Cene ne izdajo, ker bi vnaprej "veliki", ki niso bili izbrani opravili preračune za svoje dosedanje stranke in jim dokazali, da bodo prav z njihovo "super duper" novo ponudbo za stare kupce prihranili najmanj enako in potem seveda obljubljenih 20+T prehodov ne bi bilo.
Dalje: iz ECE (Elektro Celje Energija) so že sporočili (takoj po licitaciji), da so bili pogoji prijave na licitacijo diskriminatorni in da obljubljajo vsem svojim odjemalcem plina najmanj enako ceno.
Ker traja prenos k novemu ponudniku najmanj 30 + X dni (če je podpisana pogodba vrnjena do kakih 5 dni pred začetkom novega meseca, se začne "dobava" čez 30 + 5 dni); iz tega sledi, da bodo najhitrejši podpisniki začeli s 01.01.2015, večina 01.02.15.
Jaz sem ravno menjal plin iz Genijev na ECE (razlika je kljub nižji ponudbi, ki jo je sedaj dal GEN-I, še vedno cca 5% nižja (čez prst), medtem, ko je GEN-I pri elektriki (čista cena energije brez drugih ugodnosti) že sedaj najnižji.
Point akcije pa je v "teženju" ZPS prijavljenim naj se včlanijo (verjetno kakih 10% ovc celo misli, da je to njihova moralna obveza) in pa v tem, da bo recimo po preteku zajamčene cene ta šla navzgor, mi pa smo tradicionalisti in bo večina vseeno ostala pri genijih.
Ker mi je teta s klicnega centra ZPS težila v nedeljo zvečer sem jo precej nevljudno vprašal če ve koliko je ura pri nas? Se je opravičila in odložila, pol pa klicala med tednom popoldan in ponudila 10€ popusta pri članarini - mogoče pa je to tista "provizija", ki jo plačata najugodnejša ponudnika organizatorju akcije.
PS: ja in res je kot piše en zgoraj - bistvo bi moralo biti, se prijaviš (z obvezo zamenjave) izlicitiraš najnižjo ceno in zamenjaš. Vsi ki se nebi prej prijavili bi lahko samo