Ali že lovite SI.MOBIL UMTS signal ?

grmek

Pripravnik
18. sep 2007
159
4
18
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
E61, baterija hin v enem dnevu standbya in 5 minut klicev v Simobil UMTS omrežju.

Enako tukaj, na E61i (ki ima še nekaj zmogljivejšo baterijo kot E61).
UMTS - 1 dan
GSM/EDGE - 3 dni, ob enakim vzorcu uporabe

Morda je tako zaradi uporabe Blackberry connect aplikacije (neprestana povezava z paketnim omrežjem)... kaj vem. Aja še to, jakost signala UMTS kjer se nahajam je dobra/zelo dobra...

lp

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Saj je vseeno, kaj za ena aplikacija je odzadi. Dejstvo je, da mi Simobilovo UMTS omrežje sedaj trikrat bolj kuri baterijo, kot GSM. Simobilov EDGE je pa res ratal katastrofa, na Mobitelu in Tušmobilu reč leti, Simobil pa rabi UMTS, da dosega EDGE brzine. Kr neki ...
frown-1.gif

Ogo

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
meni edge v naših vukojebinah deluješ še prav tako dobro kot pred umtsjem. umts uporabljam priložnostjo saj ga pri nas (doma) ni, zaradi mene pa tudi ne bomo upgradeal bazne (zaenkrat).
sem pa probaval umts v kamniku pod krimom v soboto in je delovalo zadovoljivo hitro (hitreje po občuktu kot npr. 1MB kabelski od telemacha). tako da meni bi bil dovolj, ko ga pripeljemo še v naše kraje bom odajvil kabelskega.

l.p. b

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Jaz sem delal primerjavo Simobil EDGE vs Mobitel EDGE v istih vukojebinah in antivukojebinah. Kle ni dileme, vaš EDGE je počasnela totalna.
frown-1.gif

Ogo

flajr

Pripravnik
27. sep 2007
375
0
16
Meni na SE V630i sploh ne najde Simobilovega UMTS signala. Lokacija Lj-Vič (pri Intersparu) in Lj-Center. Na Hrvaškem (VIP) deluje normalno.

Kakšna ideja?

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Tudi sam opazam, da je Simo edge recimo zadnjih 10 dni katastrofalen: zadeva na trenutke gre izredno pocasi, zadnja dva dni pa je potrebno tudi po veckrat poskusati, da se lahko prijavis v omrezje (danes ob 16:00 mi je uspelo reci in pisi pri osmem (8.) poskusu!!
frown-1.gif

Lp

miki331

Zelenc'
4. nov 2007
27
0
1
Sem v Opatiji bil na EDGE netu, matr nisem vedu al mam ADSL al kaj, Si je svetlobna leta zad s svojim no go EDGE-om!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
EDGE je lahko le toliko hiter, kot je prostih slotov. Govor ima prioriteto pred paketnim prenosom podatkov. Ta se lahko izvaja le tedaj, ko sloti niso zasedeni z govorom ali CSD podatkovnim prenosom. V primeru precej zasedenega omrežja trpi GPRS in EDGE. Hitrosti, odzivnost, občasna zasedenost vseh slotov itd. Do tega je prišlo zaradi treh razlogov. Prvi je povečanje števila Simobilovih uporabnikov. Drugi so razne akcije in ugodnosti, ki so ob itak večjem številu uporabnikov povečale obseg prometa posameznega uporabnika. Tretji pa kapacitete omrežja, ki niso sledile rasti števila uporabnikov v zadostnem obsegu in času.
Bomo videli, kako bo za Novo leto...

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
EDGE je lahko le toliko hiter, kot je prostih slotov. Govor ima prioriteto pred paketnim prenosom podatkov. Ta se lahko izvaja le tedaj, ko sloti niso zasedeni z govorom ali CSD podatkovnim prenosom. V primeru precej zasedenega omrežja trpi GPRS in EDGE. Hitrosti, odzivnost, občasna zasedenost vseh slotov itd. Do tega je prišlo zaradi treh razlogov. Prvi je povečanje števila Simobilovih uporabnikov. Drugi so razne akcije in ugodnosti, ki so ob itak večjem številu uporabnikov povečale obseg prometa posameznega uporabnika. Tretji pa kapacitete omrežja, ki niso sledile rasti števila uporabnikov v zadostnem obsegu in času.
Bomo videli, kako bo za Novo leto...

