AIRPOWER 2013 - JIHAAA!

mr_

Guru
20. sep 2007
9.464
2.814
113
Pa odloci se ze enkrat o cem bi rad govoril o slovenskih izrazih, kaj ljudje uporabljajo, kaj dejansko pomeni izraz? Nacionalisticne teznje?!? S kje si pa to privlekel? Oziroma se mi ne da....

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
O tem, da je vse potrebno sloveniti. V jeziku naj bo tisto, kar se dejansko uporablja, in ne neki umetni pojmi tipa 'pristajalna oprema'. v letalstvu je večina pojmov neprevedljivih, tudi tisti, ki smo jih prevedli (zakrilca ipd) se redko uporabljajo. Težave, ki jih imajo nekateri z 'zrakoplovom' pa so zgolj iskanje igle v senu.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.464
2.814
113
Ce je tebi logicno da letalo plove, potem pa se pac strinjaj s tem izrazom, nihce ti ne brani. Ca pa dovedes malo kisika sivim celicam, bos pogruntal, da letalo pac leti in ne plove ali pluje. Ce se to poneumljanje in odsotnost logicnega razmisljanje prenese se na novinarje in 'novinarje', dobimo zraven se glupo ljudstvo in smo tam kjer smo.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Ce je tebi logicno da letalo plove, potem pa se pac strinjaj s tem izrazom, nihce ti ne brani. Ca pa dovedes malo kisika sivim celicam, bos pogruntal, da letalo pac leti in ne plove ali pluje. Ce se to poneumljanje in odsotnost logicnega razmisljanje prenese se na novinarje in 'novinarje', dobimo zraven se glupo ljudstvo in smo tam kjer smo.
Saj sem rekel, iskanje igle v senu. če se je beseda prijela, potem ne vem, zakaj bi jo izkoreninili.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Kar ne pomeni, da ce je tako v prirocniku, da je prav. Potovalna hitrost.
Tega izraza ne uporablja noben pilot - potem se fazo križarjenja prevede v potovanje. In namen jezika je komuniciranje, na pa zadoščanje nacionalističnim težnjam.

kontaktiraj Alenko Kukovec in potem pametuj glede prevodov. Dal sem ti dovolj dober namig.

skala

Majstr
27. feb 2013
10.089
347
83
Kamnje
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
ker vse deluje na principu vzgona potem lahko vse pluje... mogoče pa ker deluje na principu vzgona potem vzganja?
tako letala ladje in vse kar deluje na principu vzgona VZGANJA!!!
sedaj grem promovirat svojo novo besedo

slovenščina je dokaj samostojen jezik in ni treba po poti hrvatov, ki so si zmišljevali najbolj butase besede samo, da bi biili imeli drugačen jezik od srbov - še vedno je isti.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.255
757
113
Težko je v profesionalnem delu v letalstvu, uporabljati samo slovenske besede tudi med slovenskimi piloti in ostalimi vpetimi v letalstvo v sloveniji.
Sam v službi uporabljam mešanico slovenščine in angleščine, sploh ko mi zmanjka prevodov angleških besed v slovenske. Določene besede so tako specifične, da rajše se v krogu ljudi pogovarjamo oz. izgovorimo angleško besedo in vsi točno vemo za kaj se gre, kot pa se truditi nekaj po slovensko izumljat.
Nisem še slišal pilota kateri bi rekel besedo letalnik, če že se uporablja zrakoplov oz. letalo oz. helikopter.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
KSZ PROSIM VSE DREKALCE V MOJI TEMI, da si odprejo svojo temo in tam FILOZOFIRAJO O SLOVENSCINI!!!

to je tema o AIRPOWERJU!

shift

Guru
20. jul 2007
10.142
2.665
113
za šankom
ksz...
v zeltweg šibam.na mađarsko še ne vem.je malo daleč.sem kombiniral nekako z blatnimjezerom in pešto pa moja ni navdušena nad slednjim dvema.nekako me avgusta bolj vleče morje.
ste pa zasrali temo tako kot se jo lahko samo na alterju.koga briga kako se piše ko teče debata o najbolj razburljivem prevoznem sredstvu

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.998
1.469
113
Titograd
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Kecskemét je letos ponovno (avgusta), smo pa že kakšna 2 meseca nazaj še komaj dobili hotel... Vsekakor pa se da v Kecskemétu videt mnogo več, kot na Airpowerju...

