akustika v trgovini

Avian

Pripravnik
7. sep 2007
359
0
16
Kot te je radirko že opozoril 100V nižjega ranga imajo slab frekvenčni razpon ... razmišljaj oz zvoku kot o ozvočenju na šoli na katero si hodil (če ste imeli ozvočenje na šoli
wink-1.gif
)

zakaj si ne kupiš enega mikro stolpa z njegovimi zvočniki in jih namontiraš na steno pa je ... ker boš najceneje prišel skozi. Denarja itak nisi pripravljen dati tako da bo to najbolje in najlažje.

Primer:
klik

lp Avi

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
ksz

ne komplicirat preveč...
vzameš ali lep stolp ali kupiš receiver in dva obična zvočnika (recimo, da ima bas vsaj 13cm/5") pa basta.

lp

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Verjetno bom dal 2.1 sistem, sub bom nekoliko skril pri vhodu iz skladišča....poznam človeka ki ima frizerski salon in ima 5.1 sistem in mu čist fajn igra, nekaj podobnega bi potreboval. Mogoče pa še res naredim plastične kanalčke po stropu za 5.1, to bi me itak motilo samo takrat ko bi jih namontiral, potem pa jih ne opaziš več verjetno.

se pravi za 150€-200€ bi igralo čist zadovoljivo...

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Ker so kabli že napeljani se ne bom zafrkaval s tem.

Kabli so speljani za dva zvočnika. Lahko naredim varijanto in kupim rabljeni ojačevalnik, priklopim na zvočnike, računalnik povežem z ojačevalnikom in mi prek računalnika igra? na kaj moram paziti pri nakupu ojačevalnika?

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
da podpira čim več audio formatov, digitalne priključke, pač gledaš, da ti bo tudi v prihodnosti še prov prišel.
Seveda pa spet odvisno koliko si pripravljen dat.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
2 posta višje je slika 7.1 sistema in sem avtmatsko mislil, da gre za domači kino.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik mobifrik99 pravi:
Kabli so speljani za dva zvočnika. Lahko naredim varijanto in kupim rabljeni ojačevalnik, priklopim na zvočnike, računalnik povežem z ojačevalnikom in mi prek računalnika igra? na kaj moram paziti pri nakupu ojačevalnika?

Se pravi zvocnika (bo)sta pasivna ? (tema je ze nekoliko stara, pa sem pozabil kako si se odlocil))

Ce ne, potem ne rabis ojacevalnika, ker je ze vgrajen v (aktivni) zvocnik.

Kar se tice tehnike, ni potem nobene ovire. Kar se tice cen, bi pa jaz pogledal se ponudbo novih, ker se zna zgoditi da take rabljene stvari ljudje prodajajo, kot da so iz zlata, zato ker so pred 18 leti dali nevemkoliko zanje (so bili pac drugi casi ...). Za nekaj deset dolarjev (s postnino vred) se dobi par desetwattne ojacevalce, kar bi moralo biti za trgovino z umirjeno glasbo v ozadju dovolj, za par sto dolarjev pa nekajstowattne, kar je dovolj za gostilno.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Na bolhi sem gledal. Nisem pa še ničesar nabavil, tudi zvočnikov ne.

Kolikor gledam na bolhi res ne moreš ravno poceni skozi pridet, če hočeš nabavit rabljen ojačevalnik in zvočnike pride vse skupaj zagotovo vsaj 150€.

Me zanima če je bolje, da enostavno nabavim en mikro sistem za 100€, da dokončno rešimo debato
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
V trgovini rabim ozvočenje, trgovina je okrog 60m2, spuščen strop, torej bodo vgradni zvočniki.

Zanima me, ali mi priporočate 100V linijo ali ne?

Če da, bi vzel to http://www.agrilia-frs.si/inde...t&Itemid=67

Je kompatibilno?

Štiri zvočnike. Kaj še potrebujem? Najraje bi, da mi igra kar iz kakega USB ključka

Nazadnje urejeno:

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.563
36
48
41
Ljubljana
Če ne rabiš ne vem kaj specialnega, bi jaz vzel kak pretovrnik iz 220V na 12V, priklopil gor nek osnovni avtoradio z USB-jem in je to to.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Neke normalne zvočnike + ipoda in je to to. Sploh ne kompliciraj. Sem že v zelo dobrih trgovinah videl takšno varianto.
smile-1.gif
, inšpektorji kar letajo naokoli.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
micro glasbeni stolp, sedaj imajo vrjetno že vsi usb režo, če ima pa še aux pa lahko še telefon gor priklopiš.
ker ne boš nažigal, lahko na en izhod priklopiš tudi po 2 zvočnika, če jih boš res vlekel po stropu.
Lahko pa že priložene uporabiš, sej kupci ne pridemo poslušat musko;)
Tistga ojačevalca sploh ne rabiš za par zvočnikov ambientalne glasbe.

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Če mam kable dolge 10 metrov bi bil problem za glasbeni stolp, da dam štiri zvočnike, ali?

Pa še vseeno rabim vgradne zvočnike, torej ne profitiram...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Dolžina kabla pri takih stvareh ne igra vloge. 10m kabla sploh ni veliko. Če doma pogledaš, da bi rad od tv-ja do zadnji zvočikov za sedežno skril kabel, ga bo tudi takoj 10+m;)

vse bo delalo.
če boš kdaj nažigal se bo stolp sigurno bolj matral kot onkyo. Ker pa tega v trgovini ne boš počel je vseeno kaj nabaviš.

Jst bi rajš vzel ta stolp, ker je močnejši in nimaš pol nobenih skrbi več. Pa rajš bi stolp, ker ima radio in ti ni potrebno za vsako sekundo glasbe priklapljat ipoda...
http://www.bigbang.si/glasbeni-stolpi/mcm215012-gl-stolp-philips-522155