. Ko bom pa to lahko pocel, takrat pa bomo govorili o terminu policijska drzava. Ponavadi o tem jamrajo tisti, ki so jih pac dobili pri prekrsku oz storitvi KD. A sem jaz kriv da sta prevec nesposobna in vaju je polciija dobila?

Ja, taka je realnost v sloveniji, ce si dovolj sposoben si lahko nekaznovan. ker pravo nikoli ne bo moglo zajeti vseh podrocij oz vseh moznosti ki se lahko zgodijo. To da imata vidva policijo za nesposobno je pac vajino povsem legitimno mnenje. Argumenti ki pa jih navajata so pa...neresni?

Ker jaz vama lahko odgovorim povsem preprosto: Ali bi vama bilo vsec, da ko vama nek narkomancek ukrade kosilnico izpred hise in vesta kdo je, policija rece "ne bomo ga ovadili, ker se s kurjimi tatovi ne ukvarjamo, dokler ne zapremo zadnjega tajkuna to pac ni nas posel"

Mislim, na te brezvezne trditve na nivoju gostilniskih vseznalcev se mi enostavno ne da vec odgovarjat.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Prvič: Če bi bil pismen bi znal razbrat da ne pluvam samo po policajih ampak tudi po nesposobni sodni veji. Preveč se čutiš osebno prizadet btw.

Drugič: Sam priznaš da zakonodaja funkcionira samo za tiste ki so "reveži" za bogatine pač ne, ker se "znajdejo" in naj se znajdem še sam.

Zaključek ki ga vsak normalen iz tega potegne je?

Citat:
Prvo pokazi kje se kdo ni znal drzat kakega zakona

Jezus kristus. Sploh ne sledim več dnevnim zajebom policije in sodstva, jih je enostavno preveč. Ampak si bom verjetno še danes vzel čas in ti jih nanizal...

ok?

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Povzetek bi bil, da stvari pri nas smrdijo na vec koncih, ne samo pri eni zadevi, ker je pa vse med sabo povezano, pa mamo stanje kot je. Dober zacetek bi bil ze, ce bi VSI ljudje dali od sebe 99% na delovnem mestu. Ne pa da imamo nepopolne vloge, dokaze itd. WTF, kako lahko solani ljudje sestavijo nepopolno vlogo ? Knjiga v roke in adijo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.353
7.453
113
V bistvu res ne moreš nič, ker uživanje v sloveniji ni ne prekršek in ne kaznivo dejanje. Seveda je disciplinski prestopek, vendar je to stvar delodajalca in ne mene. Namreč tudi meni recimo lahko alkotest odredi predstojnik in ne nekdo nižji od mene.

Da so zakoni slabi pač ni kriva policija to je moj point. Osebno vem za veliko felerjev zaradi policije, ampak obcutljiv sem na to, da nekdo kar na pocez govori kako je vse zanic pol pa ne zna primerov navest.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
odjavi se , policajsko budalo..te ne rabimo tuki ..a si naredil kadetsko poleg šlosaskerga kursa, al kaj?
cry12bpy.gif

Nazadnje uredil moderator:

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.353
7.453
113
A to je sedaj normalno ratalo? da ko zmanjka argumentov se začne žalit? Bogi si.

roscha

Fizikalc
27. jul 2007
301
49
28
Da se ne boš s5 jajcal, linki bodo o zajebih policije IN tožilstva/sodišč!

Zajeb 1 (tožilstvo)

Zajeb2 (niste takoo brezmadežni)

Zajeb 3
Tle ste kot izgelda nesposobni oboji. Policija naredila zanič delo, tožilstvo tudi ni vredno pol kurtza. 25 je čez 3 dni me zanima razplet...

Zajeb 4
No tukajle se vidi da ste POLICAJI totalno nesposobni najti kaj drugega kot svoj merilnik hitrosti in "frulico"

Zajeb 5
Izgleda da bodo dokazi ničvredni, zbiral jih je kdo? Tožilec in sodnik seveda ne...

Recimo da ni zajeb
ker mi ni znano ali so velecenjeni policaji našli roparje. Rop je bil 18.10. Po 4 dneh so pogruntali da
pojma nimajo in prosijo ljudi za pomoč. Roparjev verjetno niso našli saj bi bila drugače novica in hvalisanje
v vseh medijih. Recimo da jim še kaj rata, recimo da ni zajeb

V dobrem mesecu 5 zajebov. Pa sploh se nisem trudil iskat novic po različnih medijih. Se verjetno najde marsikaj več
Sploh na požar reportu in mladini.

