Akcije letalskih kart

Lilawal

Zelenc'
23. sep 2014
3
0
1
Pozdrav,

sem nova na forumu. Imam eno vprašanje glede letalskih kart za Los Angeles.
S prijateljico bi radi odpotovali tja. Ker imava fleksibilni službi, nama je načeloma vseeno kdaj. Išem najcenejše karte, v tistem terminu pa bi se odpravili na pot. Lahko letos, lahko začetek drugega....
Sploh se ne znam lotiti iskanja po cenah... Ali mi lahko pomagate prosim?

Lp.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Lilawal pravi:
Pozdrav,

S prijateljico bi radi odpotovali tja. Ker imava fleksibilni službi, nama je načeloma vseeno kdaj. Išem najcenejše karte, v tistem terminu pa bi se odpravili na pot. Lahko letos, lahko začetek drugega....

Lp.

Uf, tole pa bo potrebno malo dela, če si res čisto na začetku
wink-1.gif

Prvo ti bom razložila najbolj osnovno:
Imaš 2 možnosti:
1. Lahko čakaš in iščeš AKCIJE. Najlažja pot do akcij so ti kake strani kot so PO SVETU ...
SLediš parim takim stranem vsak dan...pa enkrat naletiš na akcijo za tvojo željeno destinacijo.

2. Lahko si izbereš par iskalinikov poceni letalskih kart kot so recimo EDREAMS pa tam malo iščeš.
Vpisuješ različne kraje odhoda, različne datume... pa vediš kdaj lahko dobiš najcenejšo karto!
Malo se igraj po teh spletnih iskalnikih
smile-1.gif

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Sem že napisal en post, pa ga očitno nisem shranil

trenutno je veliko dobrih akcij do LA in okolice (San Diego, San Francisco) iz Zagreba in Benetk, katero letališče vam je bližje? Cene od 500€ naprej (lani recimo se po takih cenah ni dalo dobiti)

Z malce sreče pa se dobijo tudi kombinirani elti - npr. odhod iz Benetk in povratek v München - že za dobrih 400€, kombiniraš lahko tudi letališča v ZDA, npr. prihod v LA, povratek iz Vegasa, San Francisca, ...

Kaj od tega ti je najbolj zanimivo ter za koliko časa bi okvirno šli?

Lilawal

Zelenc'
23. sep 2014
3
0
1
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik Lilawal pravi:
Pozdrav,

Lp.

Uf, tole pa bo potrebno malo dela, če si res čisto na začetku
wink-1.gif

Prvo ti bom razložila najbolj osnovno:
Imaš 2 možnosti:
1. Lahko čakaš in iščeš AKCIJE. Najlažja pot do akcij so ti kake strani kot so PO SVETU ...
SLediš parim takim stranem vsak dan...pa enkrat naletiš na akcijo za tvojo željeno destinacijo.

2. Lahko si izbereš par iskalinikov poceni letalskih kart kot so recimo <a href="www.edreams.com/" target="_blank">EDREAMS</a> pa tam malo iščeš.
Vpisuješ različne kraje odhoda, različne datume... pa vediš kdaj lahko dobiš najcenejšo karto!
Malo se igraj po teh spletnih iskalnikih
smile-1.gif

PumaX, najlepša hvala. Tako sem počela do sedaj - raziskovala z vpisovanjme različnih datumov. Upam, da najdem kaj ugodnega. Hvala za pomoč!

lp.

Lilawal

Zelenc'
23. sep 2014
3
0
1
Citat:
Uporabnik VinS pravi:
Sem že napisal en post, pa ga očitno nisem shranil

trenutno je veliko dobrih akcij do LA in okolice (San Diego, San Francisco) iz Zagreba in Benetk, katero letališče vam je bližje? Cene od 500€ naprej (lani recimo se po takih cenah ni dalo dobiti)

Z malce sreče pa se dobijo tudi kombinirani elti - npr. odhod iz Benetk in povratek v München - že za dobrih 400€, kombiniraš lahko tudi letališča v ZDA, npr. prihod v LA, povratek iz Vegasa, San Francisca, ...

Kaj od tega ti je najbolj zanimivo ter za koliko časa bi okvirno šli?

Pozdrav,

kot sem že omenila, sva fleksibilni glede datumov, načeloma pa v začetku 2015. Greva za cca. 14 dni. Dejansko imava samo eno stvar za opravit v Burbanku, ki nama vzame 1 dan, potem pa sva prosti in si lahko pogledava še malo LA. Mi je pa zelo všeč tale kombiniran let. Glede na to, da se nama ne mudi v LA, se mi zdi smiselo počakati na ugodne letalse karte (kot vidim, so zeelo velike razlike v ceni, tudi za polovico in več)

Hvala za pomoč VinS!

lp

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
na voljo noro ugodne cene iz Zagreba do JV Azije in Avstralije (cena za povratno letalsko karto):
Bali in Jakarta 363€, Melbourne, Perth in Adelaide 479€, Vietnam 396€, Kuala Lumpur 380€, Singapur 383€, Phuket 379€!!

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
VinS, pa kaj teh letalskih kart imajo samo enih par????

Jaz dobiva direkt te informacije...šla sem takoj pogledat, ko sem jih dobila... pa ni bilo za mojo dosetinacijo ničesar več (za noben datum)!! Vse že zopet čez 1.000eur...

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
VinS, pa kaj teh letalskih kart imajo samo enih par????

