Ali lahko v Evropi živimo v miru?

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Verjetno je pOLDe ampak vseeno.

KLIK

Že kar neki časa nazaj mi je dal mislit, ko je papež izrekel nekaj besed v smislu, da je islam nasilna vera. In kakšen je bil odziv muslimanov? Grozil so z smrtjo papežu in celi evropi.

To mi deluje tako kot če bi jaz nekomu rekel, da je nasilen, on bi se pa začel dret, da ni nasilen in da me bo ubil, če mu še enkrat to rečem...
confused-1.gif

Glede na to kaj se dogaja po evropi (predvsem Danska) zaradi ena karikature me skrbi, če se lahko kaj takšnega začne tudi pri nas. Kakšna mislite da bo prihodnost v odnosih med muslimani, ateisti in pripadniki drugih religij v evropi? Kako mislite da se bo odzvala Evropa če se bodo napetosti še stopnjevale? Kako bi lahko voditelji držal umirili strasti?

jest5

Guru
18. avg 2007
25.960
-8.674
113
Najboljša rešitev bi bila, da se te priseljence spoka tja, od kjer so prišli. Samo potem se bodo začeli oglašati "zaščitniki" manjšin in podobni bumbarji...

hgard

Guru
22. jul 2007
4.082
582
113
Dogaja se nekaj podobnega kot ob koncu Rimskega imperija. Nemorala, razvrat, homoseksualnost, droge, hedonizem, materializem, vse to je postalo sprejemljivo. Zahodna demokracija je doživela vrhunec in zdaj je čas, da prepusti mesto primitivnim plemenom iz obrobja.

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Ne rečem, da Islam ni uporabljal nasilja za širjenje vere in svojih idej, ampak papež je tisti, ki ima najmanj pravico o tem govorit. Ne pozabimo, da je RKC uporabljala popolnoma enake metode.

Do priseljencev pa ima Evropa (vključno s Slovenijo) premilo politiko. Priseljenci so v Evropi zaščiteni bolj kot kočevski medvedi. Če nočemo, da dobimo bumerang, je potrebno priseljencem jasno povedat, da sicer lahko živijo v Evropi, vendar pa morajo pri tem spoštovati evropski način življenja in evropske vrednote. Sem spada tudi umetniška svoboda. Torej tistim, ki so demonstrirali širom Evrope zaradi karikatur je potrebno povedat, naj se umirijo ali pa spokajo nazaj od koder so prišli. Drugače pa imamo za to delo represivne organe, ki jim bodo nudili ustrezen tretma.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
5 zvezdic zate, ker si eden izmed redkih, ki pravilno razmišlja.

ahmet_car

poupismen
3. sep 2007
563
0
16
Vi ste en čuden narod.
Za vse vas rit srbi.
Dajte mi povedat nasilnega muslimana ,da je kaj naredil.
Vi ste nafilani z tujimi mislimi in neznate razmišljat z svojo glavo.
Ali veste da obstajajo dve vrsti muslimanov.1 vrsta soniti (70-80% vseh muslimanov) 2 vrsta šeiti( oni so mal dugačni -10-20% ) 3 vrsta Vehabije ( te so pa najbolj prefuknjeni.oni delajo scene po scetu.To so zagriženi muslimani.Oni so na priloženem posnetku.) Take stvari morate ločiti. To je tko kokr katoličani in pravoslavci.
Mene osebno so tu prizadele te karikature.To so svete stvari z katerimi se ni za zajebavat.Posebaj kar je sveto pri muslimanih (islam, žena ,družina) to je sveto in to nima noben pravice omenjat.Pač to je tko, drugače nemore biti.

