ali n70 ali 6120 ali e50

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:

Sem primerjal N95 z vgrajenim GPS-om in E51 z zunanjim BT GPS-om. V gozdu N95 ni
ravno blestela... celo na odprtem se kdaj izgubi, kljub vklopljenem AGPS. Nekako solidna
je edino v odprtem stanju na nosilcu pod vetrobranskim steklom brez atermičnega premaza.
Sem kar malo razočaran... Pa imam zadnji firmware...
Povsem drugače je z E51 in zun. GPS-om (MTK čipset, 32 ur avtonomije...). Obe napravi vtaknem
v nahrbtnik, ledvičko... deluje tudi v gozdu pod visokim drevjem.

Malce si bom sposodil temo, upam, da moderatorji ne bodo jezni zaradi tega.
priden.gif

Megapixel, kakšen BT GPS imaš, oziroma katerega priporočaš? Iščem nekaj za k Nokiji 6120.

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Zdravo,

Uporabljam QSTARZ-ov model z MTK čipsetom, ki zagotavlja dobro avtonomijo. Z delovanjem nimam težav.
Kakor so me podučili, naj bi imel čipset tipa Sirf III enako kvaliteto sprejema, a večjo porabo energije. Ker je
razlika v ceni ranga par 10 Eurov, se ni bilo težko odločiti. Če hočeš GPS s svojim spominom (tracker), je
zadeva spet dražja za par Eurov. V tem primeru včasih sploh ne potrebuješ telefona, ampak lahko pot naknadno snameš
na PC, kjer jo vidiš na Google mapu, jo exportiraš v standardnih formatih v druge programe... vse, kar potrebuješ.

V kompletu je tudi solidna programska oprema, mrežni polnilec in avtopolnilec.
V Ljubljani na glavni železniški postaji obstaja trgovina s takšno opremo. Najdeš jih tudi na Bolhi. Priporočam.

Sicer pa... proizvajalcev in prodajalcev te opreme je kar nekaj. Malo še pobrskaj po netu.

lp,
Mpix

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Megapixel, kaj imaš mogoče model Q818? Drugače, ta model sem že sam gledal, a me moti njegova cena in sicer pri nas je nekaj čez 80€, na eBay-u pa se ga dobi s poštnino vred, od dobro rangiranega prodajalca, pod 50€.
rolleyes-1.gif

Lp!

Nazadnje urejeno:

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Ne, imam 1000-ko. Tracker mi je fajn opcija, da pot, hitrost in razdalja naknadno
pogledam na PC-ju. Mislim, da je sprejemnik enak kot na 818-ki. Kupil sem ga v Ljubljani,
zanj pa sem plačal toliko, kot je cena na internetni strani.
redface-1.gif

Na E-bayu bo sigurno ceneje. Če hočeš prodajati na našem majhnem trgu, imaš pač določene
stroške z delovanjem podjetja, sploh trgovine. Zato podpiram lokalne prodajalce, ker
tudi oni naročajo storitve pri meni in ne nekje na vzhodu oziroma preko interneta...
Na koncu bomo še kruh in banane kupovali na E-bayu in pri nas bomo vsi brezposelni, država bo
živela pa od davkov na socialne dodatke, če bo dovolj denarja zanje. Ehh... pa kaj bi to.
rolleyes-1.gif

lp,
Mpix

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Hvala za informacije o napravi!

Je prav, da se podpira naše trgovce, a problem je v tem, da ti pri tehniki niso dražji za ene 10 ali 20% (npr. če vzamem primerjavo z Avstrijo), pač pa bistveno več in se začneš spraševati kako je to mogoče. Naši zaposleni imajo nižje dohodke od sosedov, torej imajo tu z njimi delodajalci nižji strošek, ki bi se moral neko kompenzirati s stroški o katerih sam govoriš in bi cene morale biti na koncu tam-tam. Meni se bolj zdi, da naši trgovci izkoriščajo monopolistični položaj na trgu zaradi pomanjkanja konkurence in se nas pri cenah malce privoščijo.
rolleyes-1.gif

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
Off topic...

Konkurence je dovolj, le trg je premajhen. Birokracija , uvoz, regulativa
s slovenskimi navodili in garancijami in še kaj... vse to za samo 2-milijonski trg.
Enostavno, pri mnogih dejavnostih ne dosegamo kritične meje rentabilnosti.
uf-1.gif

In kdo v Sloveniji dobro dela? Le svetu cenovno in kvalitetno konkurenčna podjetja,
ki se niso omejila z našo državno mejo.
aplauz.gif

lp,
Mpix