Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Citat:
Uporabnik Tommy17 pravi:
Evo, bomo placevali za odlocitve spekulantov. A se tudi za Euribor krije, ce bo cez 5 let 4%?
https://siol.net/posel-danes/novice/ljubljansko-sodisce-posojila-v-frankih-so-nicna-457899
Drugace je pa zanimivo, da je povprecna placa kreditojemalca v frankih visja, kot kreditojemalca v EUR. Malo zaskbljujoce, ce je visina place v relaciji z izobrazbo.
to oznako o špekulantih zadrži zase, prosim - ne meči vseh v isti koš
nekateri drugje, kot na avstrijski banki zaradi raznoraznih stvari nis(m)o dobili pičlih 35.000 eur, kot s(m)o jih potrebovali npr za rešitev stanovanjskega problema
banka je predlagala CHF, obrok je bil nizek ves čas - sem pa sam že lani zadevo zaprl in poplačal kredit brez večjih anomalij
Je bilo pa zadnje leto naravnost smešno, ko sem po 12 mesecih plačevanja imel več za plačat kot 12 mesecev nazaj.
utopija je sedaj kaj zahtevat za nazaj, pa še sam sem si kriv, odločitve pa ne obžalujem in bi še enkrat storil enako (stanovanje ali pa biti brez, takšna je bila takrat odločitev). Včasih je treba kaj tvegat, jasno pa, kot pri vseh stvareh, razumno tvegat, ne pa vzet kredita da imaš 600 eur obrok, potem pa balonček poči in imaš kar naenkrat 1000
Verjetno je bil tehtni razlog, da ti niso dali kredita v EUR. Kot marsikaterem drugem. In potem zeli kreditojamalec na silo imeti kredit v smislu, saj bo ze nekako odplacal...
lej tudi kredit vezan EURibor je špekulantski, to se bo občutilo čez manj kot 5 let, sploh tistim ki so ga vzeli 2-3 leta nazaj