Ali se cepit proti gripi letos?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
recimo

"imagodei :: 11. nov 2011, 15:24:44
Cepljenje - DA, absolutno. Tistemu, ki svojega otroka ne da cepiti, bi trajno ukinil zdravstveno zavarovanje. Otroka ne bi štrafal, otrok bi zdravstveno zavarovanje ohranil, bi pa razmišljal v smeri, da bi za necepljene otroke postavil ločene vrtce in osnovne šole (morda preko koncesije), pa naj si med sabo podarjajo razne mumpse, ošpice, oslovske kašlje itd..."

Mislim da ne ločiš, da je linkana tema glede OBVEZNEGA cepljenja otrok, tukajšnja tema pa glede prostovoljnega cepljenja proti gripi.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
recimo

"imagodei :: 11. nov 2011, 15:24:44
Cepljenje - DA, absolutno. Tistemu, ki svojega otroka ne da cepiti, bi trajno ukinil zdravstveno zavarovanje. Otroka ne bi štrafal, otrok bi zdravstveno zavarovanje ohranil, bi pa razmišljal v smeri, da bi za necepljene otroke postavil ločene vrtce in osnovne šole (morda preko koncesije), pa naj si med sabo podarjajo razne mumpse, ošpice, oslovske kašlje itd..."
Kot je že rečeno, tole se gre glede obveznega ceplenja.
Sicer pa, kje je tukaj kaj o pobijanju
confused-1.gif

In po drugi strani, kaj je tukaj narobe
confused-1.gif
Če nočeš cepiti, še prevzemi odgovornost, ko najebeš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
No...lahko je reči, da se naj več dela na imunskem sistemu, ampak to je pomoje sedaj premalo. Sam že cca 1 mesec nekaj smrkam pa kašljam, sicer nič resnega, ampak vseeno...zgleda da letos imunski sistem ni TOP, v par tednih pa ga ne morem spravit v super formo, ker sedaj bo itak verjetno vsak dan na udaru.

Zaradi tega sem začel razmišljat o cepljenju, da se vsaj te gripe skušam obvarovat, drugo leto pa bom pač prej začel delat na zdravju.

Edino, če kdo pozna način, kako v par dneh spraviti imunski sistem na nivo morskega psa, se priporočam
smile-1.gif

yamahafazer

Fizikalc
15. mar 2010
1.598
68
48
jaz se ne cepim proti nobeni gripi. nazadnje sem resno zbolel za gripo leta 97, ko me je res za en teden položilo v posteljo z vročino. Od takrat pa samo kakšni prehladi, mogoče tudi začetki gripe, kdo ve. Te lažje oblike prebolim na nogah brez bolniške. Drugače pa tud meni šiht časti cespljenje

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Glede cepljenja proti gripi, naj vsak zase vidi, če mu je potrebno. Če si nagnjen k prehladnim obolenjem in imaš veliko opravka z ljudmi, ki ti kihajo v ksiht, potem vsekakor cepljenje. Seveda tudi za tiste, ki imajo kako kronično bolezen in bi se jim z gripo ta bolezen zakomplicirala.
Normalno zdravim pa cepljenje ni potrebno.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Dobro, ampak kaj je sploh slaba stran cepljenja? To, da rečemo, da ni potrebno za mene ni dovolj dober razlog. So kakšni medicinski zadržki pri vsem tem?
Nekaj berem, da vsebuje živo srebro, še kaj?

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.260
152
63
Notri so tudi nanoboti ki iz rdečih krvničk sestavijo GPS oddajnik...

Kakšna preventiva pa je pitje čaja??

