Aktiviranje win 7

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
873
63
28
Če nimaš win 7 Ultimate, potem po legalni poti ne bo šlo. Po nelegalni, pa lahko uporabiš Vistalizator.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Važna je verzija...
Professional ali kaj nižjega ne gre. Mislim da tudi Home Premium ne gre. Če govorimo o Win7.
Če si imel licenčne (prednaložene) na brendanem PCju/prenosniku si ob prvem zagonu lahko izbral jezik (če je bil na voljo). Ko si to enkrat naredil je konec. Če so to naredili v štacuni in so nemški LIP namestili je konec. Lahko narediš samo system restore (povrnitev na stanje kot nov, nerabljen) če seveda imaš medije za to. Seveda gredo tudi vsi podatki in nastavitve v franže.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
723
101
43
Win 7 Pro imam, pravzaprav downgrade-na Win 8 Pro.
Ja, v Helpu piše, da sta dva načina. Pri eni verziji, da gre preko winupdate, pri drugi pa, da se dolpotegne nega datoteka in se naloži. Ampak še nobene nisem uspel razvozljati.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
723
101
43
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Važna je verzija...
Professional ali kaj nižjega ne gre. Mislim da tudi Home Premium ne gre. Če govorimo o Win7.
Če si imel licenčne (prednaložene) na brendanem PCju/prenosniku si ob prvem zagonu lahko izbral jezik (če je bil na voljo). Ko si to enkrat naredil je konec. Če so to naredili v štacuni in so nemški LIP namestili je konec. Lahko narediš samo system restore (povrnitev na stanje kot nov, nerabljen) če seveda imaš medije za to. Seveda gredo tudi vsi podatki in nastavitve v franže.

Računalnik je pravkar nabavljen iz nemčije in še ni nobenih resnih podatkov na njem. Gre za delovno postajo in mi res grejo na živce nemški windowsi. Na disku imam instalacijsko particijo. Nisem pa dobil aktivacijske kode, če bi jo potreboval pri system restore?

Nazadnje urejeno:

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
723
101
43
Ja, te možnosti "install and uninstall LP, pri mojih Win ni... v tem je težava.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
723
101
43
Sem zdajle v helpu našel navodila, da naj v primeru Win pro vprašam system administratorja... Ga ni, šment!

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
7 PRO ni varijante na uraden način, razen da ponovno namestiš identično verzijo (Win7 PRO ali OEM ali DSP ali Retail) vendar v ANG oz. SLO jezikovni varijanti.
Jezik se da menjati v Enterprise in Ultimate verziji preko namestitve jezikovnega paketa, pa še to preko ANG verzije samo (ne pa lokalizirane).
Tvoja mašina ima predaktivirane Winse. Poišči po netu programček, ki ti vrne 25-mestno kodo s katero so winsi nameščeni/aktivirani.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
723
101
43
Meni je pravzaprav vseeno katera verzija windowsov je nameščena in razmišljam, da bi namestil 8-ko. Sicer še ne vem kako se to napravi ampak najbrž bi se pri tem dalo odpraviti tole uber ales špraho, a ne?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.450
426
83
Če s tem misliš, da ti ni pomembno ali imaš licenco ali ne, lahko enostavno spremeniš verzijo v "ultimate" in boš lahko dodajal jezike. Več o tem sem napisal tule. Rabiš certifikat in serijsko (najdeš na netu) in vpišeš dva ukaza v command prompt.

Če je temu tako in želiš poizkusit, ti lahko to dvoje priskrbim tudi sam... pomojem se mi valja še kje na disku? Edino znamko računalnika mi zaupaj.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
723
101
43
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Če s tem misliš, da ti ni pomembno ali imaš licenco ali ne, lahko enostavno spremeniš verzijo v "ultimate" in boš lahko dodajal jezike. Več o tem sem napisal tule. Rabiš certifikat in serijsko (najdeš na netu) in vpišeš dva ukaza v command prompt.

Če je temu tako in želiš poizkusit, ti lahko to dvoje priskrbim tudi sam... pomojem se mi valja še kje na disku? Edino znamko računalnika mi zaupaj.

Ne, seveda moram imeti legalno verzijo, ampak glede na to, da imam downgradano, lahko grem tudi nazaj na 8-ko... to sem mislil. Lenovo P300 je.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
723
101
43
A je za to nujno narociti cd, ki ga nudi lenovo proti placilu al lahko kje kaj z neta potegnem?
Pa verjetno si moram prej zbrskat s tistim programckom aktivacijsko kodo, a ne?

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
723
101
43
Takole... naročil sem instalacijske medije, pa upam, da uspe.
Kdor še ni uporabljal "nemških" windowsov, si ne zna predstavljati, kako neugodna zadeva je to. Pravo trpljenje.. ;-)

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
814
113
toti Maribor
Ti verjamem. Imam enega takega na na enem službenem prenosniku, vendar zaradi določenea programa ni zamenjljiv. Mislim zamenljiv je vendar se zaradi stroškov ne izplača.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Upgrade ne boš mogel narediti na ENG osnovo.
Clean install ja.
Namestitveni mediji so dobri zato, ker imajo že (ponavadi) vkomponirane gonilnike in programsko opremo za Lenovo (ki ti jo priporočam da jo pustiš).
Slabo je edino to, da ti namestijo (ponavadi) tudi kar nekaj neuporabne solate. No, to solato lahko mirno odinštaliraš pred prvo resno uporabo sistema.

cnpod

Fizikalc
20. okt 2013
723
101
43
A ni tako, da win 8.x zahteva vedno clean install? Me pa muci se nekaj. Ko bom povozil win 7, ki je trenutno instaliran, nimam vec druge moznosti za ponovno instalacijo Win 7 kot, da ponovno narocim instalacijske diske za sedmico? Namrec, tezava bi lahko bila, ce program za katerega je ta rac. Kupljen nebi dobro delal na osmici. V tem primeru bi moral spet nazaj na 7. Rac. Ima neko particijo z nekimi backup fajli ampak je zadeva tako zakodirana, da sploh ne vidim kaj vsebuje, pa tudi presnetje na prenosni disk mi ni uspelo.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.772
814
113
toti Maribor
Če imaš sedaj win7 in ti vse dela potem ne vem zakaj bi bila težava za driverje. Saj pa jih dobiš na proizvajalčevi uradni strani.