Kristjanom in papežu tudi nebi bilo všeč da se gdo druge vere dela norca iz Jezusa.
No vidiš tut muslimanov niso bile všeč karakture.
Za vas je nasilje že ko grejo protesterat pred dansko ambasado.
Ko so pa scene delal v Franciji pa je to normalno.
Noben ni nasilen.So pa užaljeni.Vsak bi bil.
Ne poslušite opic katere vam prerejo možgane preko intrneta in tv.
RAZMIŠLJAJTE Z SVOJIMI MOŽGANI.
Ne biti mamini sinčki ,katerim mami še vedno briše noska in kuha čajčka.

A niste pomislili da politiki ravno to hočejo.Vojno. Zakaj ? Da zaslužjo a ne.

Nazadnje urejeno:

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Kar se tiče karikatur jaz se strinjam s tabo in hvala ti za razlago muslimanov, tega nisem vedel.

Ostale stvari je pa kot je rekel Slovenet, tukaj (v Evropi) nimajo kaj sikat.
Če grem jaz tja dol moram se obnašat po njihovih pravilih, zdaj ko sem tu doma se bom moral tudi obnašat po njihovih pravilih al kaj?

lp

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Glede obnašanja muslimanov se dobro vidi, da je njihova vera nekje 500 let mlajša kot krščanstvo, torej so oni ravno nekje v srednjem veku.

Samo poglejte današnji islam in cerkev v srednjem veku: popolnoma enako - preganjanje čarovnic (dobesedno!), preganjanje nevernikov, namesto križarskih vojn imajo terorizem, ženske niso vredne nič, nestrpnost...

Sicer je prav neverjetno kako je lahko ena populacija sredi vseh ostalih tako zaostala. Ali muslimanske ženske res nič ne moti, da se jih smatra kot neki ''tretji razred'', v določenih primerih imajo celo živali več pravic.

Na našo nesrečo pa se je zahodna civilizacija toliko razvila, da tolerira različne vere, zaradi česar bomo samo nasrkali. Tudi mi bi se morali spustiti na njihov nivo in jih preprosto deportirat nazaj na bližnji vzhod, pa naj se tam bombardirajo med sabo.

Pa ne mi pravit, da so samo extremisti taki - sem imel sošolko, katere oče je bil musliman (iz Bosne), mati domačinka. Noben ''dolgobradi'' extremist iz iraka. Mati in sošolki nista bili vredni nič, kak je mati kaj rekla je dobila plavo oko. Sošolkin brat je bil glavni, sestri je ukazoval v šoli, da mu nosi torbo domov in take fore
stupid-1.gif

Ma sej niso normalni no...

PS: Sem ateist, če koga zanima.

Nazadnje urejeno:

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
Če se spravimo na isti nivo, kot so se muslimani zaradi karikatur, bi morali američani (pa nisem njihov fan) ene par atomskih bomb odvreči na Palestino, Iran in še kakšno muslimansko državo, kjer stalno zažigajo ameriške zastave.

Američanom je sveta njihova zastava, muslimanom pa Mohamed in Koran. S tem da si muslimani jemljejo pravico, da žalijo vse po vrsti, njih pa ne sme nihče. Mislijo, da so posebej zaščitena rasa.

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Glede obnašanja muslimanov se dobro vidi, da je njihova vera nekje 500 let mlajša kot krščanstvo, torej so oni ravno nekje v srednjem veku.

Samo poglejte današnji islam in cerkev v srednjem veku: popolnoma enako - preganjanje čarovnic (dobesedno!), preganjanje nevernikov, namesto križarskih vojn imajo terorizem, ženske niso vredne nič, nestrpnost...

Ja... se strinjam. Zato pa je še toliko bolj smešno (s strani ateistov) in žaljivo s strani drugih vernikov, da papež izjavi, da je neka druga vera nasilna. Lahko se je delat lepega potem, ko si s klanjem v "imenu boga" pokristjanil ogromno folka in si prislužil ogromna bogastva...

