Afganistan

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.926
-380
113
Ja, ce bi eno leto ziveli v seriatu in eno leto v kitajski, bi vsaka zenska tam izbrala kitajsko. Vsaka.
Ali kako si ti razumel, kar sem napisal? Zanje je to najboljsa resitev (in za Evropo). Demokracija tam verjetno ne bi laufala, stalina pa tudi na sreco ni vec med zivimi.

uf, kaj bi sele bilo, ce bi jim ponudil demokracijo.

najbolsa resitev bi bil pritisk ostalega muslimanskega sveta, da se malo smirijo in naj gredo v prihodnost, ne pa v preteklost. kaksen komunizem, k je itak v izumrtju.

• Wow
Reactions: Kamele0N

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.047
5.653
113
Jaz sem pa ravno hotel predlagat implementacijo našega "demokratičnega" socializma....

Kaj takega iz tvojih ust! Ti nisi 90% normalen....

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Omenjat kulturo na otoku, ki je bil primarno naseljen z angleškimi kaznjenci, ki celo niso bili večinoma angleži in je dejansko celo večji talilni lonec od ZDA je dokaj težko. Zato sem pa vprašal kakšna kultura je mišljena? Recimo za začetek religija ker sicer iz sveta tam spodaj je malo znano, ampak so imeli kar hude konflikte tipa "severna irska". Torej naj musliman tam postane protestant ali katoličan? ;)
V 17. stoletju, ko so prve korake na avstralskem kontinentu delali zahodnjaki smo imeli v evropi ze napisano miserere, te deum, magnum misterium. Napredoval je barok v vsem svojem sijaju, 50 let pred kazenskimi kolonijami smo imeli pa ze industrijsko revolucijo. Aborighini so pa se vedno tolkli na dva bobna. Ja, kaznjenci so bili tudi potomci intelektualcev in modre krvi. Sicer bi avstralija ostala bantu afriska republika tako pa so se razvili in ostali samostojni kar je cudez v modernem svetu.

Zato bodi malo ponosen na svojo evropsko zapuscino in korenine. Edino, ce sem te narobe razumel.

• Všeč mi je
Reactions: 8888

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.004
3.700
113
Kaj naj si mislimo o pripravljensoti Slovenske vojske?
Zelo dobro so bili pripravljeni, je pa bil nasprotnik še bolje pripripravljen.

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113

of-by-the-tell-the-muslims-theres-no-72-virgins-27983312.png

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.227
2.832
113
Lublana
Obišči stran
To je vse res. Ampak poglej situacijo v Turčiji. Erdoganu je v 15 letih uspelo obrnit sekularno državo in pozabit pridobitve Ataturka.

Tu pomoje ni nič drugače. Islam je zakoreninjen, 2600 ameriških vojakov pri 30 mio prebivalstva ne bi doseglo ničesar. Ljudstvo je samo čakalo na odhod. Pod ljudstvom mislim moške. Moškim muslimanom pod talibani ni bilo hudega, če niso bili ravno disidenti. Glede na neizobraženost in plemensko strukturo je ta podpora kar verjetno. Žensk in otrok pa itak nihče nič ne vpraša.

Tako nekako, praktično vsem moškim tam doli razen gayom je islam čisto super. Ženske in otroci pa itak nimajo besede kar dejansko moškim paše. Kako boš takšno primitivno islamsko drhal naučil demokracije in enakopravnosti? Nima smisla. Edino kar lahko naredimo, da jih pustimo pri miru v tistih svojih jamah. Tukaj v EU in drugod pa se pred njimi močno zaščitimo. Ampak resno zaščitimo!

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.516
843
113
jekleni Da si ko Tof...k stare (vice) pravš....

3je so že evakuirani....4ti je del straže in ostaja do evakuacije ljudi katere čuva....

Blo že dopoldne....halooo!
Samo zate, citat iz članka (povezan z naslovom):
... polkovnik Boštjan Močnik, ki je bil sam dvakrat poveljnik slovenskega kontingenta v tej državi. Usposobljenost afganistanske vojske pa je bila v času njegovega delovanja visoka, je pojasnil.

"Lahko suvereno potrdim, da so bile te enote po štirih letih bistveno bolje opremljene in tudi usposobljene. Bile so pripravljene popolnoma samostojno delovati na območju odgovornosti," je povedal polkovnik Močnik. Tudi morala Afganistancev je bila visoka, je dodal.
Pri tem se spominjam, da interne ocene o pripravljenosti naše vojske niso bile tako visoke, nazadnje ko je Barbika skakal okoli te teme (verjetno prizadevajoč se dvigniti proračun vojski, ampak ni neposredno povezano).

zaseka

Guru
5. dec 2015
3.502
1.816
113
Tako nekako, praktično vsem moškim tam doli razen gayom je islam čisto super. Ženske in otroci pa itak nimajo besede kar dejansko moškim paše. Kako boš takšno primitivno islamsko drhal naučil demokracije in enakopravnosti? Nima smisla. Edino kar lahko naredimo, da jih pustimo pri miru v tistih svojih jamah. Tukaj v EU in drugod pa se pred njimi močno zaščitimo. Ampak resno zaščitimo!
Eeem migrantje? Malo prepozni smo drugace, hvala za skrb. Vidim, da vas je kovid cisto izcrpal. Vec sto jih se vedno vsak dan precka mejo s slovenijo. Buntabunta crnuhov in ostalih iz okolice podsaharske afrike in vzhoda. Muslimanov.
Afganistan je samo zacetek. Ampak hej! Saj se bomo cepili ane!

• Všeč mi je
Reactions: 8888

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.227
2.832
113
Lublana
Obišči stran
Eeem migrantje? Malo prepozni smo drugace, hvala za skrb. Vidim, da vas je kovid cisto izcrpal. Vec sto jih se vedno vsak dan precka mejo s slovenijo. Buntabunta crnuhov in ostalih iz okolice podsaharske afrike in vzhoda. Muslimanov.
Afganistan je samo zacetek

To mi je jasno. Veliko je že zamujenega ampak govorim od zdaj naprej, da bi se končno morali zavedati nevarnosti Islama in ukrepati. Saj verski fanatiki imajo cel kup muslimaskih držav kdor želi to religijo furat. Tukaj bodo itak nesrečni in nima smisla, da rinejo sem, če ne marajo demokracije, pedrov, enakopravnosti, kapitalizma... . Ampak saj vem, da se itak ne bo nič zgodilo v zvezi s tem. Povem pa lahko svoje mnenje in stališče, kot že neštetokrat zadnjih 25let.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in 8888

B81

22. jul 2007
36.907
10.476
113
Tu lahko spet začnemo najprej z domačo politiko potem pa še z evropsko...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.047
5.653
113
jekleni...iz linkanega članka (iz tistega "extrakta" ki ga prikaže ko nalepiš url) sem sklepal da misliš na nezmožnost evakuirat naše 3-4 državljane iz Afganistana...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.772
113
najbolsa resitev bi bil pritisk ostalega muslimanskega sveta, da se malo smirijo in naj gredo v prihodnost, ne pa v preteklost.
Daj mi prosim povej kako v temu tvojemu idealističnemu svetu izgleda to, da se bodo ljudje - katerih vse in še več sloni na neki zeleni pravljični knjigi in se kot lepo kaže zgodovina bolj kot ne še nikoli niso zmenili glede ničesar (razen tega da je infidel = bad) - pomirili in odločili, da bodo šli v prihodnost in ne (več bili) v preteklosti(i) kjer so ravno zaradi svoje zelene biti in ne pustijo nikomur, da jih potegne ven?

• Všeč mi je
Reactions: sixpower in B81

B81

22. jul 2007
36.907
10.476
113
Verjetno je bolj prav: Zenske bodo uzivale pravice, ki jih imamo moski po seriatskem pravu :bonk:

Priponke

• Screenshot_20210817_191216.jpg
    Screenshot_20210817_191216.jpg
    372,5 KB · Ogledi: 115
  • Haha
Reactions: sixpower

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.926
-380
113
Daj mi prosim povej kako v temu tvojemu idealističnemu svetu izgleda to, da se bodo ljudje - katerih vse in še več sloni na neki zeleni pravljični knjigi in se kot lepo kaže zgodovina bolj kot ne še nikoli niso zmenili glede ničesar (razen tega da je infidel = bad) - pomirili in odločili, da bodo šli v prihodnost in ne (več bili) v preteklosti(i) kjer so ravno zaradi svoje zelene biti in ne pustijo nikomur, da jih potegne ven?

ne vem. vprasaj emirate, turcijo, ipd,... pa je zelena knjiga vseeno se vedno zelo pomembna.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.772
113
Aja aja, oprosti. Sem glede na tvoj predhoden post v katerem si pisal o nekem pritisku s strani muslimanskega sveta kot najboljši rešitvi očitno zmotno menil, da veš. Afganistan je pa zaradi preštevilnih plemen in ostalega nekaj čisto drugega kot pa Turčija itd. ampak očitno tudi tega ne veš. Priporočam ti, da si malo prebereš o zgodovini Afganistana potem pa še malo (za primerjavo) recimo o Turčiji.

• Všeč mi je
Reactions: cappy

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.926
-380
113
Aja aja, oprosti. Sem glede na tvoj predhoden post v katerem si pisal o nekem pritisku s strani muslimanskega sveta kot najboljši rešitvi očitno zmotno menil, da veš. Afganistan je pa zaradi preštevilnih plemen in ostalega nekaj čisto drugega kot pa Turčija itd. ampak očitno tudi tega ne veš. Priporočam ti, da si malo prebereš o zgodovini Afganistana potem pa še malo (za primerjavo) recimo o Turčiji.

ja, emirati so pa eno veliko mesto.

ja, sigurno so povezani z njimi, in tudi finacirati jih nekdo mora.

Pa dobr, sej ocitno bo tudi to krizo resil vrh alterjeve inteligence. vsaka resitev je po vase nemogoca. ampak ena bo morala obveljat.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.722
15.772
113
ja, emirati so pa eno veliko mesto.

ja, sigurno so povezani z njimi, in tudi finacirati jih nekdo mora.
Kot sem rekel - malo se izobrazi o Afganistanu, njegovemu prebivalstvu ter zgodovini (začneš lahko s suniti in šiiti ter plemenskimi ureditvami) potem pa naivno in/ali sarkastično brihtoliraj dalje, če boš v tem še vedno našel smisel.

Pa dobr, sej ocitno bo tudi to krizo resil vrh alterjeve inteligence. vsaka resitev je po vase nemogoca. ampak ena bo morala obveljat.
Vrh Alter inteligence ni rešil še ničesar podobnega in tudi tega ne bo. To da je po naše vsaka rešitev nemogoča je pa spet en bullshit, ki ga zdaj navajaš.

In ja, ena bo obveljala ampak to sigurno ne bo ta, da bodo radikalci furali bolj mehak sistem ali pa da bodo druge muslimanske države naredile red saj jim tako stanje prej odgovarja kot pa ne in to zaradi več bolj in manj pomembnih strateških političnih in verskih razlogov.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N