Aljaški malamuti

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100001265105409&v=photos

tukaj še imaš več slik...

o ceni ti ne morem jaz nic rečt, sicer pa pokliči se zmeni, pridi pogledat, sestra ima to čez, jaz samo posredujem informacije
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz se bolj sprašujem kdo dovoli takšno pasmo pri nas. Takemu cucku je pri nas ja prevroče, čeprav nekateri pasjeljubci trdijo drugače.

Vidim pri sosedu kaj so nabavli. Samojeda... pa njihov sorodnik celo veterinar. Boga žival v takem kožuhu.

No, malamut lažje prenaša pa vseeno to ni njegovo okolje.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
hm, tudi meni je prevroče? kdo zdaj mene muči...

sploh jim ni sile, je pa res, da jim moras čez dan zagotvaljati hladne prostore (klet, garaza itd) cuco se vsega navadi, tudi blokov, ketne in pesjaka (tako kot človek), ceprav tega ne odobravam.

Pes naj ima prostor.

leprotto

Fizikalc
22. jul 2007
1.587
1
38
www.dlvkos.si
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Jaz se bolj sprašujem kdo dovoli takšno pasmo pri nas. Takemu cucku je pri nas ja prevroče, čeprav nekateri pasjeljubci trdijo drugače.

Vidim pri sosedu kaj so nabavli. Samojeda... pa njihov sorodnik celo veterinar. Boga žival v takem kožuhu.

No, malamut lažje prenaša pa vseeno to ni njegovo okolje.

Lahko ti zaupam, da tudi naši avtohtoni pasmi poletje ne diši. Zato morajo imeti lastniki nekaj razuma in mu nuditi ustrezne pogoje, kar ni prav nič težko.

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Ko sem prebral odgovore, sem videl da nekateri zelo malo vedo o psih. Jaz imam doma 10 let starega Malamuta, pa moram povedat, da ko je bil mlajši je dosti lažje prenašal vročino in je tudi ležal na soncu in ga ni prav nič motilo.

Tale pasma ima tako močno podlako, da ga varuje tako pred soncem kod mrazom.

Kar se tiče njegovega naravnega okolja pa ga je tako iz dneva v dan manj. Potem takem bi lahko razpravljali tudi o nojih, ki jih imajo pri nas in je tukajšnje podnebje z njihovim naravnim tudi v nasprotju.

Skratka ta pasma je zelo dobra, so pa večni "klovni" , so pa tudi zelo trmasi za vzgojo.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik furby pravi:
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Stari sam ti res nisi gladek.

Kaj želiš povedat??

tole ni bilo tebi namenjeno, ampak tistem trotlu, ki živi v ciganskem naselju.

drugače pa kot ze napisano, valjda mu je pri 33+ vroče, zato pa mu je treba nudit senco, hladne prostore, kot to ponudiš sebi in ostalim ki jim je vroče.. Opazil sem, da letos je edino tistih res vročih 14 dni bil "problem" ko se psem ni dalo ama ništa. Samo poležavanje, pitje vode, in iskanje hlada, ampak isto je bilo tu pri meni, mačkam in ostalim zivim bitjem v okolici
wink-1.gif