AdriaRoute v2.0 - dopolnjen izgled

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Ker me je grozno motilo, da so ozke asfaltne ulice in makedam izrisane identično,
peš poti pa na prvi pogled skoraj enako, sem izgled malce dopolnil:
* ozke asfaltne ulice so tukaj neprekinjene
* makedam je ostal nespremenjen (dolga in kratka črta)
* peš poti pa bolj na redko črtkane

Instalacija:
priloženo datoteko razpakiraj v c:\garmin\fam_708 (obstoječo I00002C4.TYP shrani za backup)
Če ti nov izgled ni všeč, le zamenjaj datoteko s staro.
Mislim, da je odveč napisat, da je potrebno na GPS zemljevide poslati ponovno.

OPOZORILO: Marsikje na zemljevidu je napaka v kategorizaciji (npr: makedam je označen, kot asfalt).

Morda enkrat ob priliki spremenim še ostale ceste, da bo izgled kot v klasičnih papirnatih izdajah.

Priponke

• 197369-I00002C4-dopolnjen.zip
    836 bajtov · Ogledi: 1.219

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Še slikovna primerjava
Original:

Dopolnjen izgled:

Prenosov je bilo kar nekaj, mnenja pa nobenega
frown-1.gif

edit: popravljena velikost

Nazadnje urejeno:

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Zal se slike originalne AR ne da pogledati v boljsi resoluciji. Prosim spremeni, pa bos dobil mnenje!

sandiv

Pripravnik
4. sep 2007
268
1
18
Maribor
Zadeva deluje in izgleda v redu. Kako in s čim si to naredil? So kje kakšna navodila? Podoben problem je tudi z AdriaTopo.
Hvala za trud!
aplauz.gif

Nazadnje urejeno:

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Reče se makadam . Škot McAdam je namreč iznašel tovrstno obdelavo cestne površine in po njem ima tudi ime.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Reče se makadam . Škot McAdam je namreč iznašel tovrstno obdelavo cestne površine in po njem ima tudi ime.

So ljudje ki pokažejo hvaležnost za trud tudi na tak način, Matkotu1 pa vsa pohvala za njegove prispevke!

Florjan

Pripravnik
1. sep 2007
444
1
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Frko pravi:

So ljudje ki pokažejo hvaležnost za trud tudi na tak način, Matkotu1 pa vsa pohvala za njegove prispevke!

Moja hvaležnost ni zato nič manjša in še vedno ga zelo cenim.
Prijazno opozorilo na napako pa je, vsaj upam, vedno dobrodošlo.

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Sprejeto. Tudi sam ga cenim tako kot Snecera in ostale, ki se trudijo da bi nam olajsali navigacijo tako z programi kot navodili!
Lp.

gali

Pripravnik
17. sep 2007
128
10
18
Sprememba je dobra, saj se bolje vidi makadamske ceste. Se bolj vidne pa bi bile, ce bi zanje namesto tanke crne crte uporabil tanek bel(barva poljubna) pas, tako kot je na tiskanih avtokartah.

Super delo! Ali lahko prosim opises, kako si to naredil?

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
TYP datoteko odpreš v hex editorju in jo popraviš.

Spremembe barve in črt v neprekinjene so trivialne.
Večji zalogaj pa bi bila sprememba tipov (široke ceste v ozke, ipd.)

Kratkega in razumljivega navodila se žal ne da napisat.
Razni tuji viri in nekaj poskusov, pa uspe.
Žal ni format nikjer objavljen

Če kdo najde kakšni tuj zemljevid, ki mu ustreza naj samo
spremeni na naslovu 0x2f in 0x30 v vrednosti C4 in 02.
Preimenuje v I00002C4.TYP in to bo OK.
wink-1.gif

@makadam se zgodi

@za AdriaTOPO v2.01 je priložena typ datoteka
ozke ulice so sedaj neprekinjene
in skupaj z makadamom popolnoma črne (prej so bile slabo vidne svetlo sive)
Navodila veljajo iz prvega sporočila.
A ta zemljevid je tako porazen, da se z njim ne splača kaj prida ukvarjat.
Zakaj imajo dva popolnoma ločena projekta je pa verjetno jasno samo proizvajalcu.

