akustika v trgovini

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Okej, bom nabavil močnejši mikro stolp, pa je problem rešen in neke vgradne zvočnike.

Še eno vprašanje.
Kako na to vežem štiri zvočnike? Mogoče smešno, sam nimamo pojma o teh zadevah.
smile-1.gif

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Akustiki, spet rabim pomoč :D

Tokrat nabavljam ojačevalec rabljen, kakih 100-130€....kaj naj priklopim na to, da bo igralo mp3? Doslej sem imel star iPod Shuffle, ki se je lahko hkrati polnil preko računlanika in si ga imel na izhod ojačevalca, da je igralo...no, nov Shuffle tega ne omogoča več.

Torej s čim najlažje igrati mp3 in kako priklopi 4 ali 5 vgradnih avtozvočnikov? Nazadnje sem priklopil štiri zvočniki, ki so vezani od zaporedno..neka fora z impedanco? tako mi je nekdo svetoval in deluje. Kako jih vežem, če bi bilo 6 zvočnikov?

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
nov Shuffle tega ne omogoča več.

Si poskusil dati "Eject" v windows explorerju, ko je shufle priklopljen na računalnik? Stari iPodi so mi v takem primeru normalno špilali in se hkrati filali preko usb porta.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Preberi še enkrat v čem je problem...rabim polnjene in igranje hkrati preko ojačevalca. Nov shuffle se polne preko kabla usb, v shuffle pa gre kabel tam kot je za slušalke. Kako torej naj priklopim ipod na ojačevalec?

V tem primeru ne bom imel niti računalnika zraven...pride v poštev mogoče kak star android telefon, da uporabim kot mp3 player, polni se lahko preko vtičnice? boljše varijante verjetno ni, ali?

Zanima me še vezava 4. ali 6. avtozvočnikov, zaradi impedance se gre...

Nazadnje urejeno: