I
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:Številu brezposelnih nobeden ne oporeka. dejstvo pa je (in tega si nisem izmislil jaz), da se je na oglas za delo prijavil točno en kandidat. Od 120.000. Opaziš kakšen problem pri tej zadevi?
Oglas tudi ni bil za varilce. Teh imamo dovolj in to zelo dobre. Prav tako tudi nimamo nobenega varilca v DE. In spet si sfalil - naša ponudba ni "delo v tujini" - delamo projekte, po vsem svetu. Tudi v Sloveniji (trenutno bo Karton Količevo, Paloma se dela - 20 varilcev + cevarjev). Večino varilcev iz Srbije je trenutno v Južni Afriki. Bosanci so na Finskem in v Franciji. Jaz sem trenutno v Rusiji, tukaj je tudi nekaj naših Bolgarov.
Citat:
Uporabnik dentex pravi:
Vidim firtahar, da je tvoj IQ približno na nivoju temperature hladilnika. In taki vlečete socijalo, SRAM naj vas bo. Ne jamrite, da nimate dela, gnoji ste in gnoji boste ostali. =be te telefonski marketing u tisto luknjo kamor sonce nikoli ne posveti.
Preberi, kar sem ti napisal, jamrajoči modrijan
Max socialna je 270 eur, boš moral prvo pojasniti, kako naj človek s to miloščino živi in se razvija (gre na svoje, ima otroke).Citat:
je pa vsekakor dejstvo da smo Slovenci daleč od delovnega naroda, pri tem pa izdatno pomaga država, kjer se ti ob malo iznajdljivosti, res ne splača hodit delat za minimalko, je z socialo skor isto udobno, pa še dodatne ugodnosti maš
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Max socialna je 270 eur, boš moral prvo pojasniti, kako naj človek s to miloščino živi in se razvija (gre na svoje, ima otroke).Citat:
je pa vsekakor dejstvo da smo Slovenci daleč od delovnega naroda, pri tem pa izdatno pomaga država, kjer se ti ob malo iznajdljivosti, res ne splača hodit delat za minimalko, je z socialo skor isto udobno, pa še dodatne ugodnosti maš
Citat:
Uporabnik Ytbnd pravi:
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Hm čudno, saj stalno poslušamo prispevke, da recimo v gostinstvu primanjkuje delovne sile, predvsem natakarjev...mogoče pa ahhhhmeda niso vzeli, ker ima doktorat kao, ampak kot vem, če hoče doktor kelnarit, mu tudi nihče tega ne brani...
mogoče ima pa tipo pač dve levi roki in takih se jasno delodajalci branijo, saj v javni upravi bi našel šiht, samo tam se pa sedaj več ali manj ni zaposlovalo, vsaj po mojih izkušnjah.
Pa vse skupaj nima z nacionalnostjo po moje nobene zveze, bolj z dejstvom, da je v real lajfu fdv izobrazba praviloma dokaj neuporabna zadeva