A se gremo še to igrico?!

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.353
7.453
113
dal si mi 4 linke ki govorijo o aferi cista lopata, torej o istem primeru. Pa a se ti iz sebe norca delas? To da je nek komandir vozil pijan je njegov oseben zajeb in ne zajeb policije. Naj pac odgovarja tako kot ostali. rop skb.... Ne bom komentiral - pac nepreiskan primer. Rop zlatarne, ne bom komentiral ker je preiskava se v teku.

Zdej pa se koncno lahko zacneva it igrico. Ti si policiji ocital nepoznavanje zakona in trdil da primeri padajo ker policija zaj.ebe. To da nek primer ni preiskan ni isto kot napaka v postopku. In da das 4x isti link in ga vsakic predstavis kot locen primer - pateticen si.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.013
6.239
113
blizu močvirne prestolnice
Apollo, rekel si da snifanje ni prekršek, prav toda če je človek na takem položaju, to ne bi smel delati. In ker itak vsi govorijo kaj kdo dela,potem bi šel vseeno lahko mal v preiskavo ter povedal ljudem ali je to res ali pa podla laž.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Kaj pa tole: Romi napadli Mesojedca in novinarko?

Včasih, ko so bili še miličniki, si je upal en sam policaj v cigansko naselje naredit red, koliko vas pa mora biti sedaj?

Pa še, če vas je več, jih kdo faše po buči.

Mene bodo jebal na cesti, če bom spil 3,4 pire, ciganom, ki pa delajo resne pizdarije, si pa ne upaste blizu!

Zbiralcem orožja, ki ne delajo pizdarij (beri:pijani streljajo po okoliških vaseh) boste zaplenili zbirko, ciganom pa redkokdaj zasežete kak kos, čeprav veste, da imajo cele arzenale.

Ne znate druzga delat, ko dajat pihat in lovit na radar. Pa še to imate najraje zaposlene delavčke, za katere veste, da jim bodo trgali od plače, če ne bodo plačali kazni.

Pred šolami ste tudi samo prvi teden...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.353
7.453
113
jaz se strinjam da to da nekdo ki je v vladi snifa ni ok in da je zelo narobe. Ampak ne more policija preiskovat nekaj kar ni ne prekrsek, ne kaznivo dejanje? Lej brezveze o tem razpravljava.

@patriot - kolikokrat si bil v ciganskem naselju ko jih je bilo 50 proti tebi in se enemu? jaz upam naglas povedat da tist ki ga ni vsaj malo strah ko gre na intervencijo v tabor, tisti laze. Lahko ti povem za strojane, ce bi dva dni pred incidentom ko je cmak pretepel vascana, preiskovalna sodnica poslusala dobesedno moledovanje enega od kriminalistov, se ambrus ne bi zgodil, ker bi bil cmak v priporu. Ja, meni tudi ni problem rect da vsi vemo da majo cigani orozje - pa pojdi na hisno preiskavo pa ga najdi. Ja majo ga, sam ne v taboru. Kaj nej zdej vse slovenske gozdove preorjemo? Ja saj najlazje je reci "ja" ampak kdo bo placal? Pred osnovno solo se ne more stat ker ni dovolj policistov. Zaradi tega stanja pred solami je povprecen policist v ljubljani nabil 30 nadur septembra (moja ocena).

Dogaja se da sodnica ciganu da pogojno za poskus uboja (ki ga je tozilka predhodno ze prekvalificirala v lahko telesno poskodbo), nato pa obe s tozilko prosita naj ju policija pelje domov ker se bojita ciganov pred sodiscem.

a bos sel v tabor? Pa streljal ko bo sel s sekiro nate? Pa tvegal ne samo mascevanje celega tabora ampak to da te bo sovrazilo 80% sodrzavljanov ker si brutalno umoril ubogega romcka? A bos? Dej dej, tko mocni na besedah so ze v gatah ven iz tabora tekli.

Dokler se drzava ne odloci narest temu dogajanju konec se lahk mi razpocimo pa ne bo bolje. Po KZ-1 otrok do 14 leta ne more storiti kd. Kdo mislis da sedaj baker krade pa po avtih vlamlja? Tastari samo z avti robo pobirajo.