Ali se cepit proti gripi letos?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ravnokar cepljen
Če jutri ni nobenega posta od tebe...

wink-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Sicer pa nevem kaj druge sprašuješ, ti sam najbolje veš a se boš cepil ali ne.
I respectfully disagree.

Jaz sem sicer letos že prebolel nekaj, kar imenujem "neka gripa" (zdravniki kot običajno clueless...*) tako, da se ne bom. Nikoli se niti nisem.

* - ni mišljeno kot žalitev, ampak opis stanja

PS: Če se komu da, lahko opišem simptome in poskusimo ugotoviti, kaj je bilo. Kot v oni temi (od Apollo8, če se ne motim).

Kaj disagree ? Pač če imaš pofosto gripe, se greš cepiti in tvegaš možnost da boš nekaj dni po cepljenju bolan, pa potem celo zimo ne več. Lahko zboliš kljub cepljenju, samo bo blažja oblika bolezni. Kdor pa nikoli nima gripe pa res nevem zakaj bi se cepil, brezveze.

Tako da se vsak posameznik lahko sam odloči, se bo cepil, ali pa spet tvegal okužbo celo leto.

Jaz nikoli nimam fripe in se nebom cepil, to je to. Priporočil bi cepljenje samo osebam starejšim od 75let in pa kroničnim bolnikom, ki jih gripa lahko pošteno prizadane, v hujšem primeru lahko tudi povzroči smrt.

Vsak naj se pa sam odloči.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.919
6.976
113
Letos pa se jaz ukvajam s tole dilemo, imamo kje kakšne objektivne razloge za in proti, oz na podlagi česa se naj človek sploh odloči za cepljenje?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Proti! Prvič, kaj veš kaj vse ti še vbrizgajo poleg, nenamerno recimo. Drugič, veš da delajo tako, da se folk cepi, ker služijo na ta račun. Če si res v kritični grupi se cepi. Tretjič, imunskemu sistemu verjetno ne škoduje, če se sam zboota, kar ima za posledico da si zbolel in se telo bori. Četrtič, dva, tri dni idležat se mi ne zdi taka panika, fašeš lahko tudi virozo pa boš ležal, orenk prehlad, gripo xy-tipa in s cepivi se mi zdi, da si manjšamo možnost obrambe na dolgi rok, kot je to npr. pri antibiotikih. Moje mnenje in moj pogled zakaj se ne cepim.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Proti! Prvič, kaj veš kaj vse ti še vbrizgajo poleg, nenamerno recimo.
Ti vse lepo piše, samo prebrati je potrebno.
Nenamerno? Sam še iluminati in nwo manjka.
wink-1.gif

Citat:
Tretjič, imunskemu sistemu verjetno ne škoduje, če se sam zboota, kar ima za posledico da si zbolel in se telo bori
Vsaka! Čisto vsaka bolezen je stres za telo. Večji stres, kot ceplenje. Ampak ti praviš, da je to zihr dobr
smirk-1.gif

Citat:
in s cepivi se mi zdi, da si manjšamo možnost obrambe na dolgi rok, kot je to npr. pri antibiotikih. Moje mnenje in moj pogled zakaj se ne cepim.
Pojma nimaš, pa jebat ga, nisi ne prvi in žal ne edini.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Torej zagovarjas, da za vsak drek je fajn jest tablete, kemijo! Drugic, zakaj dohtarji ne predpisujejo antibiotikov kar tko in poudarjajo imunost organizmov na antibiotike? Tudi oni nimajo pojma?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Za začetek lahko začneš ločiti kaj je to cepivo in kaj antibiotik. Dokler ti niti to ne gre, ni vredno debatirati s tabo o tem.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
opa, spet pameten..obstaja dosti dokumentarcev na to temo - obvezna cepljenja itd, pa se dobro vidi kam smo prišli. Ameriški zdravnik ugotvalja, da je recimo imel avtističnega otroka v osemdesteih par primerov na leto, tako še tudi v začetku devedestih... v začetku 2000 pa se j to znatno povišalo..zdaj imajo take in drugačne motnje vsak drug otrok..kar je logična posledica vsega sranja ki se servira ..in to cepljenje je sploh in, zdaj bi semoral pikat že za vsako figo...

po drugi strani...pa, čecepiš pa je kaj potem narobe je kriv sistem, zdravniki itd, maš takoj krivca..če otroka ne cepiš, pa si sam kriv. tako to gre,.

