alu platišča

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Nimam pojma o teh stvareh, zato sprašujem neumnosti.

Je treba homologirati aftermarket feltne, tudi če gre gor homologirana dimenzija gum? Recimo, original feltna je 7x17 ET43, aftermarket pa 7x17 ET44. Dimenzija gum je v obeh primerih 225/50/17.

Yagi

Fizikalc
24. jan 2008
714
29
28
Nobeno vprašanje ni neumnost.....le odgovor je lahko !

Dimenzija pnevmatik se mora ujemat z dimenzijo platišč + pnevmatika in platišče mora biti znotraj koloteka ! Če imaš že vpisane 225/50/17 daš lahko gor vsa platišča v velikost 17" in da izpolnjuje prej napisano !

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Kolikor jaz vem, je v homologacijskem kartonu zahtevana in vpisana samo dimenzija pnevmatik, ne pa platišč.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Realno je tako da težijo samo zaradi dimenzij gum. To pazi in si miren.

Če bi delali po regelcih oz tako kot bi res morali pa bi bilo potrebno upoštevati tudi ET in širino feltne.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Torej, nevem če sem v tej temi že omenjal mojo težavo, naj napišem še enkrat;
imam OZ Racing alu feltne, ki sem jih dobil zraven letnih gum, ko sem jeseni kupil avto.. Ker so bile letne gume zlizane, sem dal takoj gor zimske na jeklenih platiščih.. Sedaj bi rad dal nove letne na alu feltne, sem pa opazil, da je ena feltna grdo skrivljena na enem koncu iz notranje strani. Pozna kdo koga, ki zna feltno 'nategnit' na normalno obliko za normalno ceno in kvalitetno? Videl sem, da je kar nekaj ponudnikov ravnanja felten, a bi potreboval konkretno mnenje nekoga, ki je to že delal.. Pa super bi bilo, če bi bilo to možno najti nekje v okolici LJ.
lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
@brgo.....ET +/- par stevilk ti ne bo noben kompliciral

Ubistvu skor nobene aftermarket feltne ne bos nasu z tovarniskim ETjem

I

Izbrisan uporabnik 3287

nihče razen policajev. pa še oni ti ne bodo preveč. 520 eur in izredni tehnični in avtovleka. tam nekje daj v poseben predal 800 eur pa bo.

sdpa: sitar, špan, v kamniku še dva privatnika,.... cca 50 eur/kos.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.076
5.652
113
Pa lepo te prosm a mislš da če je original ET 43 ti daš gor pa ET44 a verjameš v to da se bo kdo sploh v to obregnu
sprasujem se.gif

Ja se bo ko boš dal na 43 gor ET (na pamet) 23....

A ti je jasno da kjerekol aftermarket feltne boš šel gledat bodo mele ET +/- 2 cifre glede na original

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Amm ima vsak ALU feltna cetrirni obroček? Je ta nasejen na sredino z notranje strani, ali ko odstraniš sprednje pokrovčke lahko pade ven ?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Ni nujno, ene imajo fiksno srednjo lukno, vecina pa ima to reseno z obrocki. Vsaj zadnje nekaj let. Govorim za aftermarket. Original pa iam po mojem kr vecina fiksno luknjo.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Aha torej orignal feltne imajo večinoma fiksno luknjo? Torej če kupim posebaj samo feltne, kaj potrebujem potem še dokupiti?

-feltne + pokrovčki
-gume
-ventilčke (to ima vsak vulkanizer ..)
-še kaj ?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik smt pravi:
nihče razen policajev. pa še oni ti ne bodo preveč. 520 eur in izredni tehnični in avtovleka. tam nekje daj v poseben predal 800 eur pa bo.

In kaj bo policaj gledal, ce pa se vsaj v preteklosti ET ni vpisoval v homologacijo? J te lahko le za dimenzijo gume in ce gleda ven. Na izrednem pa lahko preveri le se sirino felge, ki se je vpisovala poleg dimenzij gum v homologacijo.

I

Izbrisan uporabnik 3287

ne ločiš originalnih platišč od aftermarketa? no policaji jih. vse je odvisno od "dobrega dneva" policaja. in ja, so že padale kazni zaradi tega. po novem vpisujejo v homo lomo kartonček vse. tudi preveriti se da, kake dimenzije so na originalnih. bi verjel, da je padla kazen za stopalke? in sicer nadomestek namenjen točno določenem tipu vozil (ne paše na katerikoli avto). namesto "gumijastih" brušen alu. sicer pa: avtorju teme: go for it. lp

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Ja takim in podobni9m naduvancem nej kr pogleda vse to, pa kazni pise, ce tiste neumne stopalke gor tlacis. Tocn se ve, da je treba met take dimenzije kot so v homologaciji. Za et pa res ne tezijo, le ce ne gleda extremno cez blatnik. Tko da, ni treba panike zganjat za brezveze.
bonk.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik smt pravi:
ne ločiš originalnih platišč od aftermarketa? no policaji jih. vse je odvisno od "dobrega dneva" policaja. in ja, so že padale kazni zaradi tega. po novem vpisujejo v homo lomo kartonček vse. tudi preveriti se da, kake dimenzije so na originalnih. bi verjel, da je padla kazen za stopalke? in sicer nadomestek namenjen točno določenem tipu vozil (ne paše na katerikoli avto). namesto "gumijastih" brušen alu. sicer pa: avtorju teme: go for it. lp

Pa kaj ti ni jasno. Ce se pr homologaciji ET ne vpise te noben ne more j. Bo slo?

Btw: stopalke kar sanjajte, noben ne bo dobil kazni za to ce je korekten do policaja v postopku.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Vredu je pobje, ne se kregat.

Še eno vprašanje. Gledam v konfiguratorju dvoje feltne ki po dimenzijah in ET v nulo ustrezajo originalnim. Pri enih je napisana dimenzija 225/50R17, ki jo rabim, pri drugih pa samo 215/50R17* in 215/50R17 95* To najbrž nima nobene veze in mora najbrž vse klapat, če dam gor 225 gume?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.735
6.737
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik smt pravi:

En je Kuret iztok na bakovniku, potem je še Jerman v depali vasi (oba dirkača), tretji je pa še tisti na koncu šmarce se mi zdi.
Meni je delal Kuret, zadovoljen.