Alter zadruga

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
wink-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
glede na repertoar bi lahko bil...
zato pa pravim, da sem sam za zaprti del kjer lahko povemo kdo smo z imenom in priimkom in stojimo za tem...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Lahko imate "ta zagreti".... Al pa ustanovni člani nek sikret podforum znotraj tega zadruga foruma... Kjer poteka neka promotna vzporedna debata... Ki se potem odraža v vidnem zadruga forumu...

Modi + ustanovni da ste še v tem zaprtem delu.... Tržnica pa vidna uporabnikom...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.085
5.659
113
Pa mene za moderatorja vidnega dela
10.gif

Ker nima smisla nekam nabit 777 moderatorjev (recimo v ČVEKU) pa nikjer nobenega reda... 3/4 moderatorjev pa že upokojenih...pediater....RedDevil...itd

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Ce dobro pomislim, sem.ze nekaj jurejv pustil.forumasem. Mogoce mi je zal da jih nisem se vec. Bolj ali manj so bile vse izkusnje(vsi nakupi) dobre.

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Letos zaradi pozebe, praktično ni domačih jabolk.

Lahko bi se pa forumaši skupaj dobili in jih za skupne potrebe kak šlepar od kje pripeljali
cool-1.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Tudi v to smer lahko gremo. Morda ima pa kdo kakšno super poslovno idejo pa je ne zna udejaniti, mogoče je ne more sfinancirati,...
Torej lahko naredimo alter crowdfunding in potem startup podjetje ALTER
cheer.gif

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Lepe sanje imaš ampak žal si pozabil, da nisi v ZDA, kjer si za uspeh pomagajo drug drugemu.

Živiš v Sloveniji, kjer si mečemo polena pod noge kjer je le možno.

Saj poznaš tisto tipično slovensko, da naj kar crkne meni krava, samo, da sosedu crkneta dve.

Lahko pa tudi bereš forum.
Niti deset sporočil ni potrebno, da bo že kdo kaj pizdil...

Sem pa tudi sam sanjač in z veseljem pomagam pri tej zamisli iz lepih a po moje neuresničljivih sanj...

Lahko bi se odprla neka zadruga.

Še prej bi bilo pa potrebno določiti s čim se bo ta zadruga ukvarjala.
Znanja imamo ogromno in bi skupaj bili lahko ena res močna firma.
Ustanovni kapital bi zbrali z denarjem članov zadruge, ki bi zato dobili ustrezen delež ter z vloženim znanjem.

Ampak žal so to samo sanje, ki se jih v Sloveniji ne da uresničiti, če bi že vse drugo šlo bi se pa vmešala država in zadevo že v kali zatrla.

Prej kot neko firmo bi jaz predlagal, da Alter ustanovi svojo stranko(usmerjeno samo v bodočnost in lepše življenje za vse) in potem kandidiramo na volitvah in bi znali lepo uspeti.
cheer.gif

Ne vem zakaj taka črnogledost. Tudi jaz mislim, da je te škodoželjnosti pri nas veliko oz. preveč. Ampak ravno zdaj se mi zdi da je v polnem zagonu generacija, ki na to gleda drugače, če pa še ni pa bo v parih letih. Jaz sem prvi, ki bi rad, da imajo vsi dobre prihodke (seveda, če do tega ne pridejo z lumparijami).

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Vsekakor je na Alterju ogromno posameznikov, ki tudi ogromno vedo in veliko je tu tudi krasnih ljudi.

Z mnogimi se da krasno med seboj sodelovati ampak prava zadruga je pa podobno kot stranka.
Če vsi člani ne držijo skupaj in vsak vleče nekam po svoje potem prav hitro vse skupaj razpade.

Jaz bi za začetek predlagal samo kak manjši skupen projekt, ko bi ga uspeli uspešno izpeljati, bi se pa lotevali vedno večjih projektov in nekoč morda še kaj večjega.

Ampak živimo v Sloveniji, kjer imamo že v genih vpisano nagajanje drug drugemu in sem prepričan, da se bo moralo še kar nekaj generacij zamenjati, da bi uspeli stopiti skupaj.
smirk-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Žal preveč poznam ljudi, v življenju se mi je zgodilo že toliko slabega, večina samo iz škodoželjnosti tako, da sem prepričan, da v tej državi ni možno stopiti skupaj.

Generacija pod 25 ima res precej drugačno miselnost ampak jim manjka financ, izkušenj, pa tudi delovnih navad.

Sam vedno bolj obupujem nad vsem dogajanjem in dvomim, da bom še kdaj v tej državi doživel kaj izjemno dobrega, da bi vsi stopili skupaj....

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Naslov zadruga je bil malo za hec bolj. Pač mislil sem o tem, da bi morda na forumu našli nekaj ljudi, ki se ukvarjajo s podobnimi zadevami in morda kje sodelovali.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Sem pa tudi jaz dozivel ze precej ''čudnih'' stvari v SLO. Mogoče sem se ravno zato obrnil bolj proti tujini, ampak tudi pri nas srečujem super ljudi, s katerimi je veselje delati.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Citat:
Uporabnik Guinness pravi:
...
- partner v podjetju kjer smo razvili precizni dozirnik za konopljino smolo, ki ga trzimo pri nas in v tujini
...

Poznam nekoga, ki bi ga tole zanimalo, če deluje tudi z medom.

Ideja z zaprtim podforumom se mi sploh ne zdi slaba, ker bi se na enostaven način izločilo party breakerje.

Sem dobil kar nekaj dobrih nasvetov, namigov in pomoči s strani soforumašev, pa tudi sam sem že komu pomagal. Žal sem sam zdaj v taki dejavnosti, da moje pomoči verjetno nebo nihče potreboval.

Upam, da ideja zaživi.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
Čisto btw...kako se boste pa "povabljeni" med sabo zmenili, če vas je več iste branže? že pri računalniških temah se takoj vnamejo svete vojne, bohnedaj pa če bi imeli čez nasvete glede avtov
smile-1.gif

ja, če si res expert za ENO stvar...ja, ampak tukaj ste/smo pa vsi experti za vse. no, vsaj tako delujemo, akhm.
npr, mtl že lahko govori o pimpanju elektronike...da bi pa znal točno svetovati o crknjenih turbinah pa ne vem, če lahko (sorry mtl, pač za primer sem te dal...)
ja, drugače pa podpiram idejo "internega" marketinga. samo bojim se, da bo to le za posvečene, za ostale pa žal ne. jaz recimo konkretno ne morem nič "prispevati", a včasih je dobro imeti/poznati koga za določene nasvete glede posla...ipd.
in že smo v elitnem klubu, kjer smrtniki ne dobijo nič
smile-1.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Jaz imam znanja iz kakovosti, predvsem postavljanje sistemov kakovosti, pridobivanje raznih certificiranj, izobrazevanj, pomoc pri inspekcijah... za najzahtevnejse regulirane dejavnosti. Od GxP do HACCP in vse kar je vmes. Tudi igralni avtomati itd.
Od letos imam odprto podjetje.. vec pa ne mislim pisati pod public, da ne bo izpadlo kot reklama. Se pa z veseljem pridruzim v zaprt del foruma.

Nazadnje urejeno: