nisem zacel z bajnimi honorarji, nikakor ne. priznam, da sem imel sreco, bil na pravem mestu ob pravem casu, ampak ce sam ne bi rekel, glej, zastonj pa ne bom fotkal in trosil svoje opreme, tudi ne bi prisel nikamor. sem pa povedal, da sem zacetnik in temu primerna nekoliko nizja cena storitve (se vedno pa ne toliko nizja, da bi se zgolj zaradi cene odlocali zame oz. po domace, delal damping). in ja, tudi kako fotko sem dal zastonj, pa ne zato, da bi zastonj delal, ampak kot dobra poslovna poteza. jaz od ene fotke ne bom obogatel/obubozal (ce govorimo o reportazni fotografiji, ne komercialni, tam stvari drugace stojijo), tisti na drugi strani pa tudi ne. bo pa mogoce naslednjic poklical mene in se lahko zacne neko dolgorocnejse sodelovanje. to sem ze veckrat dozivel oz. se vedno dozivljam. sploh, ce sem na enem dogodku, ki ga ze pokrivam za neko stranko, pa mi kaka fotka viska recimo hodi.
poroke so pa tako ali tako zgodba zase. odvisno, kako dolgo traja, kaj vse mladoporocenca zelita od mene.
kar se pa opreme tice ... to je dvorezen mec. sam se spominjam svojih sportnih zacetkov. 40D in Sigma 70-200, pa pojdi in pofotkaj smucarijo. ja klinc, sem sel, in naredil, menda dobro. in si prisluzil denar za boljsi fotoaparat, za boljso opremo. ali pa sem imel super fotoaparat - 1Ds Mark II, ki je bil za sport popolnoma neprimeren. pa sem vseeno delal stvari z njim, in recem lahko samo eno. ob delu z njima in seveda stalno improvizacijo, sem se ogromno naucil in zdaj moderno super opremo znam izkoristit 130%, ne le 100%. je pa res, da ti slabsa oprema lahko precej hitreje zataji, precej hitreje naredis neko napako in te tudi kosta stranke ...
kar se pa Trzica tice ...