Evo sem pogledu...
http://airshowinfo.hu/en/2013kecskemet.html

Največje presenečenje so definitivno (z mojega vidika) Ruski vitezi s svojimi Su27
cheer.gif

to pa se verjetno splaca res videt,,,,ce pridejo s Su-ji je to hudi šov...mogoče pa res :D še kaki dan izleta naredimo v budimpesto

Če so to ranga Strizhi, je to pač tak........ akrobati kot akrobati, noben hud presežek, delajo Arrowsi boljše zadeve v zraku
smile-1.gif

Na Airpower grem, pa upam da bo vreme boljše kot predlani.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.975
654
113
43
povsod malo
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Kecskemét je letos ponovno (avgusta), smo pa že kakšna 2 meseca nazaj še komaj dobili hotel... Vsekakor pa se da v Kecskemétu videt mnogo več, kot na Airpowerju...

Evo sem pogledu...

Največje presenečenje so definitivno (z mojega vidika) Ruski vitezi s svojimi Su27
cheer.gif

to pa se verjetno splaca res videt,,,,ce pridejo s Su-ji je to hudi šov...mogoče pa res :D še kaki dan izleta naredimo v budimpesto

Če so to ranga Strizhi, je to pač tak........ akrobati kot akrobati, noben hud presežek, delajo Arrowsi boljše zadeve v zraku
smile-1.gif

2009 je bilo res
frown-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
10.142
2.665
113
za šankom
tisti ki ste že bili,koliko je narode.predstavljam si da je gužva.samo verjetno ne taka da en po drugem hodijo.
koliko se lahko približaš frčoplanom

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.998
1.469
113
Titograd
Tudi predlani ni bilo fajn, malo sonca, pa oblakov, celo nekaj dežja....... spremenljivo je bilo, še vedno pa boljše kot na Aviofun-u

2011 je bilo v obeh dneh 290k folka, letal na tleh se lahko skorajda dotikaš (no, nekatere se tudi lahko
smile-1.gif
) ograja je postavljena 200m od pristajalne steze, prostor je pa ogromen in ni sardelica party hehe. Brez težav najdeš dober prostor. Parking tudi ni problem, sem prišel 3 ure po začetku programa in sem od parkinga do kontrolnega stolpa hodil 20 minut.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.975
654
113
43
povsod malo
Gužva je samo na tistem nasipu ker hočejo vsi gor ker se kako bolje vidi amapk ni res ker si toliko dlje stran. Pa ob ograji je tudi dren.

Jaz nikoli nisem imel problema nekje v sredini in malo stran od jurčkov. 5 m okoli ni bilo nikogar. So bili eni štajerci malo stran (med 100 jurji folka glih njih najdeš
grin1.gif
), ki so imeli roštilj, sodčke laškega in si rekel samo slovensko besedo pa si bil njihov.

Jest sem šel vsako leto šel po AC in je bila srednje tekoča kolona ker ni tko kot pri nas ko vsi rinejo nekam vozni pas airpower...prehitovalni vsi ostali, policaji tudi kul je priganjal prijazno isto tisti za parkirnino plačaš (se ne spomnim koliko) in naslednji te točno usmeri do prostega parkplaca.

Avijoni so na dosegu roke v ene si se lahko usedel prednost so imeli otroci.
Slovenska vojska je pa bila itak razred zase ful prijazni pa jabolka I feel Slovenia so talal
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:

Evo sem pogledu...

cheer.gif

smile-1.gif

vreme do sedaj je se vedno bilo dezevno...jaz mislim da me je na vseh od 4 obiskov vedno pralo...vsaj kako urco :D

PPG78

Pripravnik
29. nov 2009
96
0
6
Citat:
Uporabnik Spirit pravi:
Ja to se gre za en dan, maš dost. Itak prideš zjutraj in si cel dan na tistem travniku, šetaš naokoli, poješ hrano ki si jo s sabo pripeljal in popiješ ves pir v mrzli prenosni skrinji, obvezno je imet kapo in pa zložljive stole da se razkomotiš. Pa kakšen daljnogled in vhf sprejemnik da poslušaš njihovo komunikacijo. Aja pa en fotkič za vse te slike ki jih boš itak samo enkrat pogledal.
Odhod pa pozno popoldne ko si čisto izmozgan in pa opečen od sonca (cbb
evil.gif
). No tole glede sonca je lahko problem če maš otroke s sabo al pa Spirita (ki faše sončarico), mogoče je fajn imet v avtu še en zložljiv senčnik če je slučajno močno sonce, ker sicer ni nobene sence tam.

Samo vprašanje kar se tiče kakšnih scannerjev, ti praviš da je za vzet, na njihovi starni pa pravijo " Die Mitnahme jeglicher Funkgeräte ist bei STRAFE verboten."

Kdor je bil že tam naj pove kako je s tem.

LP, Peter