Nazadnje uredil moderator:

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Nekaj berem, da vsebuje živo srebro, še kaj?
Če ga že, ga ene 100x manj, kot konzerva tune.
Aja, pa vsak dan ješ klor veš. Dej no dej, nekaj je xy element, drugo pa spojina, ki vsebuje tudi xy element
wink-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Živo srebro je bolj blabla, lahko je pa kak promil ljudi alergičen na kako sestavino cepiva. Po drugi strani pa, zakaj bi si nekaj šprical v telo, če od tega ni kake posebne koristi. Cepljenje je samo za eno leto in to samo proti nekaterim tipom virusa, ki povzroča gripo. Če drugače normalno zdrav človek zboli za gripo, jo v nekaj dneh preboli brez kakih posledic. Pa še paše, da te kdo pedena
smile-1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik bizi pravi:
Cepljenje je samo za eno leto in to samo proti nekaterim tipom virusa, ki povzroča gripo.
Ceplenje je pri gripi "za skos" Jasno proti tistemu podtipu, proti kateremu si bil cepljen. Pa še dodaten bonus je, ko si cepljen proti zadosti podtipom gripe, si delno odporen tudi na tiste, proti katerim še nisi bil cepljen, tako da je potek bolezni lažji, če zboliš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Hja no, mogoče pa imam kakšne "zadeve" čez zimo, da si ne morem privoščiti ležanja nekaj dni. Prehlad se že preboli "stoje", gripe pa se ravno ne more.

Pomoje je pitje alkohola in mastna hrana veliko bolj škodljiva, kot pa to cepivo, pa vseeno ljudje dnevno pijejo in jejo mastno.

bom še skočil do zdravnika, da vidim kaj mi bo on povedal o tem, potem pa se odločim.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Kot sem napisal, vsak ve zase. Meni, ki nisem zbolel za nobeno boleznijo od leta 1978, cepljenje ne pride na misel.
cheer.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Vsekakor, zato pa sem prej rekel, da tisti ki vedo za recept super duper imunskega sistema, na plano z njim!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
mater si trd, zdrava hrana, gibanje, svež zrak, gibanje v naravi..to okrepi imunost..če si zaprt v kleti, se cepi.. zdravniki bodo povečini forsirali cepljenje in jemanje zdravil, ker so financirani iz naslova farmacevtskih družb in to ne malo..če pa niso direktno financirani jih pa vabijo na take izlete in dogodke, da lahko ti samo sanjaš. pika. govorim iz druge roke, ker sam nisem beli plašč.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Ti nakladaš iz 10te roke, ne iz druge. Babje čenče naj bodo v blodnjah.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Žal moram razočarati vse vernike zdravega življenja. Sem zaseden, predebel, naravo najraje gledam po TV in v glavnem na nezdravi hrani. Verjetno se moram zahvaliti dobrim genom.
smile-1.gif
in resnično, nazadnje sem zbolel leta 1978 za gnojno angino, kdaj sem pa prej, se pa več ne spomnim. Včasih se res počutim malo slabše, nekajkrat kihnem, drugi dan je pa dobro.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Upam, da nimaš povišanega pritiska in holesterola, to je lahko silent killer za takšne, kot si ti.

Drugače pa...upam, da imaš kako suho ženo, potem imajo otroci potencial za dolgo in plodno življenje
wink-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
mater si trd, zdrava hrana, gibanje, svež zrak, gibanje v naravi..to okrepi imunost..če si zaprt v kleti, se cepi.. zdravniki bodo povečini forsirali cepljenje in jemanje zdravil, ker so financirani iz naslova farmacevtskih družb in to ne malo..če pa niso direktno financirani jih pa vabijo na take izlete in dogodke, da lahko ti samo sanjaš. pika. govorim iz druge roke, ker sam nisem beli plašč.

pojdi delat v mesecih gripe za en mesec v ZD, pa da vidim, kako ti bo delovalo športanje in svež zrak, ko boš vsak dan izpostavljen folku z gripo

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Pritisk je res malo povišan, "slabi" holesterol točno na sredini lestvice od..do, "dobri" malo pod sredino. Že trkam po lesu, da bi tako še dolgo ostalo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
za zdrastvene delavce je zadeva malo drugačna ker so rizična skupina in se pač naj cepijo, v tistem primeru bi se jaz verjetno tudi.Je cepivo pač manjše zlo, kot pa bacil na bacil itd..

druga roka so pa kar zdrastveni delavci v ožjem druž. krogu.