AKTUALNO: LETNE PNEVMATIKE - testi, cene ...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
po moje tudi Toyo, za Goodrich se ne spomnim da bi imel kake dobre za vsakdanjo voznjo, lahko pa da se motim.

Raven

Voodoo
25. jul 2007
749
0
16
42
KSZ..

kaj pa kej na Pirelli pravite? Nič ni govora o teh gumah - a če jih ni na testu, so pa slabe al kako?
smile-1.gif

Kakorkoli že, sam imam namen kupiti Pirelli - sem pa v dilemi - ali P7 ali Zero Nero. Sam se nagibal bolj k Zero Nero (cena obojih je tam-tam 120-130€ € za 225/45/17). Ni da divjam, ampak včasih ga pa vseeno rad pritisnem čez ovinke, predvsem mi je pa važno, da se v mokrem dobro držijo in Pirelli slovi po tem, da so odlične na mokrem, razen če se je zadnja leta kaj spremenilo? Verjetno bi lahko tudi z P7 enako divjal, ampak če je že cena tam-tam, potem raje vzame boljše/športnejše gume za isti denar.

Alternativa Zero Nero bi bila tudi Bridgstone Potenza 050 (tudi ta je v istem cenovnem rangu), ampak imam tak notranji občutek, da se Potenza hitereje obrabi? Limata pa verjetno obe tam-tam?

Računam, da mi mora zdržati 3 letne sezone, torej cca 40.000/50.000 km.

To je to zaenkrat

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Raven pravi:
KSZ..

kaj pa kej na Pirelli pravite? Nič ni govora o teh gumah - a če jih ni na testu, so pa slabe al kako?
smile-1.gif

Kakorkoli že, sam imam namen kupiti Pirelli - sem pa v dilemi - ali P7 ali Zero Nero. Sam se nagibal bolj k Zero Nero (cena obojih je tam-tam 120-130€ € za 225/45/17). Ni da divjam, ampak včasih ga pa vseeno rad pritisnem čez ovinke, predvsem mi je pa važno, da se v mokrem dobro držijo in Pirelli slovi po tem, da so odlične na mokrem, razen če se je zadnja leta kaj spremenilo? Verjetno bi lahko tudi z P7 enako divjal, ampak če je že cena tam-tam, potem raje vzame boljše/športnejše gume za isti denar.

Alternativa Zero Nero bi bila tudi Bridgstone Potenza 050 (tudi ta je v istem cenovnem rangu), ampak imam tak notranji občutek, da se Potenza hitereje obrabi? Limata pa verjetno obe tam-tam?

Računam, da mi mora zdržati 3 letne sezone, torej cca 40.000/50.000 km.

To je to zaenkrat

Odvisno kaj hoces od gume.
Za sportno voznjo je boljsa P Zero Nero ki ima malo boljsi oprijem, proti P7 vendar krajso zivljensko dobo.
Enako je z Potenzo ki se sportnejsa od Turanze.
Se pa Bridgestone bolj obrablja kot Pirelli

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Ksz...

Corso moram obuti v nove gume (novembra sem kupil nove zimske GY UG7+, stare pa pač odstopil vulkanizerju). Kaj priporočate za tak avto (175/65 R14)? Kupil pa bi v približno enakem cenovnem in kakovostnem rangu kot so omenjene GY, s katerimi sem hudo zadovoljen.

Zanima me tudi, če se da kje zimske gume spraviti do zime? In potem letne tam pustiti do pomladi itd? Ni mi do tega, da bi jih prekladal sem ter tja vsakih par mesecev.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Evo, da naročim gume.

Kaj "mislite" da je boljše?
grin1.gif
Bridgestone turanza ali Goodyear optigrip.
Rad bi da guma drži, pa tudi da je udobna.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik DrM007 pravi:
Ksz...

Corso moram obuti v nove gume (novembra sem kupil nove zimske GY UG7+, stare pa pač odstopil vulkanizerju). Kaj priporočate za tak avto (175/65 R14)? Kupil pa bi v približno enakem cenovnem in kakovostnem rangu kot so omenjene GY, s katerimi sem hudo zadovoljen.

Zanima me tudi, če se da kje zimske gume spraviti do zime? In potem letne tam pustiti do pomladi itd? Ni mi do tega, da bi jih prekladal sem ter tja vsakih par mesecev.

Dunlop SP Fast Response. Odlične na suhem, dobre tudi na mokrem.

ishtar007

Majstr
31. avg 2007
1.365
235
63
Točno tole Dunlopko sem dal pred slabim mesecem gor, pa se že občutno pozna da je pobralo gumo (sodelavec mi zadnjič niti ni verjel, da je pravzaprav še čisto nova guma)... Sicer lepo lima, vendar me nekako skrbi, da bodo v jeseni gume za v kanto, namesto, da bi zdržale vsaj 2 sezoni. Drugače pa nimam pripomb na gumo, edino tale obraba me je hudo razočaral.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik ishtar007 pravi:
Točno tole Dunlopko sem dal pred slabim mesecem gor, pa se že občutno pozna da je pobralo gumo (sodelavec mi zadnjič niti ni verjel, da je pravzaprav še čisto nova guma)... Sicer lepo lima, vendar me nekako skrbi, da bodo v jeseni gume za v kanto, namesto, da bi zdržale vsaj 2 sezoni. Drugače pa nimam pripomb na gumo, edino tale obraba me je hudo razočaral.

Koliko km si pa naredil z njimi? Jaz sem jih dal gor lani julija in do sredine oktobra naredil ~15k km in so gume obrabljene približno isto kot kakšna druga letna guma. Zdaj sem pa z letnimi v treh tednih naredil skoraj 4k km pa tudi ne opažam neke hude obrabe.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
ksz:
zna kdo prebrat tale DOT ? Jaz ga razumem kot 8 teden leta 2001 ampak glede na model gume je to nemogoče. A gre za kako novo označevanje?

sonick

Polo 6n2 frajer
22. sep 2007
3.091
0
36
on the run
Menda sem že kje omenil......da sem kupil continentalke sportcontact 2 195/45/15.......

Niti centa mi ni žal
zmaga.gif

Zaj še me samo zanima kako dolgo bodo zdržale s tako agresivno vožnjo
smile-1.gif

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
ksz

nekaj mi ni jasno pri teh večjih (športnih) gumah. Imam npr. michelin pilot sport in je na sredini še cca 5-6mm profila, medtem ko na povsem zunanji strani le kaka 2mm. Sprva sem mislil, da je neenakomerno obrabljena, vendar sem potem imel priložnost videti iste pnevmatike na drugem avtu in je bila stvar povsem ista.
No, danes sem pa videl kolega, ki ima povsem nove gume bridgestone potenza 18" in je spet profil na cist zunanji strani precej manjsi kot na sredini.

Glede na to, da policaji in tudi na tehničnem baje radi merijo ob robovih, me zanima kako je s tem.

Na teh slikah se vidi, da so gume na sredini super, ob robovih pa kot da bi bile na koncu.
http://www.nogaroblue.com/mediac/400_0/media/DIR_9926/Small~Pilot~Sport.jpg
http://lh5.ggpht.com/_FDEh5PwBTuc/SEOEjJztRsI/AAAAAAAAATQ/v6-yfj_Wmac/DSC00024.JPG
http://i217.photobucket.com/albums/cc262/bellefonte_1/DSC01388.jpg?t=1239975088

Nazadnje urejeno: