Ali že lovite SI.MOBIL UMTS signal ?

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
>>
Je morda že sklenjen kakšen 3G roaming?

??? Kaksen 3G roaming imas v mislih? Povsod, kjer je roaming in je prisoten UMTS, je ze prej bilo mozno uporabit UMTS ali HSDPA... ce si imel le terminalsko opremo, ki je to omogocala...

ne-ne-1.gif

Je kar potrebno sklepat UMTS roaminge. Tako kot GPRS
wink-1.gif

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ali ni tako, da je sklenjen pač roaming za GPRS in potem, če je pač na voljo UMTS ali HSDPA, da gre povezava preko tega?
confused-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Uporabnik grube386 pravi:

Je kar potrebno sklepat UMTS roaminge. Tako kot GPRS
wink-1.gif

Potem imajo pa ze od prej sklenjene UMTS roaminge... Ker jaz zase vem, da sem v Hannovru spomladi lahko uporabljal nemsko UMTS omrezje s Si.mobilovo kartico... Pa ce se ne motim, je tudi na poti proti morju v CRO bil UMTS indikator na telefonu... Ali imajo pa ze po defaultu med Vodafone operaterji vse mozne roaminge aktivne...

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Nena vem.

Mobitel lepo sklepa roaminge, kar je vidno tui na www, kjer niso vsi operaterji s katerim imajo roaming tudi na UMTS roamingu.

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Imam dve različni številki (obe številki sta pri simobilu). Na obeh isti firmware.

Nazadnje urejeno:

letecko

Zelenc'
3. sep 2007
2
0
1
Jst imam tudi manjše težave.
Nokia E65:
- Network mode: UMTS
- reboot
- išče 3G omrežje ne najde vpraša če hočem izbrati ročno
- najde 3G SI Vodafone ga izberem
- neki časa traja in na koncu izpiše No access

Če imam izbran dual mode mi ne preklopi na 3G.
Lokacija Ljubljana.

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
Evo, men je uspelo video-poklicat kolega iz Simobila na Mobitel... deluje !!!

Upam samo, da ne bo minuta 1 euro
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

pep

Pripravnik
21. avg 2007
393
24
18
Tudi tu - Maribor-Pobrežje 3G deluje.
Videoklic s Simobil na Mobitel je uspel - sicer se je slika precej zatikala, občasno tudi glas, ampak mislim da so to zadeve ki se bodo še izboljšale. Pri meni 4/5 črtic signala, na drugi strani 5/5.
Kar se tiče podatkov - 3G se poveže, ko pa zahtevaš prenos podatkov pa preklaplja na HSDPA - verjetno je to normalno!? Ali bi morda moralo biti cel čas HSDPA - nimam pojma, zato to tukaj vprašam.
Ja, pa še to - za vzpostavitev podatkovne povezave mu vzame kar precej časa. Morda je krivo to, da sem si sam v WM5 dlančnik vpisoval nastavitve prenosa podatkov in morda na kaj bistvenega pozabil?
Imate na Simobilovi strani morda kakšna step-by-step navodila za vse te nastavitve?

LP...