Ali potrebujete drugega fotografa, postprodukcijo? *DELETED*

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Citat:
Uporabnik gpirman23 pravi:
Samo se ne fotka zastonj porok, ki ti vzamejo cel dan plus še 30 ur in več za računalnikom. Pa kako bo pogledal potem mladoporočencema v faco ko bo izdelek klavrn ker niti nima primerne opreme za fotografirat poroko. Zgodba, ki se zelo hitro potem zaključi s kariero fotografa.

Lahko pa prides v soboto poslusat Jureta v Tržič in boš že takoj kaj pametnega izvedel.
smile-1.gif

pakul je nekoč fotkal s pentaxom...pa je bilo vse okej kao...
tongue-1.gif

Do neke mere je bilo vse kul. Pakul si je s Pentax opremo kupil Nikonovo FX opremo, tako da jaz sem zadovoljen, tebi gre pa to še kar v "nos" a kaj?
grin1.gif

Niti ne, ker si bil tedaj ful pameten, da oprema ni pomembna, potem si pa končno dojel bistvo, da je tudi oprema pomembna in nabavil to, akr je za tisto, kar si kao fotkal, veliko primernejše.

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Bladrick ne da se mi več s tabo, ker prihajaš s takimi ven ki sploh niso v kontekstu pogovora.

Fantu pa vse najboljše na svoji fotografski poti.

Lp, G

luka85

Zelenc'
7. okt 2013
2
0
1
Sem pričakoval negativne odgovore, nisem pa pričakoval da mi bojo pošiljali neke grozeče maile pa neki od dursa pa kaj vas je profesionelne fotografe strah nezaposlenega amaterskega fotografa ki bi fotografiral poroke nekomu ki si ne more privoščit 500 Eur za poroko, pa še na facbook so me dali,... Nevrjetno,...

Vsem ostalim ki ste nekako v dobri veri hoteli svetovat pa se iskreno zahvaljujem, bom upošteval nasvete,...

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Ojej, saj je razumljivo da se ne strinjamo v vsem ampak, da te pa kdo od ljubosumja prijavi na durs to pa ne razumem kam smo prisli. :/

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
jebat ga, kruh je kruh.

otroci si v šoli med sabo zaračunavajo zapiske, če je kdo bolan. meni ni nič nenavadnega, da se nekdo želi znebit nelojalne konkurence v obliki zastonj fotografa.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik luka85 pravi:
Sem pričakoval negativne odgovore, nisem pa pričakoval da mi bojo pošiljali neke grozeče maile pa neki od dursa pa kaj vas je profesionelne fotografe strah nezaposlenega amaterskega fotografa ki bi fotografiral poroke nekomu ki si ne more privoščit 500 Eur za poroko, pa še na facbook so me dali,... Nevrjetno,...

Vsem ostalim ki ste nekako v dobri veri hoteli svetovat pa se iskreno zahvaljujem, bom upošteval nasvete,...

Kakšen durs pa??? Če zastonj fotografiraš, boš plačal davek od česa že??? Vso pravico imaš fotografirati zastonj, tukaj ti nihče nič ne more, če ti je pa kdo grozil z napadom na življenje oz telo, gre pa za kaznivo dejanje in predlagam prijavo policiji.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
jebat ga, kruh je kruh.

otroci si v šoli med sabo zaračunavajo zapiske, če je kdo bolan. meni ni nič nenavadnega, da se nekdo želi znebit nelojalne konkurence v obliki zastonj fotografa.

Meni se zdi nenavadno, da se nekdo počuti ogroženega od fanta, ki fotka s kit objektivi, s katerimi baje itak na poroki nima za burek...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
ksz:
Nisem se mislil oglasiti, pa se bom vseeno. In ne zaradi modela, ki fotka zastonj. Boli me, ce si lahko z zastonj slikanjem privosci opremo, potem kar.
Bolj me moti, kako ga blatite, ker ima kit objektive in amaterski dslr. Lahko pa recem, da vas vecina se ni izdelala niti ene fotke na papir, ker drugace ne bi imeli takega mnenja.
Ce se fotograf s "slabso" opremo potrudi pri fotkanju in potem v postprodukciji, na papirju ne boste videli bistvenih razlik.

edit: no, pa mogoce se to. 90%, ali pa se kaksen procent vec, narocnikov porocnega slikanja ne bo opazilo "napak" pri sliki.

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Še jaz (nekoliko opogumljen zaradi zadnjih dveh komentarjev):

V avtorjevem prvem pisanju sem videl le eno zadevo: prošnjo, da bi lahko šel komu za 'vajenca', da bi lahko kasneje napredoval v tej vrsti fotografije.
Človek je brez službe, ima voljo in veselje in dejstvo, da je tolikim s to prošnjo 'stopil na žulj' me žalosti.
To kaže na neko pretirano obliko cehovstva, ki je sicer popolnoma legitimna in legalna, pa vendar neprijetna, ko jo človek zazna.
Tudi pri mojem poklicu (mizarji) je tega veliko in včasih je skrivanje določenih znanj razumljivo, drugič pa sploh ne.
Dobri profesionalni fotografi ( Dubokoviæ, Hodalič, Dolenc) zelo redko skrivajo svoje znanje, celo več, na njihovih predavanjih povedo praktično vse, kar bi lahko tudi skrivali.