Simobil ima jebo na par področjih, od GSM TRX kapacitet, do jebenih linkovskih povezav do BTSov. Sicer pa je vse skupaj problem tega, da firmo v principu vodi računovodja, tehnika pa se smatra kot "nepomemben" člen. Glavno, da gre prodaja gor. Če se kasneje sesuje celo omrežje na prafaktorje, je pa pač to acceptable risk za računovodje.
aplauz.gif

UMTS je pa itak poden od podna. Niti handoverjev nimajo naštelanih kak spada. Telefoni obvisijo brez signala, to da gredo baterije v qrac po par urah, je že malenkost.
stupid-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:

UMTS je pa itak poden od podna. Niti handoverjev nimajo naštelanih kak spada. Telefoni obvisijo brez signala, to da gredo baterije v qrac po par urah, je že malenkost.
stupid-1.gif

Malo pretiravaš... Meni GSM-a v MB cel teden ni bilo treba polnit pa sem bil non-stop na UMTS... (pogovori isto kot ponavadi)

Telefon tudi ni nikoli obvisel brez signala... Preklopov na GSM pa je bilo nekaj...

Nazadnje urejeno:

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:

stupid-1.gif

Malo pretiravaš... Meni GSM-a v MB cel teden ni bilo treba polnit pa sem bil non-stop na UMTS... (pogovori isto kot ponavadi)
Telefon tudi ni nikoli obvisel brez signala... Preklopov na GSM pa je bilo nekaj...

Morda imate v MB več sreče. V Lublani Bulani je Simobilov UMTS čist bulan. Vsaj tam, kjer se jaz potikam. Using GSM Only helps a lot.
evil.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Toncek pravi:
Citat:
Citat:

stupid-1.gif

Morda imate v MB več sreče. V Lublani Bulani je Simobilov UMTS čist bulan. Vsaj tam, kjer se jaz potikam. Using GSM Only helps a lot.
evil.gif

Tam ko jaz živim signala UMTS sploh ni...
evil.gif

V MB sem izredno bival en teden...

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Tud v LJ ni večjih problemov, vsaj ne na relaciji Brod-LJ Vič in Celovška-Golovec. Šele tam ti prekine UMTS pred tuneli, ker zmajnka signala. Na Rudniku je pa spet. Pa tud po mestu je videoklic konstanten, brez prekinitev. Sprobano med M@ in S! (je še zastonj.press
cheer.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Push mail in podobne zadeve precej papajo baterijo, se posebej ce si na 3 oz. 3,5!

3, 3,5?
confused-1.gif

Saj ne vlečem terabajte preko HSDPA za push mail.
grin1.gif

Ista uporaba, samo striktno na GSM omrežju, baterija brez problemov traja cele 3 dneve. Isti tulifon od Njokije, isti šrot od aplikacij.
smirk-1.gif

Ogo

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Citat:

stupid-1.gif

Dej ti men prosim zaupaj kateri telefon ti drži CEL teden torej 7 dni na UMTS ob normalni uporabi???

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
124
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Citat:

stupid-1.gif

Dej ti men prosim zaupaj kateri telefon ti drži CEL teden torej 7 dni na UMTS ob normalni uporabi???

Rade Končar CL600, ki ima 30Ah baterijo.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Moj novi mobilnik ima vgrajen prenosni termonuklearni reaktor in brez menjave goriva zdrži na UMTS signalu cel teden.
smile-1.gif

Ogo

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:

Citat:

Citat:

stupid-1.gif

Telefona v avatarju cel teden nisem polnu tam na UMTS... To ni laž... Pa sem tudi videotelefonij naredu par...

Nazadnje urejeno: