AC in živci

aks

Pripravnik
12. mar 2011
37
0
6
To ni več normalno!!

Jaz sem se čist spremenil!

Ko v deželi naši voziš po AC 300km ni šans da ne mine brez incidenta.

Evo danes v škarje med menoj in tistim ki sem ga prehiteval. Moja brzina 140 po tempomatu. Pa kaj ljudem ni jasno.
In seveda se razpizdim grem za njim in kaj NIČ!
Po 300 prevoženih km me pred hišo razpizdi in mi zjebe celi dan.
Marš.
10.gif

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.101
456
83
45
dolenska
slovenci sm spremenil kulturo na cesti. Tolk egoistično vožnjo doživiš sam še v Zagrebu. Pa neprevidnosti in še kaj kar spada zraven.
Da s yebenim clijotom ne zapeleš na 3-5 cm robnika, da se odmakneš rešilcu, ti tudi vse pove. Ravno v petek sem se peljal urgentno in se prepričal na lastne oči. Rešilca folk ne yebejo pet postov.
Ravno tako pešci. Dve kure dobile zeleno in hop pred rešilca, ravno tako avti zapelali v križišče in zaprli pot.
Da make rešilca za sabo, se res takoj odmaknem pa magari nasedem ali kaj podobnega. Ne morem to reč za plavo-plavo Ali plavo-rdečo luč
evil.gif
. Takrat se mi res nikamor ne mudi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.194
9.832
113
Kaj pa ce bi ti samo plin spustil in se umaknil hitrejsemu? A to pa ne, a? Sej ti ja vozis po omejitvi.
Obicajno sta potrebna dva za bedarijo.Cicati po regionalkah tudi vozijo po zakonu 50 km/h, koliko je to varno je pa drugo vprasanje.

Ps: da ne bo narobe razumljeno, ne podpiram slalomiranja po ac, ampak fajn je, da se najprej pred svojim pragom spuca.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.644
2.692
113
še v SLO - ampak komaj
ehm - si ti funkcionalno pismen?

Piše, da se je peljal 140 po tempomatu - kar pomeni, da mu je dejanska bila nekje pri 130 km/h - torej na maksimalno dovoljeni. Zdaj pa povej kje je tu cincanje?

Pa da ne bo nesprazuma - ne podpiram cincanja - vendar še manj podpiram kakršnokoli izsiljevanje (kar med drugim je tudi menjava pasu na AC brez smernika in po možnosti (žal prevečkrat videl/doživel) pogleda v vzratno ogledalo (ali mrtvega kota).

Mimgrede - v petek tiudi popizdil na poti domov - folk ob vključevanju na regionalko enostavno porine pol avta (no - kaki meter - tako, da je z oknom na voznikovi strani na črti) in čaka na možnost na vključitev - zadnji biser je ob zavijanju v levo (svojo) imel pol havbe na kontra pasu - pa pride mi, da ustavim in mu (jim) yebem vse po spisku.
jezen.gif
(ne - ni mi težko se "umakniti" - problem je da se običajno ni kam (razen v grabo) umakniti)

cappy

Guru
8. apr 2010
8.158
4.488
113
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
S tempomatom prehitevas?
13.gif
zakaj ne??
če je AC napol prazna, tist pred tabo se pelje 110kmh kaj boš še po plinu skakov? lepo kruzaš naprej...
očitno pa ni preveč za sabo gledu kaj in kolk hitr se mu kdo približuje.

sem pa včeri naletel na bakico ka je prevozila STOP znak in če nebi jst odreagiral tako kot sem bi se fajn zabila. Ona pa dvomim da je vedla zakaj sem ji potrobil... si je najbrž rekla spet en pameten mulc.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
kaj pa naj bi? izklopil tempomat in z nogo pritiskal 140, medtem ko prehiteva, potem pa spet nazaj vklopil tempomat na 140?
@avtorja teme:
nevem a eni še nimate dolgo izpita, ali se tako malo vozite ali kaj, da se še vedno tako razburjate zaradi takih stvari. jaz sem se ravno tako razburjal, potem pa sem videl, da nima smisla. tisti, ki ga je lomil, je itak šel svojo pot, edino jaz sem bil razpizden zaradi njega. danes se mirno brigam zase, če kdo počne pizdarije na cesti, mu rade volje odstopim še kak meter prostora več. slej ko prej bo naletel na kakega njemu podobnega bedaka, ki mu še metra ne bo odstopil in takrat bo Darwin poskrbel za oba.

sass

Guru
1. sep 2007
5.233
869
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
...
Piše, da se je peljal 140 po tempomatu - kar pomeni, da mu je dejanska bila nekje pri 130 km/h - torej na maksimalno dovoljeni. Zdaj pa povej kje je tu cincanje?
ni nujno. jaz sem na meganu nastavil tempomat na 120 km/h, potem pa s štoparico meril kilometrske table ob AC. dejanska hitrost je bila 118 km/h

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik sass pravi:
kaj pa naj bi? izklopil tempomat in z nogo pritiskal 140, medtem ko prehiteva, potem pa spet nazaj vklopil tempomat na 140?
@avtorja teme:
nevem a eni še nimate dolgo izpita, ali se tako malo vozite ali kaj, da se še vedno tako razburjate zaradi takih stvari. jaz sem se ravno tako razburjal, potem pa sem videl, da nima smisla. tisti, ki ga je lomil, je itak šel svojo pot, edino jaz sem bil razpizden zaradi njega. danes se mirno brigam zase, če kdo počne pizdarije na cesti, mu rade volje odstopim še kak meter prostora več. slej ko prej bo naletel na kakega njemu podobnega bedaka, ki mu še metra ne bo odstopil in takrat bo Darwin poskrbel za oba.
467716-post_slo.gif

aks

Pripravnik
12. mar 2011
37
0
6
Citat:
Uporabnik sass pravi:
@avtorja teme:

Problem je ker jaz tak nisem nikoli bil...to se mi dogaja zadnje leto.

Nekdo je napisal zakaj se nisem umaknil zato, ker je tip prigonil iza ovinka na AC po voznem pasu jaz pa sem 2 dolžini avtomobila pred sabo lepo dal žmigavec in prehiteval kot velevajo pravila. Da bi bremzal na hard je bilo premalo časa pa tudi, če bi bi se z bokom, ko bi zavijal desno na svoj vozni pas zaletel v tega, ki naju je izsilil.

Kar se tempomata tiče na tisoče kilometrov brez težav z redkimi izjemami, ki jih na daljši relaciji itak nekje prehitiš ker pozabjo, da morjo tiščat.

masevc

Guru
2. sep 2007
3.530
896
113
ksz

sam opažam enako, da je bedakov na cesti z dneva v dan več.
Recimo nazadnje se mi je dogodil skoraj enak primer kot avtorju teme. Q7 registrska PO-SEL (mislim da tako), pri 160 v škarjice na AC.

Kot zanimivost pa še izjava poslovnih partnerjev iz skandinavskih držav. Ni jim jasno, kako lahko tako hitro in toliko čez omejitve vozimo. Dejansko jih je zelo strah se voziti z nami "balkanci", ki vozimo na omejitvi 130 recimo 140-150 ali pri 90 110. To vam lahko pove vse, predvsem pa tistim, ki zagovarjate divjanje čez omejitve, poleg tega pa še delanje bedarij in prekrškov poleg..

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
word. Imam žlahto v švici ( kjer vemo, da motorje pod 130kw praktično ne poznajo). Ti pridejo v slovenijo 1x-2x na leto in še vedno, po 20 letih, se bojijo vozit po naših cestah !

Trenutno stric vozi 2010 Toyoto L.C z V8 diesel motorjem.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
Word.
Ko dobim obiske iz tujine se sam križajo
cry12bpy.gif

Komentar: V EU samo paziš da ne boš koga "ti" poškodoval, v Slo pa moraš paziti na "vse" da navjo tebe poškodoval
grin1.gif

in potem se čudimo in jokamo kakšne kazni nam in zakone pripravljajo... še premal nam je!

