AIRPOWER 2013 - JIHAAA!

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
2011 nisem bil, bil pa sem 2009 in 2007. In bom tudi 2013.

Ti se boš s svojo navigacijo 100% spet izgubil
evil.gif

Jst bi tut šel letos, bil sem 2005 in 2009. Samo še kako fajn družbo moram dobit za zraven.

pipo

Majstr
19. mar 2008
961
480
63
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
, melu tudi Sukhoia su27 , ki ga drugje še nisem videl...

statičen ali v letu
shocked-1.gif
? rariteta, ne vem zakaj te mrcine nočejo pokazat

zgleda da bo letos tudi Kecskemét, super leto glede na lansko sušo

I

Izbrisan uporabnik 474

Kecskemét je letos ponovno (avgusta), smo pa že kakšna 2 meseca nazaj še komaj dobili hotel... Vsekakor pa se da v Kecskemétu videt mnogo več, kot na Airpowerju...

pipo

Majstr
19. mar 2008
961
480
63
jap, v mig 29 si se lahko vsedel, pa niti gužva ni bila za čakat...

Mi smo šli za 2 dni, 1. dan Budimpešta + hotel, drugo jutro pa gasa do mitinga. Ni bilo problemov z hotelom.

Sicer pa ni neka razdalja za peljat v enem dnevu....

matej_

Guru
25. okt 2007
2.178
722
113
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
letalo leti
pluje pa ladja

pojem, ki ga zelis uporabit je letalnik
iz wikipedije;
Zrakoplòv ali zráčno plovílo je stroj, ki je v ozračju zmožen leteti. Delimo jih na dve vrsti:

aerodíni - zrakoplovi, težji od zraka:

letala ali avioni so vrsta zrakoplova, ki s krili proizvede navpično dvižno silo. Mednje sodijo:

jadralna letala
druga letala

jadralni zmaji
motorni zmaji
avtogiroji (girokopterji),
helikopterji

aerostáti - zrakoplovi, lažji od zraka:

baloni in
zračne ladje (zrakoplovi).

mogoče je letalnik kakšna novejša fora kot je recimo razpočnica (žemlja), nakolenčnik (laptop) itd...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.178
722
113
pa ker se mi glih da, še iz sskj;

zrakoplòv -óva m (ȍ ọ̄) naprava za letenje po zraku: zrakoplov leti; graditi, konstruirati zrakoplove; pristanek zrakoplova; vožnja z zrakoplovom; baloni, cepelini, letala, zmaji in drugi zrakoplovi // knjiž. s plinom napolnjena podolgovata vodljiva naprava, lažja od zraka, za zračni promet; cepelin: napolniti zrakoplov s plinom; ogrodje zrakoplova ♪
zrakoplóvec -vca m (ọ̑) knjiž. aeronavt, letalec: prvi zrakoplovci ∙ knjiž. ta ptica je dober zrakoplovec letalec ♪
zrakoplóven -vna -o prid. (ọ̑) knjiž. aeronavtičen, letalski: zrakoplovna vozila / zrakoplovni promet zračni promet ♪
zrakoplóvstvo -a s (ọ̑) knjiž. aeronavtika, letalstvo: razvoj, zgodovina zrakoplovstva ♪

mr_

Guru
20. sep 2007
9.437
2.784
113
Ce se ti da, pol mas TLE link, kjer se en gospod ukvarja s slovenscino v letalstvu.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik pipo pravi:
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
, melu tudi Sukhoia su27 , ki ga drugje še nisem videl...

statičen ali v letu
shocked-1.gif
? rariteta, ne vem zakaj te mrcine nočejo pokazat

zgleda da bo letos tudi Kecskemét, super leto glede na lansko sušo

takrat sem ga videl prvič in zadnjič, tekmoval pa je s ferarijem pri vzletu, pa kobro je naredo, pa par hudih manevrov...je pa to hudi stroj, noben me še ni tako impresioniral...navpični let iz vzleta dokler ga ni zmanjkalo...hudo

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik disc pravi:
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Kecskemét je letos ponovno (avgusta), smo pa že kakšna 2 meseca nazaj še komaj dobili hotel... Vsekakor pa se da v Kecskemétu videt mnogo več, kot na Airpowerju...

Evo sem pogledu...
http://airshowinfo.hu/en/2013kecskemet.html

Največje presenečenje so definitivno (z mojega vidika) Ruski vitezi s svojimi Su27
cheer.gif

to pa se verjetno splaca res videt,,,,ce pridejo s Su-ji je to hudi šov...mogoče pa res :D še kaki dan izleta naredimo v budimpesto

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
A to greste za en dan?!

Ja to se gre za en dan, maš dost. Itak prideš zjutraj in si cel dan na tistem travniku, šetaš naokoli, poješ hrano ki si jo s sabo pripeljal in popiješ ves pir v mrzli prenosni skrinji, obvezno je imet kapo in pa zložljive stole da se razkomotiš. Pa kakšen daljnogled in vhf sprejemnik da poslušaš njihovo komunikacijo. Aja pa en fotkič za vse te slike ki jih boš itak samo enkrat pogledal.
Odhod pa pozno popoldne ko si čisto izmozgan in pa opečen od sonca (cbb
evil.gif
). No tole glede sonca je lahko problem če maš otroke s sabo al pa Spirita (ki faše sončarico), mogoče je fajn imet v avtu še en zložljiv senčnik če je slučajno močno sonce, ker sicer ni nobene sence tam.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.437
2.784
113
Seveda, ker ang je ful neka referenca.

Pol bi bilo tako: letalo je izplulo iz zracne luke Brnik (zracno pristanisce?), in krizarilo do Berlina, kamor je vplulo v Tempelhoff. Ce smo se necesa navlekli v casu juge, se ne pomeni da je to prav. Seveda je najvecja sramota Uprava za zracno plovbo.

Kaj pa cruise missile tudi krizari? Cruise speed je v slovenscini kaj?

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Sicer pa niti ne vem, zakaj se truditi s prevodi - 3/4 letalskih izrazov je nemogoče prevesti v slovenščino, povsod se uporablja angleščina (bearing, heading, course itd)

mr_

Guru
20. sep 2007
9.437
2.784
113
Kar ne pomeni, da ce je tako v prirocniku, da je prav. Potovalna hitrost.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.437
2.784
113
Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Sicer pa niti ne vem, zakaj se truditi s prevodi - 3/4 letalskih izrazov je nemogoče prevesti v slovenščino, povsod se uporablja angleščina (bearing, heading, course itd)

Vse se da prevest. Zakaj pa ne bi uporabljali nemskih, srbohrvaskih izrazov? Saj jih imamo ravno tako polno.

kravakonj

Fizikalc
30. okt 2012
5.215
0
36
Citat:
Uporabnik mr_ pravi:
Kar ne pomeni, da ce je tako v prirocniku, da je prav. Potovalna hitrost.
Tega izraza ne uporablja noben pilot - potem se fazo križarjenja prevede v potovanje. In namen jezika je komuniciranje, na pa zadoščanje nacionalističnim težnjam.