Alfa Romeo Giulia

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
Citat:
Uporabnik Reaper85 pravi:
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
ksz

ok zdj pa me pa resno neki zanima. čemu taka ljubezen do alf? resno sprašujem, kajti nikoli nisem mel nobene alfe in me zanima kaj je na njej tako posebnega da so nekateri tak hardcore fani te znamke? še clarkson je reku d mora vsak petrolhead enkrat imeti v lasti alfo.. :D pa prosim za resen odgovor. meni so alfe še kr ok zunaj, ampak ko jo vidim notri me pa mine do vsega...
frown-1.gif
Da povem kaj mi je všeč pri mojem Mitu 1.4MA 135 TCT alfa red barve.

-na zunaj precej izstopa od povprečnega avtomobila na naših cestah. Mito mislim da še najbolje od vseh Alf, potem Giulietta, starejši niti ne več toliko
-lega na cesti je fenomenalna, iz začrtane linije mi do sedaj še ni uspelo iti (razen enkrat ko so bile še nove gume), lahko greš povsem na milimetre po notranji strani ovinka, avto se ne nagiba niti malo. Pa trdota me sploh ne moti, ker se znam izogibat lukenj.
-v dinamičnem načinu je že kar zabaven za vozit, navora je dovolj (230Nm) že od 1700rpm naprej. Seveda pa se mu za pravi užitek manjka še kakih 30KM, ampak to bom rešil sedaj spomladi, ko se bom oglasil pri CSS.

Res pa da se da te stvari dobiti sedaj že pri vsaki športni izvedenki avta, edino tako nizek v originalu (pod motorjem samo 8cm oddaljenost od tal) ni praktično noben avto pod 30k€.

hvala, zdej te vsaj razumem zakaj alfa.. evo jst pa ne grem dol iz bavarca iz podobnih razlogov
srce-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik Drifter pravi:
ksz

ok zdj pa me pa resno neki zanima. čemu taka ljubezen do alf? resno sprašujem, kajti nikoli nisem mel nobene alfe in me zanima kaj je na njej tako posebnega da so nekateri tak hardcore fani te znamke? še clarkson je reku d mora vsak petrolhead enkrat imeti v lasti alfo.. :D pa prosim za resen odgovor. meni so alfe še kr ok zunaj, ampak ko jo vidim notri me pa mine do vsega...
frown-1.gif

enako se jaz sprašujem ko vidim folk v škodah
confused-1.gif

sem lahko jaz tukaj referenca?

alfa 145
golf V
octavia II
alfa 147 (trenutno)

grin1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Spet so pozabili, da je spredaj potrebno še registrsko tablico nekam stlačit.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ti je VAG toliko denarja pobral da si moral sedaj staro alfo kupit?
wink-1.gif

niti ne
smile-1.gif

vag sem vozil v tistem času ko sem delal na pia
smile-1.gif

kaj se tiče duše al česarkoli, dejstvo je pač, da v vsak avto ko se vsedeš se ne počutiš enako. pa občutek niti ni tolko odvisen od nekih tehničnih specifikacij.

daleč najbolj sterilen je bil vsekakor golf, alfe pa ne vem ... se mi zdi da so že oblikovane tak, da se jim leta ne poznajo.

meni recimo je 147 še vedno precej skladen avto ko ga vidim na cesti, res daje večina smrdljivk (jtd) ampak ok
smile-1.gif

trenutno 147 sem pa vzel predvsem zato, ker je bila od poznanega prvega lastnika, drugače je ne bi, oz nasploh ne bi alfe, ker kolk ma neke duše, le ta zgine, ko je čas da avto prodaš
smile-1.gif

alfe se itak drži slab sloves iz začetka 90, pa sploh ni da novejši modeli ne bi bili ok, pač italjani so totalno nesposobni, jaz sem prepričan da bi bilo za alfo najboljše da bi jo pred letom ali dvema ko se je pisalo o tem kupil VW.

Mogoče pravijo da ma dušo zato, ker dejansko voziš vsak dan drug avto
grin1.gif

Drifter

Fizikalc
22. jul 2007
1.167
14
38
ja duševno motena
evil.gif

sam ka so pa pecikli grdi,sploh proti alfinim prejšnjim modelom..pa zuni mi že zdj zastarela zgleda , kdaj bo facelift?
evil.gif

noter mi je pa zelo lepa
roza.gif