Amis prihodnje leto tudi v mobilno telefonijo

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
To bo šele sranje. Tile resnično verjamejo, da se lahko gredo telekomunikacije z 1000 optičnimi priključki in tremi UMTS baznimi postajami?
stupid-1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Baje jih Mirko noče več, oz. oni njega. Torej ne bo nič z Amiš Telekomom.
smile-1.gif

Po mojem rabijo resno finančno injekcijo, da ostanejo živi v naslednjem letu. Samo da ohranijo status quo, oz. tržni delež. Za kaj več, bo pa šlo še več denarja. Za "UMTS za reveže" vsaj 50 mio EUR, za dostojno reč, vsaj 150 mio EUR v 3eh letih. Torej iz te moke ne bo kruha. Kreditov ne bo zaradi svetovne finanče krize (2 leti nazaj bi se še našla kaka debilna banka), investitorjev, ki bi pedenali lasten denar v 5. mobilnega operaterja v dvomiljonskem Slovenistanu, pa tudi ne.

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
No ja, kakorkoli že. Po mojem placa za 5 operaterjev in še tri virtualne ponudnike preprosto pri nas ni. Še v Avstriji je prišlo do konsolidacije iz petih operaterjev na 4, pa imajo štirikratno populacijo Slovenije. S tem da je četrti (H3G) itak na orenk trhlih nogah in išče, če bi se lahko združil s kom ali ga prevzel, kar pa se ne da več, ker so prvi trije že velike gorile (Mobilkom, T-Mobile, Orange), ki druge kupujejo ter prevzemajo in ne obratno.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno to. Realno je prostor za 3 mobilne operaterje in 2 ponudnika storitev. To je moje mnenje.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Točno to. Realno je prostor za 3 mobilne operaterje in 2 ponudnika storitev. To je moje mnenje.

Inflacija ponudnikov in operaterjev pri nas je posledica neurejenosti in zaprtosti trga za velike tuje investitorje ter neprivatizacije državnega operaterja, ki posluje po političnem in ne ekonomskem diktatu. Posledičo vsak vaški klovn v Slovenistanu misli, da se lahko gre telekomunikacijsko operaterstvo, čeprav nima ne denarja, pa še manj znanja.
Kar država seje, to tudi žanje.
bonk.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Inflacija ponudnikov in operaterjev pri nas je posledica neurejenosti in zaprtosti trga za velike tuje investitorje ter neprivatizacije državnega operaterja, ki posluje po političnem in ne ekonomskem diktatu. Posledičo vsak vaški klovn v Slovenistanu misli, da se lahko gre telekomunikacijsko operaterstvo, čeprav nima ne denarja, pa še manj znanja.
Kar država seje, to tudi žanje.
bonk.gif
Tam si napisal SERJE ali SEJE? (ne vem, če se nisi zatipkal, prosim za potrditev.)

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Ravnokar videl raklamo: "Telekomunikacijska kriza prihodnosti danes!"
tongue-1.gif