Jaz dobiva direkt te informacije...šla sem takoj pogledat, ko sem jih dobila... pa ni bilo za mojo dosetinacijo ničesar več (za noben datum)!! Vse že zopet čez 1.000eur...

karte za večino destinacij so še na voljo, so pa termini omejeni na le nekaj datumov v novembru in decembru.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Air Serbia (+ ETIHAD) ima akcijo kart za AVSTRALIJO... in to iz LJUBLJANE!!

Sem pravkar kupila za 900eur (Lj -BG - AbuDhabi - Sydney ... skupaj dolžina potovanja 27 ur)
cheer.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
900€? 10 dni nazaj si imela Avstralijo .. Perth, Melbourne za skoraj polovico te cene (474€): http://www.posvetu.si/blog/akcije/noro-bali-iz-zagreba-za-le-363e-povratna/ Res pa da je bilo iz Zagreba...

Ja, sem sledila vsemu temu.
Le da za teh 474eur ljudje ne seštejejo:

- moram priti iz Ljubljane do Zagreba in nato nazaj iz Zagreba v Ljubljano (verjetno strošek okoli 70eur, če me nekdo vozi sem in tja).
- če letim v Perth ali Melburne (moram pa biti v Sydneyu) lahko še tam računam cca 200eur notranja letalska povratna karta.

Torej smo že na 744 eur !!!!!
Kar je do mojih 900 eur samo še 156 eur.

156 eur pa nikakor ne odtehta tistih cca 40 do 50 ur potovanja v eno smer (jaz pa imam sedaj nobel varianto za 27 urno potovanje v eno smer). Sem imela za enako pot lani potovanje dolgo 37 ur, pa se je vleklo za znoret
frown-1.gif

Tako, da če človek pogleda malo bolj na "široko" je karta za 900eur (v mojem primeru) za potovanje z ETIHADom (ena najboljših letalskih družb) zelo ugodna
cheer.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:
900€? 10 dni nazaj si imela Avstralijo .. Perth, Melbourne za skoraj polovico te cene (474€): http://www.posvetu.si/blog/akcije/noro-bali-iz-zagreba-za-le-363e-povratna/ Res pa da je bilo iz Zagreba...

- moram priti iz Ljubljane do Zagreba in nato nazaj iz Zagreba v Ljubljano (verjetno strošek okoli 70eur, če me nekdo vozi sem in tja).
- če letim v Perth ali Melburne (moram pa biti v Sydneyu) lahko še tam računam cca 200eur notranja letalska povratna karta.

156 eur pa nikakor ne odtehta tistih cca 40 do 50 ur potovanja v eno smer (jaz pa imam sedaj nobel varianto za 27 urno potovanje v eno smer). Sem imela za enako pot lani potovanje dolgo 37 ur, pa se je vleklo za znoret
frown-1.gif

Tako, da če človek pogleda malo bolj na "široko" je karta za 900eur (v mojem primeru) za potovanje z ETIHADom (ena najboljših letalskih družb) zelo ugodna
cheer.gif

zmaga.gif

Lepo napisano, ni cena vse.

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:

frown-1.gif

cheer.gif

zmaga.gif

Se strinjam, 900€ je super cena za Sydney iz Ljubljane, si jo videla pri nas? - http://www.posvetu.si/blog/akcije/iz-ljubljane-v-avstralijo-ze-od-886e-naprej-obicajna-povratna/

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Iščem let v ZDA za 8 oseb na začetku druge polovice marca 2015, povratek nazaj čez 6 tednov (fleksibilnost +/- par dni):

Let tja:
- odhod: katerokoli letališče v neposredni bližini SLO
- prihod: Los Angeles ali San Francisco

Let nazaj:
- odhod: New York
- prihod: katerokoli letališče v neposredni bližini SLO

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
nekaj dobrih akcij danes (vse cene za povratne karte):
-Ryanair 25% za lete v januarju, npr. Trst-London 33€, Benetke Treviso – Malta 29€, Barcelona 33€, Milano Bergamo – Dublin 33€, Fez in Marakeš 50€, Lanzarote 66€!
-Akcija Turkish iz Ljubljane: Dubai 330€, Hong Kong 464€, Vietnam 523€, Jakarta 546€,...

VinS

Pripravnik
27. jan 2012
359
0
16
Obišči stran
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Iščem let v ZDA za 8 oseb na začetku druge polovice marca 2015, povratek nazaj čez 6 tednov (fleksibilnost +/- par dni):

Let tja:
- odhod: katerokoli letališče v neposredni bližini SLO
- prihod: Los Angeles ali San Francisco

Let nazaj:
- odhod: New York
- prihod: katerokoli letališče v neposredni bližini SLO

Če te še zanima: Iz Benetk bi dobil za cca 560€ z odlično povezavo, s povratkom v LJ za nekaj pod 600€.

EDIT: slabša povezava se dobi tudi za 471€, mogoče bi bila celo zanimiva za skupino mladih (nočitev v Istanbulu, hotel plača letalska družba)

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik VinS pravi:
Citat:
Uporabnik sole pravi:
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Citat:
Uporabnik mimika pravi:

frown-1.gif

cheer.gif

zmaga.gif

Se strinjam, 900€ je super cena za Sydney iz Ljubljane, si jo videla pri nas? - http://www.posvetu.si/blog/akcije/iz-ljubljane-v-avstralijo-ze-od-886e-naprej-obicajna-povratna/

Ja, pri vas!

SUPER STRAN! Jo pogledam praktično vsak dan in res VSE POHVALE!!!!
zmaga.gif