ace2, počasen imenik....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Zadnje čase mi leto in pol star ace2 nekaj serje. Že tako baje značilno počasen samsungov imenik je postala občasno uber počasen. Pa ni važno, ali kličem s hitrega klicanja direkt z ekrana, ali iz nedozvoljenih klicev ali samega iskanja po imeniku. Ko kliknem ”kliči” se obarva kot da bo klical, a ta hudič začne klicati (napiše kličem alter 041123456) šele po nekaj minutah. Mislim da je najdlje trajalo 4 minute. Enostavno se je obesil. To naredi približno v polovici primerov v zadnjih dveh dneh.

Poleg tega problema opažam da se mi s posodobitvijo dodatno naloženih aplikacij pojavlja vedno več težav temi aplikacijami. Ali res avtorji teh aplikacij izdajo polizdelek kot posodobitev.
Trenutno že dober mesec mi ”odpiralni čas” ne najde moje lokacije kljun temu da je kljukica pri lokaciji v app. Vmes je kak dan celo delal tako kot nekoč. Sicer mi je avtor na zs na fb napisali da bo v začetku avgusta odpravil to napako.
Nekoč sem moral potrditi posodobitve, sedaj jih očitno sam dela. Kje to preprečim?
Ko ga je pred časom ”dež” sral s posodobitvami mi je avtor rekel da ne morem naložiti stare verzije. Zakaj pa jih potem clean master vztrajno kaže da jih naj brišem, in jih tudi dejansko brišem?
Kakšna ideja pred hard resetom? Nekako se mi ne da delati backupa, čeprav.....
Aja, pa baterija je začela pešati, ali pa jo kakšna aplikacija dodatno prazni. Prej je nekako zdržala preko dneva, sedaj ne več. Tudi napolni jo hitreje kot prej. Najbrž kapaciteta upada.
Mi pa zadnji čas pogosto kaže v statusni vrstici simbol za sinhronizacijo (oziroma ga sploh ne ugasne). Prej tega ni bilo, sinhroniziral naj bi se samo Gmail račun (poleg fb in samsung). Kaj hudiča sinhronizira.
Me NSA spremlja?

Nazadnje urejeno:

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Glede na to da te NSA spremlja ti ostane samo še hard reset ;-)
Drugač pa od tega podhranjenega samsunga ni kaj velik za pričakovat.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Poleg tega problema opažam da se mi s posodobitvijo dodatno naloženih aplikacij pojavlja vedno več težav temi aplikacijami. Ali res avtorji teh aplikacij izdajo polizdelek kot posodobitev.
Avtorji aplikacij gredo s časom naprej.Ace 2 je bil že pred letom in pol za časom kaj šele danes.
Počasi premišljuj o kakšnem novem modelu.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48

Sicer nisem pristaš tega, da bi moral kupec menjati aparat na leto in pol, se pa vedno spomnim besed babice: "nisi tako bogat, da bi kupoval poceni". Če malček projeciram v 21. stoletje - ali kupiš dobro in malo dražje in aparat uporabljaš več let ali pa budget razred in le tega menjaš na leto do dve. V vsakem primeru ti MNE poberejo skoraj enako $. Problem nastane, če želiš najboljše vsako leto
smile-1.gif

Glede Ace-a - morda pa niti ni potrebe po posodabljanju appov, če le ti ne prinesejo kakšnih bistvenih novosti. Sam uporabljam kot drugi/rezerva/ šport telefon Androida, ki laufa na ICS in mu prav nič ne manjka, vsaj kar se tiče telefoniranja, mailov SMS, neta. Posodobitve imam izključene, ker mi ta glavne funkcije telefona delujejo zanesljivo in več kot dobro tudi brez updateov (zadnjih treh let)
wink-1.gif

Ketidu

Fizikalc
23. feb 2009
227
37
28
Štajerska
Enako je pri mojem-3 leta starem Blade-u.
Ko sem aplikacije redno posodabljal, je telefon postajal vedno počasnejši in je vedno bolj štekal.
Zato sem jih pobrisal in namestil starejše verzije.

Današnje posodobitve appov niso bile narejene z mislijo, da bi delovale optimalno na telefonih z Gingerbreadom ali celo Froyom.
Poišči si aplikacije starejšega datuma in onemogoči posodabljanje.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Pač mesečne plače ne dam za telefon. Za ta denar se dobi spodoben laptop, ki ima tri leta garancije, in kjer dela vse. Ne pa en polizdelek v obliki s5 in podobna imena. Laptop samo malo velikost heca.
In če ne drugače, bom naredil hard reset. Kako pa naložiš stare verzije aplikacij?

Nazadnje urejeno:

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Bom se jaz dodal svoj "piskr"
smile-1.gif
ker vidim, da imate nekateri z androidi konstantne tezave.. Za primerno ceno se dobi skoraj katerokoli Nokijo Lumija, novo, ki bo ponujala tocno to kar ti zelis. Tudi po 2 letih uporabe bo se vedno delalo tekoce, brez zmrzovanj. Seveda se kaksen defekten model lahko najde, tako kot pri ostalih proizvajalcih, v osnovi pa z delovanjem ne bo nikakrsnih tezav. Od rabljenih telefonov, za primernejso ceno pa kaksen iPhone, ki bo tudi delal zanesljivo.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Hanzi
Načeloma si narediš backup, stare programe si pa naložiš kar s playa, maš svojo mapo s prilljubljenimi.