Bratranc je v Aut. vozil z premajhno var. razdaljo na AC in dobil 280€ kazni in pogojno če ponovi isti prekršek v 2 letih odvzem vozniške
grims-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Jaz pa lahko pohvalim zadnjo vožnjo od Logatca do Portoroža in nazaj. Vem pa ne kaj je bilo krivo. Sumljivi avto, ali kultura voznikov. Srčno upam, da kultura. Sproščujoče 150-170. Tip top si na morju. Nobedenga skakanja pred avto zadnjih 50m, vse sem samo spustil gas, mirno počakal in nadaljeval svoj tempo. Nazaj je šlo še bolj gladko. Razen en romun je toliko mečkal, da sem poblendal, ker je mel med dvema tovornjakoma toliko prostora, da bi lahko samo malo obrnil volan desno ter levo. Ma očitno mu je bilo izpod časti.

Evo en lep primer prehitevanja, kako se stvari streže in ne rabite tega delat zadnjih nekaj 10m in potem pizdite, ko vam kdo blenda. Moje mnenje. Če bi jaz temu blendal, kaj se neki usira in prehiteva kamion, bi bil isti bedak na cesti kot on, če bi se za tale manever odločil nekaj 10m pred mano. Nimam v mislih ekstremov, ker če nekdo blenda že 2km prej je pač bedak, kateremu se morajo vsi umikat. On ni imel problema z mano, še manj jaz z njim. Se pa vedno vprašam, kako lahko eni skoz jamrajo da jim pogosto blendajo. Sem se vozil po AC od 90 pa do 160 pa še v življenju nisem doživel, da bi mi kdo blendal.
confused-1.gif
Najbrž je rešitev tista magična beseda: SODELOVANJE v prometu. Potem pa, a je pod omejitvijo, po omejitvi ali nad omejitvijo.

Štibr, ne rabiš stisn play, da ti prihranim muke
wink-1.gif

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Kaj ti meni govoris koliko casa imam izpit. Prehiteva se tako, da si cimprej mimo vozila in pika! Ce ne gledas kaj se dogaja za teboj, bi ti morali ze zaradi tega vzeti izpit. Nic slabsi nisi od skupine ljubljanskih pedrov v pajkicah na kolesih ki klepetajo in se vozijo vstric. Prekleti sebicnezi!

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.246
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik masevc pravi:
ksz

sam opažam enako, da je bedakov na cesti z dneva v dan več.
Recimo nazadnje se mi je dogodil skoraj enak primer kot avtorju teme. Q7 registrska PO-SEL (mislim da tako), pri 160 v škarjice na AC.

Kot zanimivost pa še izjava poslovnih partnerjev iz skandinavskih držav. Ni jim jasno, kako lahko tako hitro in toliko čez omejitve vozimo. Dejansko jih je zelo strah se voziti z nami "balkanci", ki vozimo na omejitvi 130 recimo 140-150 ali pri 90 110. To vam lahko pove vse, predvsem pa tistim, ki zagovarjate divjanje čez omejitve, poleg tega pa še delanje bedarij in prekrškov poleg..

Prvič: če ti je nedo pripeljal v škarjice, ti je pripeljal nasproti. Drugič, če ti po AC nekdo pripelje nasproti, le pokliči policijo, še posebej, če veš tablico (enako velja za prega tej temi - pri njem je itak nemogoče dojet, kaj se mu je zgodilo).
In drugič: če se ne bi precej prevozil po skandinaviji, bi ti še verjel. Tako ti pa ne. Še busi se tam vozijo čez omejitev ... Po snegu&ledu. +10 ali +15 po števcu za bus ni nič redkega. Potem te pa avto prehiti. In če je te tvoje poslovne partnerje tako strah, je možno le dvoje: ali si ti, ki jih vziš, ali pa oni, strahotno zanič vozniki.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Prehiteva se tako, da si cimprej mimo vozila in pika! Ce ne gledas kaj se dogaja za teboj, bi ti morali ze zaradi tega vzeti izpit.
zmaga.gif

Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Prvič: če ti je nedo pripeljal v škarjice, ti je pripeljal nasproti. Drugič, če ti po AC nekdo pripelje nasproti, le pokliči policijo, še posebej, če veš tablico

To tudi meni ni šlo v glavo, ma raje nisem vprašal. Sem pa dobil odgovor, kateri me je nasmejal.
grin1.gif