Ali jim tudi mi sledimo ??

nacek

Guru
13. okt 2012
2.962
612
113
SKANDAL U BJELOVARU: Pozvali čistačicu u operacionu salu da drži pacijentu nogu koju je hirurg seka
confused-1.gif

http://www.kurir-info.rs/plane...-clanak-1525207

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik EmptyHead pravi:
Ne znaš objaviti slovenskega članka? Nismo vsi južnjaki na tem slovenskem forumu ...
sem hotel isto napisat pa sem se zadržal... pač ni vredno.
čeprav kratko slovensko obnovo bi lahko napisal.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Itak imamo preveč kvalificiran kader po bolnicah.

Za brisanje riti pač ne rabimo diplomirano sestro.... ali kako.

Nazadnje urejeno:

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja... ponovem lahko kar čistilke hodijo po sobi med operacijo... In pol mora še pomagat kirurgom... grozno.

Vse to razbrano iz naslova članka, sploh ne rabim odpirat.

Stran pa v stilu 24kur...

a se sploh splača topic odpirat???

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.551
5.110
113
Kaj je to škandaloznega? Rabili so fizičnega delavca, da drži nogo, ki jo je strokovnjak moral odstraniti. Delo kot delo...
Res pa je, da pri nas to ne gre. Danes vsak pričakuje, da bodo v pogodbi opisana vsa dela, ki jih človek na delovnem mestu naj opravlja. Počasi se bo pričakovalo, da bo šofer v JS dobil za podpisat aneks k pogodbi o zaposlitvi, če bo prešel iz vozila z ročnim menjalnikom na vozilo z avtomatskim menjalnikom. Pa nekaj tednov šolanja in dodatnega usposabljanja.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
ne znati južno od kolpe narečij ni enako kot znati samo slovensko. sicer pa dobro da je vajena krvi da ji ni slabo ratalo. je redno na kolinah al od česa je krvi vajena?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kot pravim, čistilka je v bolnici. Normalnemu je jasno, zakaj je vajena krvi.

Ali misliš, da operacijske dvorane na koncu očistijo strojepiske?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Ne vem kako si ti predstavljaš operacijsko dvorano, ampak načeloma ni to klavnica, kjer bi kri špricala okrog
grin1.gif

Drugače pa si jaz tega v praksi ne predstavljam, ker v neki bolnici takoj dobiš koga, ki je vsaj minimalno kvalificiran za pomoč pri operacijah. Torej medicinsko sestro/pripravnika/študenta/specializanta itd. Ker moraš vedet kako se obnašat v dvorani, kako se umije roke, kako se sterilno obleče itd.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

Ne vem kako si ti predstavljaš operacijsko dvorano, ampak načeloma ni to klavnica, kjer bi kri špricala okrog
grin1.gif

Drugače pa si jaz tega v praksi ne predstavljam, ker v neki bolnici takoj dobiš koga, ki je vsaj minimalno kvalificiran za pomoč pri operacijah. Torej medicinsko sestro/pripravnika/študenta/specializanta itd. Ker moraš vedet kako se obnašat v dvorani, kako se umije roke, kako se sterilno obleče itd.

Se so jo odsekal nogo, kot sem razumel.

Zakaj, bi se umival sploh
grin1.gif
Kaj jo boš okužil, ko bo že odsekana :p

B81

22. jul 2007
37.758
11.031
113
Hmm, laično se tako sliši, da če te dezinficirajo in oblečejo in če si kdaj bil zraven pri kolinah, da to ne bi smel bit problem
grin1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Ne znaš objaviti slovenskega članka? Nismo vsi južnjaki na tem slovenskem forumu ...
Če si hotel isto napisat, zakaj pa tega ne napišeš v temah, kjer so prilimani angleški testi? In teh je neprimerno več!

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
Citat:
Če si hotel isto napisat, zakaj pa tega ne napišeš v temah, kjer so prilimani angleški testi? In teh je neprimerno več!
tja se raje ne prkažem, ker čistoničnerazumem
redface-1.gif

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
346
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik keber pravi:

dobro četudi bi bila operacijska dvorana prekrita s krvjo (pa ni) ni isto kot držati nogo. razen če je ponavadi tudi polno organov za pobraz po operaciji. zložijo vse ven potem pa kaj ostane na koncu dneva pa to...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.737
113
Citat:
Uporabnik skala pravi:
razen če je ponavadi tudi polno organov za pobraz po operaciji. zložijo vse ven potem pa kaj ostane na koncu dneva pa to...

slika-600x340-1308042391-56312.jpg

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:

grin1.gif

Se so jo odsekal nogo, kot sem razumel.

Zakaj, bi se umival sploh
grin1.gif
Kaj jo boš okužil, ko bo že odsekana :p
Plus tega so jo pol vrgli v smeti in je pač čistilka zato tam.
grims-1.gif

Saj res, tokrat brez heca: kam dajo amputirane ude po posegu?
confused-1.gif

Ker si ne predstavljam, da bi kar vrgli v smeti, kot naprimer zobe (tam spuli in fukne v kanto, nikome ništa. Ali so to posebne kante?).