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pač mesečne plače ne dam za telefon. Za ta denar se dobi spodoben laptop, ki ima tri leta garancije, in kjer dela vse. Ne pa en polizdelek v obliki s5 in podobna imena. Laptop samo malo velikost heca.
In če ne drugače, bom naredil hard reset. Kako pa naložiš stare verzije aplikacij?

Ena varianta je da pod settings/apps izbereš želeni app in nato uninstall updates.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Bom se jaz dodal svoj "piskr"
smile-1.gif
ker vidim, da imate nekateri z androidi konstantne tezave.. Za primerno ceno se dobi skoraj katerokoli Nokijo Lumija, novo, ki bo ponujala tocno to kar ti zelis. Tudi po 2 letih uporabe bo se vedno delalo tekoce, brez zmrzovanj. Seveda se kaksen defekten model lahko najde, tako kot pri ostalih proizvajalcih, v osnovi pa z delovanjem ne bo nikakrsnih tezav. Od rabljenih telefonov, za primernejso ceno pa kaksen iPhone, ki bo tudi delal zanesljivo.

Tko sem tudi jaz mislil, dokler jo ni snecer kupil. Potem so pa vsi v tisti temi spregledali, da ni vse tolk super duper.

Drugač sem pa jst pred letom in pol kupil S3, pa sploh ne vidim razloga zakaj bi ga menjal. Do sedaj mi šteka samo pri simulaciji poti na google earth, zaradi katerega bom pa komot preživel. Da včasih se splača dati 300€ namesto 200€. Bi se znalo zgodit, da ga bom imel še 2 leti komot
shocked-1.gif
Skoraj maksimalno velik ekran, kateri ne more več rasti. Ostalo mi pa skoraj ni pomembno, če dela.

Ajphoni pa tudi ne sfolgajo, če jih redno posodobljaš na zadnjo verzijo operacijskega sistema.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Res je, sploh ni treba vzet kredita oz trgat od ust, da si človk kupi spodoben androidni telefon. Sej imamo bolho, ebay..., kjer se dobi čuda rabljene robe;)
Punca ima še vedno S2 (kolk je že to staro??) 1x na leto posodobim ali zamenjam rom pa telefon še vedno "leti" oz zelo vredu dela. Še vedno ima original prvo baterijo, ki ob veliki uporabi vibra res ne zdrži cel dan.
Je pa čist druga zgodba z enakim telefon pri kolegicah, kjer pa se vzdrževanju telefona nihče ne posveča;) Tam pa dobivam vprašanja zakaj to, zakaj ono... Vedno jim dam isti odgovor, pa dokler ga ne misljo upoštevat, bodo jamrale;)

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Snecer je seveda svoja zgodba
smile-1.gif
Njemu ne dela niti iPhone, niti Android... Veliko pove to, da je ca.15 kolegov/znancev veliko bolj zadovoljnih z WP, kot pa z Androidom. Seveda pa noben telefon ni popolen. Nekomu, ki so glavne aplikacije in želi 100 in 1 nastavitev je izbira le Android... Nekdo, ki pa želi kompaktno izdelavo, dober foto, dobro prednaloženo glasovno navigacijo, enostavnost in stabilnost pa WP oz. Lumija.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Na koncu smo pa tam,da če na Androida ne daš 100 in 1 aplikacijo in če ga znaš "vzdrževat" dobiš zadevo,ki je boljša ali povsem primerljiva z iOs ali WP.
Imaš veliko Androidov,ki so kompaktni,dober foto,dobra navigacija,delajo enostavno in stabilno.

Sijan

Fizikalc
3. sep 2007
2.265
0
36
Se strinjam. Z določenim vzdrževanjem in pazljivostjo, kaj se nalaga je tudi android lahko stabilen in z manj zatikanja s predpostavko, da je telefon vsaj srednjega do višjega cenovnega razreda (boljši procesor, več rama).

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Se strinjam. Z določenim vzdrževanjem in pazljivostjo, kaj se nalaga je tudi android lahko stabilen in z manj zatikanja s predpostavko, da je telefon vsaj srednjega do višjega cenovnega razreda (boljši procesor, več rama).

Premium telefoni so le premium telefoni. Ampak ko pogledaš cene in povprečno plačo, je stvar zaključena. Poleg tega tudi premium telefoni ne zdržijo večno, že zaradi baterije ne.

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Citat:
Uporabnik Sijan pravi:
Res je toda Ace 2 ne spada v ta razred.
V višji razred pri Samsungu mi spada samo serija Note v srednji razred bi dal serijo S(S2,3,4,5)vse ostalo vemo kje je.
Imaš pa v višjem razredu kar nekaj androidov drugih znamk.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Npr?
Kaj če bi vzel nexusa?
Baterija mi je ta mal problem. Ebay jih je poln za manj kot 10 evrov. Bom ob priliki naredil hard reset, pa da vidim potem.
Žena ima ace pa je njej čisto ok. je pa res da sem jaz v dveh dneh več na telefonu kot pa ona v celem mesecu.
(večina objav tule in drugod je napisana na gsm, emaili tudi....fotke...

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Nexus,če ti je všeč stock android je to best bay.
Samo ni pa tistih 100 in 1 app.
Samo leti pa.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.756
113
pri taščici
Kaj to pomeni, da ne moreš s playa naložiti app?
Ker nekatere bi pa vseeno imel.
Aha, sedaj že tri dni dela ”brez štekanja”, tako da zadnjič je imel očitno neko bolezen. Me zanima kdaj se bo ponovila.