Ahmed Pašiæ odhaja iz Slovenije!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.121
10.978
113
kod Džej-Zija
Piše firtahar --> rjuhar --> eazy.
grin1.gif

I

Izbrisan uporabnik 474

Se mi je zdelo ja. Samo - to je Alter - danes si eno, jutri nekaj čisto drugega :D

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Ne razumem družboslovca, ki se pride iz tujine, kjer je očitno sposoben dobit job, jokat nazaj v Slovenijo, da ni služb in pol užaljeno nazaj v tujino.

Ala ti vera majstore, da si si sposoben z družboslovnim faksom v Singapurju job najt..

Ampak kaj je model pričakoval??? V Sloveniji številni družboslovci, če so pridni, fizičarijo, vozijo taksi in podobno..

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:Številu brezposelnih nobeden ne oporeka. dejstvo pa je (in tega si nisem izmislil jaz), da se je na oglas za delo prijavil točno en kandidat. Od 120.000. Opaziš kakšen problem pri tej zadevi?

Oglas tudi ni bil za varilce. Teh imamo dovolj in to zelo dobre. Prav tako tudi nimamo nobenega varilca v DE. In spet si sfalil - naša ponudba ni "delo v tujini" - delamo projekte, po vsem svetu. Tudi v Sloveniji (trenutno bo Karton Količevo, Paloma se dela - 20 varilcev + cevarjev). Večino varilcev iz Srbije je trenutno v Južni Afriki. Bosanci so na Finskem in v Franciji. Jaz sem trenutno v Rusiji, tukaj je tudi nekaj naših Bolgarov.

Ne... V tem ni prav nic cudnega... Je specificno delo ,ki zahteva tudi temu primerno placilo. Ponujali ste ocitno premalo in ni bilo zanimanja. Simple.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Vidim firtahar, da je tvoj IQ približno na nivoju temperature hladilnika. In taki vlečete socijalo, SRAM naj vas bo. Ne jamrite, da nimate dela, gnoji ste in gnoji boste ostali. =be te telefonski marketing u tisto luknjo kamor sonce nikoli ne posveti.
Preberi, kar sem ti napisal, jamrajoči modrijan

Ponovil sem tvoje pisanje... Nasvet za prihodnje. Iskati taksen profil na vas nacin je skrajno neumno pocetje. Razlogov je pa vec. Zelo malo ljudi sploh hoce opravljati taksno delo. Ljudi ,ki so sposobni dobro pravljati taksno delo je se manj. Ce se omejis na neko specifino branso pa sploh. Naceloma se krade konkurenci ali uvaja ljudi. Ponovadi je to v kompletu. Bi ste se pac odlocili za poceni verzijo in ni uspelo...

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
ksz

zanimivo mi je brat, te vaše borbe, delodajalci oz lastniki kapitala vs. zaposleni. sam sem izkusil že oboje, pa vas kar ne razumem, kako eni ne razumete drugih,
zaposlen bo vedno želel več, delodajalec bo vedno želel za "čimmanj" dobit najboljši kader. meni se to zdi logično in pravilno.
Če človeka rabiš in veš da ti bo koristen, se bota že našla, da bota oba malo nezadovoljna, delavec ker bo dobil 10 % manj kot si misli da si zasluži, delodajalec pa ker bo ga delavec stal 10 % več kot je predvideval.

je pa vsekakor dejstvo da smo Slovenci daleč od delovnega naroda, pri tem pa izdatno pomaga država, kjer se ti ob malo iznajdljivosti, res ne splača hodit delat za minimalko, je z socialo skor isto udobno, pa še dodatne ugodnosti maš

aja ko je nekdo pisal o vrstah pred rdečim križom ... to je pa itak poglavje za sebe, so tudi taki ki grejo na več enot RK pobrat .... itd, pač ... kaj naj rečem, eni podcenjujete podlost oz iznajdljivost drugih
grin1.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Citat:

je pa vsekakor dejstvo da smo Slovenci daleč od delovnega naroda, pri tem pa izdatno pomaga država, kjer se ti ob malo iznajdljivosti, res ne splača hodit delat za minimalko, je z socialo skor isto udobno, pa še dodatne ugodnosti maš
Max socialna je 270 eur, boš moral prvo pojasniti, kako naj človek s to miloščino živi in se razvija (gre na svoje, ima otroke).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Ni nujno, da nismo delovni narod, ker drugače ne bi bilo toliko sive ekonomije, delo na črno je pri nas že kar nacionalni šport.

Max socialna je premalo, je pa tudi minimalna plača premalo, da bi človek "zaživel" in tu tudi razumem nekoga ki jih šteje 20, 25 let...kaj naj gre delat nekam "cele dneve" za 500 eur, pade v bedno rutino kuča poso variante, brez perspektive, da ima kdaj svojo bajto, družino...res da bo imel delo, ampak kaj več kot bedne starostii s tem ne bo dobil. Pa ne samo 500 eur, tudi 800 bi rekel, da je premalo, če na hitro obrnem številke najemnine, stroškov, kaj šele stroški potomcev, seveda govorim o "normalnem, človeku vrednem, življenju".

