Amazon.co.uk reklamacija?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.469
2.451
113
Pozdravljeni!

Mene pa zanima kako poteka reklamacija čevljev kupljenih preko Amazona.co.uk? Torej čevlji, stari 2-3 mesece 120€+ se vtrgajo. Najbrž mora bit neka garancija in sedaj me zanima če ima kdo izkušnje kako je z logistiko, torej s stroški pošiljanja nazaj itd. če je to sploh možno? Tnx

Lp
Matej

ghibli

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
18. sep 2007
2.132
1
38
hysterical-1.gif

ob takšni res slabi ponudbi pri nas je potrebno čevlje kupovati preko interneta v tujini
zmaga.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.025
1.936
113
točno tak, ponudba je slaba, cene so navite, zato je treba šuhe kupovat v tujini. Tukaj si zdaj izpadel budalo, čeprav želel si si nasprotno.
Malo zalaufaj stran kake angleške štacune, pa poglej modele, ki jih pri nas nikoli ne bo, pa še cene malo preveri. 1/3 ceneje sploh ni redkost. z poštnino seveda.

veseli avtomobilček, verjetno je na strani nekje returns oddelek, kjer sprintaš en listek kamor napišeš kaj je narobe in pošlješ vse skupaj na lastne stroške tja. okoli povračila stroškov pa se lahko probaš pogajat z njimi če ti dajo nazaj. pa probaj poslat kot pismo, je ceneje. če pa te pot slučajno nese kaj preko meje, pa pošli preko avstrijske pošte, je ceneje

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.416
1.425
113
@Avtofun: Če se prijaviš na tvoj račun na amazonu bi moral imeti tam pod tvojim naročilom vse podatke in razlago morebitne reklmacije kupljenega blaga. Si pogledal tam?

alpek

Pripravnik
15. avg 2007
914
3
18
Najprej preveri, pod ocenami, če je imel še kdo podobne izkušnje.
Sicer pa bi jaz pisal na njihov oddelek za reševanje reklamacij.
Načeloma je Amazon kar dober zgled glede reševanja reklamacij in večino stvari brez večje debate rešijo v prid kupca.

Jerez

Pripravnik
27. jul 2007
561
0
16
Brez problema sem jih vrnil, še komplet stroške pošiljanja so mi nakazali v nekaj dneh.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.469
2.451
113
Citat:
Uporabnik ghibli pravi:
hysterical-1.gif

ob takšni res slabi ponudbi pri nas je potrebno čevlje kupovati preko interneta v tujini
zmaga.gif

Jap res si izpadel totalno govedo, ponudba čevljev je pri nas izredno slaba.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.469
2.451
113
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
točno tak, ponudba je slaba, cene so navite, zato je treba šuhe kupovat v tujini. Tukaj si zdaj izpadel budalo, čeprav želel si si nasprotno.
Malo zalaufaj stran kake angleške štacune, pa poglej modele, ki jih pri nas nikoli ne bo, pa še cene malo preveri. 1/3 ceneje sploh ni redkost. z poštnino seveda.

veseli avtomobilček, verjetno je na strani nekje returns oddelek, kjer sprintaš en listek kamor napišeš kaj je narobe in pošlješ vse skupaj na lastne stroške tja. okoli povračila stroškov pa se lahko probaš pogajat z njimi če ti dajo nazaj. pa probaj poslat kot pismo, je ceneje. če pa te pot slučajno nese kaj preko meje, pa pošli preko avstrijske pošte, je ceneje

Imaš prav, sem šel potem včeraj gledat, nek listek si sprintaš in pošlješ zadevo nazaj, le okoli stroškov še morem ugotovit ali jih dobim nazaj, bom jim kar pisal! Hvala!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.469
2.451
113
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ali ni 2-3 mesece malo predolga doba za reklamacijo?

Nikakor, Humanic ima npr. 6 mesecev, vse boljše firme ki jih prodajajo pa tudi 6m+.

Lp

tomi

Guru
1. sep 2007
18.783
10.007
113
40
MB
stroške verjetno plačaš, vrednost se pa itak vidi na nalepki pa ti potem vrnejo, tak je običajno

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.469
2.451
113
Verjetno ja... vprašanje če ti tudi vrnejo poštnino ki si jo plačal od nakupu čevljev v primeru da ti vrnejo denar...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.783
10.007
113
40
MB
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Verjetno ja... vprašanje če ti tudi vrnejo poštnino ki si jo plačal od nakupu čevljev v primeru da ti vrnejo denar...

najverjetneje ne ...
wink-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Samo eno vprašanje, da ne odpiram nove teme. Koliko časa ponavadi traja da pošiljka pride iz UK k nam?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Odvisno od tipa pošiljke....s katerim kururjem imajo pogodbo itn.

Sam dobivam redno robo iz UK, rekord je bil 3 dni (!), sem pa že čakal 14 dni.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.805
6.567
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Samo eno vprašanje, da ne odpiram nove teme. Koliko časa ponavadi traja da pošiljka pride iz UK k nam?
Rekord je dva dni, enkrat decembra je trajalo dva tedna.