Amazon

B81

22. jul 2007
37.757
11.028
113
Sem opravil prva dva nakupa prek Amazon.de in mi najbolj ni jasno.
To kupiš in potem ti Amazon pošlje (ne direkt prodajalec) ali v čem je razlika v primerjavi z Ebayem?
Predvidena poštnina je nekam dolga 14+ dni.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Amazon ni le posrednik, ampak tudi en ogromen prodajalec. Prodaja pa preko njih ogromno trgovin, oni si le vzamejo provizijo. Desno piše ali prodajajo in pošljejo oni direktno, ali kak njihov partner.

V tem primeru zna biti znatno višja poštnina, ali celo večkratna, če kupuješ več artiklov pri različnih prodajalcih.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Se ti zna zgoditi, da pri naročilu več artiklov, sploh ne boš mogel dobiti vsega v SLO, ker so pri nekaterih artiklih zgolj posredniki, tako da je priporočljivo, če pred odločitvijo o nakupu preveriš še to. Sicer te opozorijo na to, a šele pred plačilom. Jaz sem prejšnji teden naročil pet različnih artiklov, od tega dveh ne pošiljajo v SLO in moram reševati dostavo prek kolega v DE.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Sem opravil prva dva nakupa prek Amazon.de in mi najbolj ni jasno.
To kupiš in potem ti Amazon pošlje (ne direkt prodajalec) ali v čem je razlika v primerjavi z Ebayem?
Predvidena poštnina je nekam dolga 14+ dni.

amazon je in posrednik in prodajalec...moje izkusnje do sedaj so, da so kot prodajalec zanic...v kolikor posiljaoj v SLO, kot posrednik pa so ql.

trajanje pošte je pa vse od 7 dni do 21 in vsec

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.079
11.185
113
Znanec rekel, da dosti kupuje pa vs ena poštno ležeče v AT. Moram prav poizkusit ker so razlike v poštninah faktor 10.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.335
15
38
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Znanec rekel, da dosti kupuje pa vs ena poštno ležeče v AT. Moram prav poizkusit ker so razlike v poštninah faktor 10.

Tako je

Če ti Amazon kot pošiljatelj pošlje na poštno-ležele v Avstrijo, te stane precej manj, kot pa če si pošlješ v SLO + tega plačaš še na pošti 1€ (vsaj na pošti v Strassu je tako).