Alternative za Siol TV

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Imam naročnino za SiolTV, vse normalno funkcionira.. Ker bi pa rad usposobil še dodaten TV, me zanima, ali poleg Siol Box in Siol Box S obstaja še kaj drugega? Napeljavo bom že uredil, pasovno širino menda imam, saj so mi aktivirali dodatni TV kanal oz. kakorkoli že temu rečejo.
Ne bi sicer nameščal kakšnega računalnika, tako da me zanima, ali to omogočajo kakšni od multimedijskih predvajalnikov ali kaj podobnega.
Hvala in LP!

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
Box, Box S, Sagem, PC, xtremer mislim da so tudi rešili, da predvaja,...

Mal po tehničnih forumuh poglej kateri od multimedijskih predvajalnikov morda tudi še omogoča predvajanje. Je pa z njim verjetno več dela kot s PC da se usposobi.

Zame je glede na uporabnost PC daleč pred uradnimi rešitvami.
S ponudbo HBO GO ima pa PC še dodatno prednost.

Ker pa ti to očitno ni povšeči kupi nov ali rabljen STB. Bodo pa Sagemi tisti, ki bodo prvi "zastareli".

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Da ne bom odpiral zaradi tega nove teme. Pri SiOLu imamo trojcek, mislim da je ADSL. Imamo Sinope modem/wlan router. Za televizijo imamo komunikator podjetja Sagem. Sedaj me zanima ali bi lahko priklopil se eno televizijo, ce bi na bolhi recimo kupil rabljenega Aminoja 103. Ali bo potem televizija delovala preko Aminoja?

Hvala in lepe praznike

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Ne... Amino 103 ne podpira mpeg4.

@avtor teme: Po mojem mnenju je najboljša izbira en HTPC (nekaj malega na ION platformi) in PVR verzija OpenELECa (linux sistem s prednaloženim XBMC-jem, ki omogoča gledanje iptv-ja in dvb-ja, če imaš primeren hardware). www.openelec.tv

proteus

Pripravnik
25. nov 2011
709
2
18
Kaj bi pa pol delovalo? Kaksen xtreamer? Al pa se en Sagem?

Nazadnje urejeno:

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Xtreamer ultra (ki je v bistvu htpc) z naloženim openelecom bi deloval. Stari xtreamer sicer tudi dela... ampak je bolj neka srednja žalost.

Še en Sagem bi deloval (tako kot ti deluje trenutni)... potem imaš še opcijo Siol BOX (S). In pa na navadni računalnik ne pozabiti...

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
KSZ:
Vidim, da bo en HTPC skoraj še najboljša varianta. Zdaj pa še to: imam od SiOLa IskraTel InnBox. Na njem imam LinkSys WRT54GL za žično in brezžično omrežje. Od IskraTela je za obstoječ TV potegnjen direktni Ethernet kabel. Ali je to potrebno narediti tudi za drugi TV, ali se signal za SiOL TV prenaša tudi preko LinkSysa?
LP!