Jest5 je pa tipični, ko bo prišlo do zajeba, pa bo vse kar danes zavrača za lahkoto sprejel, pa še kakšno drugo resno budelaštino.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
aja pa glede gripe, nein danke,več delamo na imunosti, čaji, aktivnost, svež zrak pa je. nisem bil lani nič bolan, mogoče kak dan malo slabše počutje to pa tudi vse. Brez cepljenja.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Ne že spet
crazy1.gif

Če pa že hočeš iti po tej poti, pa začni limat preverjene študije in ne "ugotovitve" nekoga, ki želi prodati svojo novo knjigo, se zajebava z alternativo, ali pa po možnosti psihologinje, ki se izdaja za imunologinjo in trapa neumnosti
wink-1.gif

Pe čez tole se tudi lahko prebiješ (ja saj vem, preveč pričakujem od tebe)

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.847
677
113
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
aja pa glede gripe, nein danke,več delamo na imunosti, čaji, aktivnost, svež zrak pa je. nisem bil lani nič bolan, mogoče kak dan malo slabše počutje to pa tudi vse. Brez cepljenja.

Glej, če se ti ne rabiš/nočeš cepiti, še ne pomeni da moraš svoje mnenje vsiljevati tudi drugim. Nekateri nimajo tako dobrega imunskega sistema ali pa so iz kakršnega koli drugega razloga v "rizični" skupini, za katere se cepljenje priporoča.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
Po mojem če vsaj malo daš na zdravo življenje in če se vsaj malo športaš težko zboliš in se posledično ne rabiš cepit:) Jaz ne pomnim kdaj sem imel nazadnje gripo. Tisto vročino, ki dobim enkrat na par let pa traja max dan ali dva. Skratka tretji dan že normalno športam:)

Seveda vse odvisno od imunskega sistema posameznika, samo edini način ni vedno ceplenje. Druga zadeva so kakšne ogrožene skupine...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Glej, če se ti ne rabiš/nočeš cepiti, še ne pomeni da moraš svoje mnenje vsiljevati tudi drugim. Nekateri nimajo tako dobrega imunskega sistema ali pa so iz kakršnega koli drugega razloga v "rizični" skupini, za katere se cepljenje priporoča.

a to si jestu mislil napisat?
evil.gif
če bo on dal vse cepit, da ne rabi potem svojega mnenja vsiljevat drugim, pa da so drugi neumni itd...
celo podal je link kjer njegov alter jest10 in podobni so kar za pobijanje tistih ki se ne cepijo...
tako daleč nas je pripeljal sistem in "znanost"- ja, zanalašč sem dal v narekovaje, ker kolk je znanost pametna in prehitro pametna zadnje čase, je že malo adijo pamet....raja je kar pozabla na fiasko z takimi vsakoletnimi gripami in cepljenja le teh.

Folk je že čisto popustila zdrava pamet, to je. in nič drugega.

jest5

Guru
18. avg 2007
25.917
-8.643
113
Citat:
celo podal je link kjer njegov alter jest10 in podobni so kar za pobijanje tistih ki se ne cepijo...
Sej ti to ne bo težko pokazati z linkom ane?
smirk-1.gif

Ostalo pa, jebat ga, "zdrava kmečka pamet" ni vedno tako zelo zdrava, kot sam misliš
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
recimo

"imagodei :: 11. nov 2011, 15:24:44
Cepljenje - DA, absolutno. Tistemu, ki svojega otroka ne da cepiti, bi trajno ukinil zdravstveno zavarovanje. Otroka ne bi štrafal, otrok bi zdravstveno zavarovanje ohranil, bi pa razmišljal v smeri, da bi za necepljene otroke postavil ločene vrtce in osnovne šole (morda preko koncesije), pa naj si med sabo podarjajo razne mumpse, ošpice, oslovske kašlje itd..."