To, da je prilepil povezavo do svoje strani je bila očitna napaka, brez tega bi morda bila debata manj ostra.
In ne bi šla v smer "zastojnkarstva", ker je bil post očitno naravnan v pripravljenost da za učenje nekaj vrne.

Mojih 5c

lost1

mnz
19. jul 2007
8.452
146
63
Citat:
Uporabnik luka85 pravi:

Upam da dobiš čimveč strank, cimveč izkušenj in cimveč dobrih slik.

Če bi mene kdo poklical na fotkanje, nebi računal načeloma nič, samo izkušnje bi nabiral, oprema je nekaj povprečnega, pač neke vrste hobi.
In če koga moti kako se bo odplačala oprema če se bo pa zastonj fotkalo....hint: verjetno je že odplačana, sedaj jo želi verjetno le uporabljati.

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
ksz

Še moja malenkost...
Najprej ste ga napadli, ker bi kao kot nelojalna konkurenca za đabe fotografiral poroke zraven kakega profija, sedaj pa ste naenkrat vsi prijazni do njega.
Dvolično...
rolleyes-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Najprej ste ga napadli, ker bi kao kot nelojalna konkurenca za đabe fotografiral poroke zraven kakega profija, sedaj pa ste naenkrat vsi prijazni do njega.
Dvolično...
Si lahko bolj konkreten, ali si kar tako, varno skrit za svojo anonimnostjo, pljunil po vseh, ki so se oglasili v tej temi ?

sistemik

Majstr
15. jul 2011
3.342
313
83
Ne ne, da ne bo pomote, nič konkretnega nisem mislil...
wink-1.gif

Pač prebral sem temo, ko še ni bil zbrisan prvi post in so bili odgovori predvsem negativni. Po njegovem izbrisu posta in napisanem odgovoru so se nadaljevali bolj ali manj le pozitivni posti. To me je zmotilo...

Meni se njegova prošnja ni zdela nič slabega, sploh če bi ta hobi in veselje nekoč pri njemu postala vsakodnevni kruh.
Jaz bi bil tudi nadvse vesel, če bi lahko šel zraven kakšnega profija (npr. tebe, Dizzy-a, ipd.) na fotografiranje, le da bi si nabiral izkušnje in znanje. Ampak za kaj takega ni niti malo časa...
Zaenkrat sem se pač moral zadovoljit s Kelby-evo zbirko (kupit moram le še 4. del), revijo Digitalna kamera in pa seveda internetom.
shrug.gif

Shaban

Fizikalc
14. apr 2010
1.001
1
36
Citat:
Uporabnik luka85 pravi:

Kaj si pričakoval?
Človek to je SLO pa Alter
cry12bpy.gif

dej plis link od FB-ja

Pa dej bod faca pa prlep grožnjo prek ZS-ja al pa vsaj ker uporabnik je ! (lohka tud na ZS)

Nazadnje urejeno:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.002
171
63
Ne boš verjel, ampak jaz sem si na tak način pridobil kar precej strank... sicer v nekem drugem poslu. Prva je bila zastonj, ker je šlo pač za ožjo žlahto in pa hobi... potem pa se je razvedelo od ust do ust in naslednje stranke niso bile več zastonj.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
zlahti in prijateljem tudi jaz nikoli ne racunam. ne morem. to je cisto drug svet ...

kar se pa tice DURS-a ... faaaak ... mislim ... da ima nekdo celo toliko casa, da se s tem ukvarja!? jaz sem prevec zaposlen z delom, iskanjem novih priloznosti, fotkanjem. in iskreno, se z DJ Beatom zelo strinjam, dobro je napisal (no, saj sem poskusil nekaj podobnega jaz napisat).

plus, sem ena tistih oseb, ki gleda na konkurenco tako, da so mi brca v rit, da delam se boljse, se se bolj trudim ...

lahko pa DURS spremlja nas forum ...
tongue-1.gif

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
aja, da bi vzel nekoga za vajenca. jaz bi z veseljem, rad komu pomagam, konec koncev so tudi meni pomagali. ampak imam sestro, ki obvlada postprodukcijo, ce jo eventuelno ze potrebujem, drug problem pa je v tem, da ce nekdo dela z mano, ga zelim tudi placati tako kot si zasluzi. ampak v danasnjih casih, je to skoraj utopicno.

nazadnje sem za to, da je kolega dobil svoj delez. pac zmanjsal svoj del honorarja, ker pac narocnik ni imel vecjega budzeta vec ...

kar se pa predavanja tice - lahko enkrat tudi Maribor ... vem, da je Fotoklub Maribor kar mocan, ampak ne poznam pa clanov ...
redface-1.gif