V kolikor kdo opazi kakšno napako naj me nemudoma obvesti.
write.gif

Priponke

• 207234-I000034C.zip
    885 bajtov · Ogledi: 592

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
drugič mu napiši bela cesta

Ravny

Pripravnik
23. avg 2007
667
3
18
To je pa sedaj veliko bolje je pa res zanimivo zakaj uporabljajo tako čudne oznake
confused-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Matko pravi:

@za AdriaTOPO v2.01 je priložena typ datoteka
ozke ulice so sedaj neprekinjene
in skupaj z makadamom popolnoma črne (prej so bile slabo vidne svetlo sive)
Navodila veljajo iz prvega sporočila.
A ta zemljevid je tako porazen, da se z njim ne splača kaj prida ukvarjat.
Zakaj imajo dva popolnoma ločena projekta je pa verjetno jasno samo proizvajalcu.

V kolikor kdo opazi kakšno napako naj me nemudoma obvesti.
write.gif

Pri Adriatopo 2.01 je s tvojo spremembo šla v PM prej lepo prikazana rdeča kolesarska pot(izginila rdeča barva).
Je možno zadevo tako spremeniti, da bi asfaltne ceste ostale črte(tako kot si naredil ti) hkrati pa bi ostala tudi rdeča barva za kolesarsko pot?

Dva zemljevida imajo pa najbrž zato, da bi dvakrat služili(enkrat za adriaroute in še enkrat za kolesarje in pohodnike pri adriatopo).
Škoda, ker s tem delajo samo zmedo in če imaš hkrati naložena oba je vse čudno, ker sta rahlo različna in imaš potem dvojne ceste,...

Škoda pa, ker ima AR zelo slabo pokrite tudi hišne številke in moraš samo zato zraven imeti naložen še CN 2008, ki ima najbolje pokrite hišne številke.

Zakaj izdelovalec TISa ne izda še zemljevida za Garmin vključno z vsemi telefonskimi številkami pa bi vsi nabavili to ne pa, da moramo za slabšo pokritost nalagati AR pa ARtopo pa CN08???

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Sedaj pa je odlično.
cheer.gif

Hvala*****.

Edino kar bi se še dalo popraviti je to, da bi tudi rdečo črtkano kolesarsko pot kjer je asfaltna cesta popravil v rdečo črto.

V AR se tam črtkana cesta spremeni v črto v ARtopo pa se spremeni povsod razen tam, kjer je kolesarska pot-tam pa žal ostane še naprej črtkana tudi če je v resnici lepa asfaltna cesta in se pri AR lepo spremeni v črto.

Pa še eno željo bi imel.
Se da plastnice v Atopo narediti manj vidne(da bi bila ali tanjša črta ali pa morda kakšna manj iztopajoča barva(namesto bele recimo svetlo rjava).
Sedaj so plastnice vsaj meni preveč iztopajoče.(100meterske so še kar ok sive barve motijo me 20metrske, ki so bele in prav izstopajo so pa dokaj nepomembne)-škoda, ker se jih ne da kar izključiti.

Lp

Nazadnje urejeno:

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Sam javim na spodnji naslov tako za ARkot za AT in v naslednji nadgradnji je popravljeno.
Tudi za kakšne druge informacije povezane z kartografijo Ti bodo odgovorili.

info@monolit.si

LP

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Hvala jim bom sporočal.
Vsaj ene deset napak sem v enem mesecu že našel.

Še nekaj me zanima-rad bi na računalniku v mapsuorceu videl vse POI točke ter radarje.
Kaj moram narediti, da jih bom videl?

Pa še nekaj me zanima zakaj Atopo ni rutabilna, čeprav je v bistvu precej boljša karta kot AR?
Zaradi tega moram imeti naložene obe in mi potem AR prekrije žal večino hiš iz Atopo.

Lp

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Najbolje da napake označiš na Mapsourcu ter jim JIH pošlješ poleg opisa tako še v priponki da bo popravek natančen.

Zakaj ni AT rutabilen ne vem(če se ne motim so vse Topo karte nerutabilne) imam pa tudi sam naloženi obe karti na GSMAP60CSX in se mi od merila 300m in manjše ne pokrivata, tako da se pri 200m prav lahko vidijo poti med hišami.

LP

Podobne teme

Odgovori
29
Ogledi
14.101
Garmin
Izbrisan uporabnik #488
I