Sem pa tudi sam ateist. Mi gre pa na falus, da najbolj cerkveni (čeprav, kolikor je meni znano, tudi njihova vera uči, da naj bi sprejemali drugačne) takoj ožigosajo vsakega muslimana s teroristom, nasilnežem itd.... Potem se vprašaš, kdo je pri vsej zgodbi 500 let za časom
smirk-1.gif

Nekaj so ekstremisti, drugo pa so verniki. Povezovat đamijo in terorizem je pa podobno, kot bi vsakega kristjana obsodili, da je pedofil.

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:
Vi ste en čuden narod.
Za vse vas rit srbi.
Dajte mi povedat nasilnega muslimana ,da je kaj naredil.
Vi ste nafilani z tujimi mislimi in neznate razmišljat z svojo glavo.
Ali veste da obstajajo dve vrsti muslimanov.1 vrsta soniti (70-80% vseh muslimanov) 2 vrsta šeiti( oni so mal dugačni -10-20% ) 3 vrsta Vehabije ( te so pa najbolj prefuknjeni.oni delajo scene po scetu.To so zagriženi muslimani.Oni so na priloženem posnetku.) Take stvari morate ločiti. To je tko kokr katoličani in pravoslavci.
Mene osebno so tu prizadele te karikature.To so svete stvari z katerimi se ni za zajebavat.Posebaj kar je sveto pri muslimanih (islam, žena ,družina) to je sveto in to nima noben pravice omenjat.Pač to je tko, drugače nemore biti.

Kristjanom in papežu tudi nebi bilo všeč da se gdo druge vere dela norca iz Jezusa.
No vidiš tut muslimanov niso bile všeč karakture.
Za vas je nasilje že ko grejo protesterat pred dansko ambasado.
Ko so pa scene delal v Franciji pa je to normalno.
Noben ni nasilen.So pa užaljeni.Vsak bi bil.
Ne poslušite opic katere vam prerejo možgane preko intrneta in tv.
RAZMIŠLJAJTE Z SVOJIMI MOŽGANI.
Ne biti mamini sinčki ,katerim mami še vedno briše noska in kuha čajčka.

Jaz nisem mel s tem nobenga namen užalit ampak očitno ne znaš mirno odgovorit in takoj neke žalitve, da smo čuden narod, mamini sinčki...

To se vsak zaveda, da niso vsi muslimani nasilni. Da so skrajneži (na posnetku) in zmerni muslimani.

Verjamem, da so tebe prizadele karikature in da določene stvari jemleš smrtno resno (ki si jih naštel) ampak to še ne pomeni, da jih tudi ostali in jih dojemamo drugače. Ampak vi pač težko sprejmete, da to ni sveta resnica za vse...

Za mene ni nasilje če kdo protestira pred danskim veleposlaništvom. Je pa za mene nasilje, če nekdo medtem, ko protestira, verbalno grozi in poziva k uničenju (bombardiranju) države proti kateri protestira. In ker vem da so to že izvedl se s tem ni za hecat.

Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:Noben ni nasilen.

grin1.gif
Si ja sam rekel, da obstajajo skrajneži. Ti imajo za cilj uničit Evropo (zahodnjake oz. "nevernike") zaradi drugačnega načina življenja in nesprejemanja "ene in edine resnice".

Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:Kristjanom in papežu tudi nebi bilo všeč da se gdo druge vere dela norca iz Jezusa.

Ampak mi lahko verjameš, da če bi kakšen muslimanski verski voditelj v svojem govoru rekel, da je krščanska vera nasilna, ne bi sledili shodi po ulicah vseh večjih evropskih mest na katerih bi bili vsi bojno razpoloženi in grozili muslimanom, da jih bodo uničili in zažigali zastave muslimanskih držav in vpili "Jezus je velik!". Verjetno bi se papež odzval v mirnem tonu, da krščani niso (več) nasilna vera (in da jim je zdaj v interesu obogatitev)...