Iz tega vidika je potem res bolje vleči socialno, ima pač podobno beden life, le ubija se ne s tem...

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:

Max socialna je 270 eur, boš moral prvo pojasniti, kako naj človek s to miloščino živi in se razvija (gre na svoje, ima otroke).

Se finta je, da če delaš za 600€ tudi ne moreš nič od tega. Ko sem že pred leti napisal tu gor, da brez 1500€ ne moreš v ljubljan živeti(v smislu avto, stanovanja, družina brez zaledja tastarih) so se pa vsi pametne delali. Sedaj se pa vidi s švicarji, da so zapufani do platoja in še malo, da so vse luknje takrat pokupil po ljubljan. Potem greš pa kake cene vrtcev računat pa še kakšen dopust vsako leto je še 1500€ premalo. Recimo, da baba malo čez jurja dobi, ker so manj sposobne.
evil.gif

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Slo ni samo LJ center da bi moral samo tam živeti.

Delovni narod ? Stopi čez severno mejo in poglej kako oni delajo (sigurno ne 1x več), da imajo v 1x višje plače.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
P vseeno so določene cene dokaj izenačene po državi alo pa celo višje izven Ljubljane... Vrtec, elektrika, komunikacije so po vsej državi tam-tam. Smeti, voda, tudi hrana. Edino najemnine ne. Pa kofetki v lokalu, samo to bi itak moralo biti irelevantno ker z minimalcem ali socialo nimaš kaj po kafanah zahajat in jesti zunaj...
Torej mora biti dohodek 3 članske družine kar 1500EUR in nekaj, da lahko živi človeka vredno življenje, ne pa beda in mižerija. Bi pa vse zagovornike minimalcev dal za eno leto v resničnostni šov, jim pobral vse in dal minimalca. Aja, pa vsak dan bi tudi delali. PA da jih vidim kako bi potem preživeli brez vsega, z tistimi 500EUR plače pa vse položnice oz. stroške plačali zraven.
S polno ritjo, dragi moji je komot kakat...

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Pri vrtcih cene zelo varirajo, nekatere občine subvencionirajo tudi 70%, nekatere nič, tako da v 2 sosednjih občinah dobijo starši v eni račun za max 50, v drugi 300 za enega otroka.
S tem da je neplačevanje kar pogosto, pravega ukrepa za izterjavo pa ni (so ljudje tako zapufani s krediti za hiše/vozila/whatever, da kljub temu da se jim furs usede na trr jim tisto 1/3 morajo pustiti, tako da plačilo vrtca sploh ne pride na vrsto).

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
So pa plače različne, kaj ti pomaga živet v lendavi za 200€ najemnine, če maš plače primerno manj, ali pa se moraš vozit ne vem kak daleč do šihta.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Cena programa je bolj kot ne enaka za starostno skupino. Potem pa je odvisno od razreda kamor padeš. Ponavadi pa je 20% sofinancirano s strani občine (za one brez subvencije) oz kolikor pač je s strani države. Subvenciji se ne seštevata.
Seveda pa je razlika med privatnim vrtcem in državnim. Jaz govorim za državne oz. koncesionarje.
Pri nas je bilo za zadnje starostno obdobje cena 340€, največ se je plačalo 80% ali manj. Mi smo bili v 5 razredu in smo plačali 35% te cene.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
V Štajerski in Prekmurju bi brez dobrostoječe severne sosede že zdavnaj imeli revolucijo.

Večji problem imajo recimo oni v Kočevju ali Ilirski.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.693
9.911
113
40
MB
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:

otroka maš zastojn v vrtcu, živiš v socialnem stanovanju, od jutra do večera si fraj, al pa greš vmes kaj na črno delat, mam dokaj blizu ene tri take bloke, pa zgleda jim nič ne manjka, če so cele dneve po balkonih na cigaretih
smile-1.gif

ne se bat, ljudje ki nočejo delat, so precej iznajdljivi
smile-1.gif
precej enostavno bi blo recimo uvest, da prejemniki socialke grejo vsak dan recimo za 4 ure (da jim ne uničimo preveč dneva) pometat ceste al pa bilokaj delat na ravni občine, folku kosit travo ipd

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Hm čudno, saj stalno poslušamo prispevke, da recimo v gostinstvu primanjkuje delovne sile, predvsem natakarjev...mogoče pa ahhhhmeda niso vzeli, ker ima doktorat kao, ampak kot vem, če hoče doktor kelnarit, mu tudi nihče tega ne brani...

mogoče ima pa tipo pač dve levi roki in takih se jasno delodajalci branijo, saj v javni upravi bi našel šiht, samo tam se pa sedaj več ali manj ni zaposlovalo, vsaj po mojih izkušnjah.

Pa vse skupaj nima z nacionalnostjo po moje nobene zveze, bolj z dejstvom, da je v real lajfu fdv izobrazba praviloma dokaj neuporabna zadeva

Očitno ni neuporabna, če je dec sposoben dobit job v Singapurju.

ne razumem, zakaj se je sploh vračal v Slovenijo..

Raje se vprašaj, kako Singapur zna porabit tak folk, mi pa ne. Dvomim, da bo v Singapurju delal v javni upravi.

Nazadnje urejeno: