Ali divjate po naselju?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
nikoli. dobro, vedno sicer vozim +10 po števcu, pa se mi še nikoli ni naredilo, da se mi ne bi izšlo - tako pri kriznih situacijah kot pri inkasantskih situacijah.

če pa vidim napis šola na tleh, pa da je nekje dopoldne, pa še malce počasneje vozim ...

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Kdo od vas si upa priznati, da divja po naselju kadar je 100% prepričan, da policajem tam ne bo z radarjem?

Denimo da ste se malo prej peljali v nasprotno smer, da je minuto pred vami kolega ki bi vas obvestil, da vidite dovolj daleč da jih ni, na mestih kjer jih ni nikoli........
Kako pa ti voziš v naselju? Ti imaš eno resno fobijo pred policaji pa proračunom, bogve če so jo kje na svetu znanstveniki že poimenovali.
Vozim večinoma po omejitvah, tudi kadar zanesljivo vem da policajev na tistih odsekih ne bo. Saj vozim po omejitvah predvsem zaradi svoje varnosti in varnosti soudeležencev v prometu. Ampak vidim da vas je tudi tu dosti, ki vozite po omejitvah izključno iz strahu pred policaji in kaznimi, ko policajev ni pa po gasu..
Če pa vidim radar, pa vozim raje ene 10 manj.

Se pa človeku kdaj zgodi v neznanih krajih, da spregledaš kak znak, pa nisi siguren, kolk je kje omejitev, ali do kje velja. ali pa da ne gledaš skoz na števec, pa je hitro kakih 10 preveč.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
vedno, sploh pred vrtci in solami, najraje zjutraj med 7 am in 8 am, pa potem okol 12:00...
Potem se nimaš kaj bat. Tam namreč najraje merijo v nedeljo popoldne ali pa po polnoči.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Kaj je zate definicija divjanja po naselju...? 51 na 50?, 60 na 50? 75 na 50? Šteje tudi odsek, kjer teoretično je naselje (pač označeno s prometnim znakom...), a ni hiše ne na levi, ne na desni...?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ja, takih je ogromno, ki ne vedo, da je omejitev izven naselja 90, pa se cijazijo 60. in držijo konstantno 60. take bi tudi kaznoval, kot tudi tiste, ki vozijo prehitro.

sam vozim tako, kot se počutim, če se počutim dobro, recimo vedno malce čez omejitev, nikoli pa ne več kot 10+ - ne zaradi radarjev, temveč zaradi lastne varnosti, ker vem, da obstajajo kreteni, ki divjajo, pa če že njemu ne znese rešiti situacije, jo potem vsaj meni.

po AC pa vedno vsaj 130, večinoma 150 ... tu pa res mimo radarjev peljem 130 samo zaradi kazni ...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
ja, takih je ogromno, ki ne vedo, da je omejitev izven naselja 90, pa se cijazijo 60. in držijo konstantno 60. take bi tudi kaznoval, kot tudi tiste, ki vozijo prehitro.
Za znoret.
bonk.gif

Npr. iz Reteč proti Jeprci (1 km dolga ravnina) je na začetku zaradi križišča omejitev 60. Vedno ampak res vedno naletim na kolono, kjer se prvi pelje do konca ravnine 55-60.
Isto se potem ponovi še od Medvod do Medna. Spet doooolga ravnina, kjer ne pomnim kdaj sem se nazadnje peljal čez 60 na uro (krivca vedno vidim par avtov pred mano.
jezen.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Kaj je zate definicija divjanja po naselju...? 51 na 50?, 60 na 50? 75 na 50? Šteje tudi odsek, kjer teoretično je naselje (pač označeno s prometnim znakom...), a ni hiše ne na levi, ne na desni...?
Divjanje je subjektivna zadeva, pa lahko kar vsak zase napiše, kolilko vozi in kaj se mu zdi divjanje.
Kaj šteje ti je pa napisano na prejšnji strani, reš škoda ker ne bereš ali pa ne razumeš napisanega.

pikica

Fizikalc
28. jan 2008
5.759
1
36
36
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Vinjeta%202009%20-%20avto.1227180986.JPG

cheer.gif

Čeprav je tudi na tem odseku avtoceste hitrost 110 km/h že znanstvena fantastika.

vinjeta pride drug mesc
smile-1.gif
pa tud 180 je že šlo...

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
jaz se v naselju držim omejitve do + 10....ne glede na prepričanje a je fraj ali ne a so policaji ali ne..pa se kar dobro obnese.

Enako.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
vedno, sploh pred vrtci in solami, najraje zjutraj med 7 am in 8 am, pa potem okol 12:00...
Potem se nimaš kaj bat. Tam namreč najraje merijo v nedeljo popoldne ali pa po polnoči.

Ponavadi še prvi teden septembra ne.

Ko sem mu enkrat rekel, naj raje radar postavta v bližini šole, kjer hodijo preko ceste otroci, namesto da kasirata na ravnini, me je samo gledal ko tele v nova vrata.
bonk.gif

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Ponavadi še prvi teden septembra ne.

Ko sem mu enkrat rekel, naj raje radar postavta v bližini šole, kjer hodijo preko ceste otroci, namesto da kasirata na ravnini, me je samo gledal ko tele v nova vrata.
bonk.gif
Če bi se še vprašal, kje več pokasira, bi ti bilo takoj jasno, zakaj je izbral tisto ravnino. In kolk mu je do varnosti otrok.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.525
10.743
113
najbolj kul je ko kakšnemu malemu zahakljaš torbo, pol pa ga zarotira ko baletko, potem pa v špeglu opazuješ kak se dere. Priceless.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
nisem vsega bral, lahko pa se pohvalim da sem NEKOČ NEKJE omejitev prekoračil za 500%.
Sicer pa več ali manj vozim po omejitvah vsaj kar se hitrosti 50kmh tiče