Ameriški tovornjaki

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
mene zanima kako se to pelje vzratno
smile-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Heh...EU se šele zdaj odloča in dovoljuje malce daljše, a po AU se vozijo pravi monstromi na cesti:

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
komaj čakam, da se začnejo po stari celini voziti še avstralski model prikoličarjev
sprasujem se.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Haha, zamislite si tole na naših cestah. Kako bi se slovenčki spravljati tole prehitevat z raznimi 1.0 in 1.1 "avtomobilčki"..hkrati pa bi še gledali na BC da bi imeli porabo okoli 5, 6 da ne bi preveč porabili.

Kaj takega je pomoje samo po autoban možno
smile-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
če bi se tole na utobahnu pojavilo bi bilo še slabše. Sem že videl veliko nesreč, ki so se naredile samo zaradi firbcev. Ti so zmanjšali hitrost na hitrost polža, in odzadaj folk na polno v rit. Ni dolgo nazaj, ko je bila nesreča na avtocesti CE-LJ. Jaz se pa peljem iz kontra smeri, se pravi LJ-CE. In kar naenkrat na polno po bremzi. Kolona dolga vsaj 2 kilometra. Pa smo speljali pa stop, pa speljali pa stop... Kot sem rekel, nesreče na našem pasu ni bilo, so se pa firbci ustavljali, da so se napajali na bolečinah drugih, ki so bili prisotni na nesreči, ki se je zgodila NA DRUGEM PASU!!! Katastrofa!

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.394
231
63
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Haha, zamislite si tole na naših cestah. Kako bi se slovenčki spravljati tole prehitevat z raznimi 1.0 in 1.1 "avtomobilčki"..hkrati pa bi še gledali na BC da bi imeli porabo okoli 5, 6 da ne bi preveč porabili.

Kaj takega je pomoje samo po autoban možno
smile-1.gif

Saj slovenčki na AC in CMV že sedaj na takšen način (ali slabše) prehitevajo dva običajna šleperja, ki vozita 300metrov narazen.
Par km/h višja hitrost in manever prehitevanja se hitro razvleče na razdaljo kilometra ali več.
bonk.gif

LP,

Milan

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
Tele ameriške zadeve so včasih imele dvotaktne dizel motorje, še kakih 15 let nazaj so jih menda vgrajevali. Krasen zvok, ampak očitno jih je čas povozil.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Razen v izjemnih primerih so pri nam vlaki omejeni na 750 m dolžine, oz. potniški do 400 m.

ltd

Pripravnik
5. sep 2007
100
2
18
V ladjah, lokomotivah in agregatih - tam že, v tovornjake pa jih ne vgrajujejo več. Porabili so več goriva kot štiritaktni, predvsem pa je bil problematičen ekološki vidik. Mislim, da je tovrstne motoje (za ta namen) proizvajal le Detroit Diesel in so potem raje opustili to tehnologijo.

Saj pravim, kar impresivna zadeva sicer:
GMC1
GMC2
Detroit

Ekologija mogoče res ni na njihovi strani,
stupid-1.gif

ti pa vsaj nihče ne more očitati traktorskega zvoka...
evil.gif

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
308
6
18
Menda en tak amerikanski monstrum celo obstaja nekje v okolici Podpeči. Točno kje, pa ne vem.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
shocked-1.gif
Ti mater kak zvok, jaz vem, da bi se usral, da to slišim nekje v gozdu sredi noči. Pravi "monster sound"

ermej

Fizikalc
3. sep 2007
725
29
28
Reimer iz SLovenskih konjic ima nekaj parkirano tam pred svojo vilo. SAm nisem dobro videl kaj je. Mogoče je pa samo kakšen volvo, ima pa te krom felgne, izpuhe, nos,...