Adijo Telekom ISDN imel bi samo še ADSL

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Torej še od pamtiveka imam Telekom ISDN in ADSL, še od tedaj ko je bilo to pogojeno, pa tudi rabil sem linijo za fax.

Zdaj ko me na ISDN kličejo samo še anketarji in dacarji, premišljujem da bi skenslal ISDN in ohranil samo ADSL, za klice imamo pač vsi mobitele, s prihrankom si lahko nadgradim pakete 11 in 22 na višje, pa bo.

Moram biti na kaj posebej pozoren, da ne bom ostal brez ADSL, brez katerega mi živeti ni ?
Kakšen razlog da ne skenslam ISDN ?

smack

Pripravnik
17. avg 2007
409
3
18
Ljubljana
Kontaktiraj svojega operaterja, da ti naj po pošti pošljejo pooblastilo za oddjavo telefonskega priključka.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Jaz tudi razmišljam da bi ukinili ISDN, sicer imam sedaj preko telekoma ISDN ter preko AMISA ADSL. Mi pa nonstop ponujajo ponudbo za dvojček (ADSL + telefonija). Zanima me kako ta telefonija deluje in kakšen telefon morem kupit da bo to funkcioniralo? Torej da se bo izpisovala številka itd..?

Lp

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Tista telefonija je verjetno VOIP, torej preko interneta. Če se ne motim dobiš neko škatlico gor, nanjo daš lahko navadni telefon.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Amis tudi da zraven en (sicer res najbolj simpl) brezžičen telefon. Deluje pa vsak analogni.

Poglej v ponudbo, če so mogoče kaj spremenili.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
No jaz mam 1 telefon pač klasičen ISDN ter Siemens Gigaset slušalko ki pa je vezana na bazno postajo/modem. Tisto pa sklepam da ne bo več delovalo, niti ne bo deloval klasičen ISDN telefon ali...?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Analogni deluje. Ker je analogni priključek.

Vse, kar ima analogni priključek, bo delovalo. Kar nima, pa ne bo. Razen čez kakšne adapterje.

ISDN<->analog adapter je drag kot žafran.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik smack pravi:
Kontaktiraj svojega operaterja, da ti naj po pošti pošljejo pooblastilo za oddjavo telefonskega priključka.
To ni ravno pametna rešitev...

Pojdi na https://moj.siol.net/Creawf2asp/pagespublic/WebFormPhoneNumber.aspx , se prijavi s svojim SiOL username/password in naroči "Polni razvezani dostop" oziroma "digitalni" dostop. Če hočeš ohraniti eno ali obe od svojih ISDN številk, jih lahko preneseš v Duo paket (klici v tujino so še vedno veliko bolj ugodni kot z Mobitelom).

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Mi smo brez problema ukinili IŠDN+SiLOL_ADSL in prešli na AmisDSL(+tel) ter ohranili tel. številko.