Adaptacija hiše

Vadim

Guru
2. jul 2020
7.137
9.285
113
Hiša iz 90. let, vkopana klet/garaža, visoko pritljičje in mansardno podstrešni del. Opeka z betonsko ploščo in streho.

Želja je narediti ločeno stanovanje za mamo. Posledično bi spalnico, likalnico in spalnico "za goste", preuredili v enosobno stanovanje (kopalnica, kuhinja, spalnica in dnevno-jedilni kot) z ločenim vhodom. Podstrešni del, kateri je dovolj visok, bi preuredili v dve otroški sobi, mini kabinet in hodnik med njimi.

Kje sploh začeti.

Podstrešje; strop nima izolacije, videti so gole "monte" travete z opekami. Imam elektroomarico z 4 varovalkami, ampak niso nikamor povezane (najverjetneje - oče je gradil in ga ni več z nami). Doz, stikal, vtikačev ni nikjer. Ogrevanja ni. Vode in odtokov ne potrebujem, okna so stenska. Na tleh je 8cm stiropor izolacije in OSB plošče čez kot pohodni pod.

Pritljičje; zaporedje sob 4x4m, 2x4m in 5x4m sobe.

Izdelava novega vhoda, 3x zazidati notranja vrata. Izdelava kopalnice, kuhinje (voda je steni sedanje kopalnice, ni težava povleči cevi), potrebno pa je narediti prikllop do greznice katera je blizu stene kjer bi bil novi wc in kuhinja. izdelava 90cm prehoda skozi nosilno steno in optimalno zamakniti steno med likalnico in sedanjo sobo za goste (manjša spalnica, večji dnevni prostor). Zamik in postavitev novih elektro inštalacij. Izdelava okna v novi kopalnici. Ogrevanje - termostat je trenutno v dnevni sobi, težko narediti drugi vod za ogrevanje. Ločen električni in vodni števec.

Koliko sem ga najebal? To sem iz glave govoril in verjetno še kaj pozabil kar sem si zapisal. Mojstre sem že spraševal, je pa težko najti vse na kupu (famozno čakanje eden na drugega, ker je zidar slučajno moral v Makedonijo...).

Naj pozabim samogradnjo in poiščem firmo ki se s tem ukvarja?

Pepe

Guru
20. sep 2007
14.570
6.195
113
Jaz najprej bi pomislil na arhitekta. Sin me sicer ni poslušal, ampak mislim, da še en pogled ne škodi.