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Citat:
Uporabnik ahmet_car pravi:

Tukaj se strinjam s teboj. Problem pa nastane takrat, ko slab socialen in moralen položaj človeka začne izrabljati ena ali druga stran. In točno to se dogaja sedaj. Ljudje slepo verjamejo vernikom (krščanski bandi) in vašim muslimanskim voditeljem, ki so tudi daleč od svetnikov, da je vera tista ki jih bo rešila in njo izravbljajo za svinske interese nad ljudmi.

Ti že res študiraš iz svojo glavo, ker si zrasel v "naši" civilizaciji, sprejel si "naše" navade in se vsaj zaenkrat ne pustiš vozit. Ampak takšnih je malo večina je slepih ovc (na obeh straneh) in na te se da vplivati.

Sem pa tudi jaz mnenja, da je treba vse skupaj prijeti bolj trdo. Če ti kaj ne paše ... adijo, pojdi tja od kot si prišel. Razne rute in ne vem kaj še tukaj nima kaj iskati. Če morajo biti ateistke pokrite v islamskem svetu in sprejeti njihov način, potem, mora biti tudi obratno ... pa magari silom. Evropa in svet je preveč tolerantna in to se počasi maščuje.

Kar pa se tiče stripov z Mohamedom pa je obsojanja vredno tudi z moje strani

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Sem pa tudi sam ateist. Mi gre pa na falus, da najbolj cerkveni (čeprav, kolikor je meni znano, tudi njihova vera uči, da naj bi sprejemali drugačne) takoj ožigosajo vsakega muslimana s teroristom, nasilnežem itd.... Potem se vprašaš, kdo je pri vsej zgodbi 500 let za časom
smirk-1.gif

Nekaj so ekstremisti, drugo pa so verniki. Povezovat đamijo in terorizem je pa podobno, kot bi vsakega kristjana obsodili, da je pedofil.

Tukaj se ne gre zato ali je bil papež ali dalajlama. Gre se za to, da če ti nekomu rečeš, da je nasilen, potem se pa on odzove z grožnjami, da te bo ubil, če boš še enkrat to rekel, ker on ni nasilen... To nekako ne gre skupaj.

To pa tko vemo, da so papež in njegovi predhodniki svojga dnarja vreden in smo jih že dostkrat popluval... Ampak to ni tema te debate.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Saj dobro pišeš po eni strani, se strinjam z večino kar si napisal. Ampak samo glej na tak način- Kolko otrok strada po svetu, koliko jih dela vsak dan za pešico riža, koliko otrok mora umreti. Torej dečko- nič več ni svetega na tem svetu, nič,
frown-1.gif
zato ne govorit o nekih svetih ikonah. Svet je mali nedolžen otrok, ki mu nič jasno, ko je lačen, pa ko mora delat, namesto, da bi se špilal z legicami kot to počnejo naši otroci.
Taka huda reakcija se mi zdi res too much, prej bi se morali zgroziti nad mnogimi drugimi čudaškimi situacijami v svetu.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik kavboj pravi:
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

smirk-1.gif

Tukaj se ne gre zato ali je bil papež ali dalajlama. Gre se za to, da če ti nekomu rečeš, da je nasilen, potem se pa on odzove z grožnjami, da te bo ubil, če boš še enkrat to rekel, ker on ni nasilen... To nekako ne gre skupaj.

To pa tko vemo, da so papež in njegovi predhodniki svojga dnarja vreden in smo jih že dostkrat popluval... Ampak to ni tema te debate.

"Protestirali" so skrajneži... to nima veliko s samo vero. Veš kolk je bilo še muslimanov po svetu, ki so "v miru" prenašali take trditve? To, da papež pravi, da je neka druga religija nasilna, je čisto nepotrebno podrkavanje. S tem samo izziva peščico skrajnežev, kateri potem mečejo slabo luč na vse muslimane... Če bi bil osnovni namen cerkve, da je mir na svetu, nebi na tak način podpihovala razlik.