na nekaterih odsekih je vozni pas uničen zaradi tovornjakov. tak primer je bila včasih AC med LJ in vrhniko, preden so zamenjali asfaltCitat:
Uporabnik Antonioo pravi:
hvala bogu, cemu bi vozil po levem pasu.
na nekaterih odsekih je vozni pas uničen zaradi tovornjakov. tak primer je bila včasih AC med LJ in vrhniko, preden so zamenjali asfaltCitat:
hvala bogu, cemu bi vozil po levem pasu.
Citat:
men gre na [censored] tut ce kdo vozi 200 konstantno po levem pasu..
Citat:
Uporabnik sass pravi:
pa veš, da takrat tudi ti narediš prekršek
Citat:
37. člen
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
Jaz imam težave z tistimi, ki se 180km/h+ vozijo po AC jaz pa sem sredi prehitevanja tovornega vozila pri 140km/h.
Kaj naredit?
Citat:
Uporabnik sass pravi:
Citat:
37. člen
(3) Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.
ne bo šlo. če se gremo čisto po pravilih, ko prehitiš prvi tovornjak, se moraš umakniti hitrejšim raketam za tabo, ki ti živčno blendajo
Citat:
Uporabnik CupraR pravi:
K. če je čist frej cesta se večinoma vozm po levem, zakaj: ker je cesta manj zjb.
Boli me k. za prekršek, če z tem ko sm na levem pasu nobenega za mano ne zadržujem
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
jaz mislim da je problem zgolj v pomankanju kulture nas voznikov.
To, da se nekdo ne umakne z levega pasu ko je desen prazen je prav tako nekulturno kot nekdo (recimo za dotični primer) ki vozi 200 in blenda nekomu, ko le ta prehituje tovornjak (s svojo hitrostjo).
Je.bat ga...pač naj pobremza, počaka da tisti prehiti do konca, se mu umakne in potem pospeši dalje na svojo željeno hitrost.
Tako da tudi jaz ne vidim problema če tovornjakar prehiteva tavornjakarja....pač gre za drugačen tip vozil, torej je tudi hitrost vožnje in časovno prehitevanje temu pirmerno (ima pa pravico prehitevati tako kot vsi ostali udeleženci)....prehitevanje sicer nekaj traja ampak slej kot prej se umakne...pa takrat spet pohodiš gas. Tukaj blendat je popolni idiotizem.