alu platišča

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.017
10.759
113
kod Džej-Zija
Diski delujejo nekam podhranjeno. Se bo treba še za malo večje Brembo stegnit.
evil.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.769
169
63
kaj pa če montiraš gume na jeklenih platiščih, katerih dimenzije nimaš v homolomo? Kje tobiti TUV za jeklena platišča?
Konkretno bi dal 15" citroen jeklena platišča na avto, ki ima specificirani 16" in 17".

lp

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
EVIL MODE ON
evil.gif

Sam se pa grdo vidijo uteži na sprednji felgi
grin1.gif

EVIL MODE OFF
evil.gif

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Živjo!
Imam eno vprašanje glede alu felten; namreč ob nakupu avta sem dobil alu feltne s slabimi letnimi gumami in jeklene feltne z dokaj dobrimi zimskimi gumami.. Ker sem avto kupil septembra so bile gor alu feltne.. No, na testni vožnji po centru ni bilo težav, se je pa pokazala težava na obvoznici in AC. Pri hitrosti recimo nad 85-95 km/h se je slišalo nek "bobnenje", kot da bi nekaj vibriralo.. No, tudi po obisku vulkanizerja, po centriranju in namestitvi centrirnih obročkov v navoj feltne se stanje ni izboljšalo.. Ko sem dal gor jeklena platišča se avto vozi normalno. Sklepam, da so alu feltne zvite in me zanima, če kdo ve, če se te stvari sploh da ravnat? Mi jih je škoda, ker so OZ in res lepo pašejo na avto... Bi bilo možno, da je težava tudi v slabih gumah, ki so gor? Se mi zdi pa neumno kupovat nove gume, jih dat gor na alu feltne in spet isto sranje (dimenzije alu in jeklenih platišč niso iste).

Malce zakomplicirana situacija, a upam, da ima kdo kak pameten predlog.
smile-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Ko si hodil centrirat, pa niso opazili da se platišče ne vrti lepo, ampak skače?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
nimaš kaj, lepo do vulkanizerja, naj gume z ALU da dol in ti bo takoj povedal, v kakem stanju so platišča ... sedaj jih itak ne rabiš, ker je to letni komplet če prav razumem

če so platišča ok so krive gume
tongue-1.gif

ALU platišča se da poravnati, o tem so že bile debate, malo poišči po forumu

Nazadnje urejeno:

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Jah, ko sem bil pri vulkanizerju so bili vsi tiho, lepo so dal gor tiste uteži, povedal da manjkajo centrirni obročki, to je pa to.. Sem bil pa tudi sam neumen, ker nisem šel takoj ko sem opazil, da stanje ni boljše, nazaj k njim..

No, hvala za odgovore, najbrž se bom res oglasil pri kakemu vulkanizerju, ker mi je škoda, da bi feltne vredne kar nekaj denarja metal proč, če se jih da popravit.
smile-1.gif
LP

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Zakaj že? Opletanje platišča je pa ja vidno v vsakem primeru. Že to je dovolj, da avto dvigneš in zavrtiš kolo, ter opazuješ robove platišča.

sdpa

Fizikalc
29. mar 2012
1.377
0
36
London
Obišči stran
Torej, še vedno obvezen obisk vulkanizerja? Razmišljal sem, da bi se kar zapeljal ob priliki do Špana, kjer naj bi ravnali alu feltne, je pa najbrž eden dražjih ponudnikov te storitve...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Tudi jaz bi izkoristil temo o ali feltnah; namreč imam "zažgane" . Feltne so na notranji strani ( to me niti ne moti, ker se ne vidi ) rumene, izgledajo zažgano. Bolj je moteče na zunanji, vidni strani. Se da to renovirat
sprasujem se.gif

pablo

Pripravnik
3. jun 2008
149
0
16
Namoči penzel v solno kislino malo pomalaj po feltni, počakaj minuto in speri... 100eur vreden nasvet
smile-1.gif