A se številke prenašajo med operaterji res le 7-15

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Poizvedba soglasja za prenos številke je lahko oddana vsak delovni dan od ponedeljka do petka med 8.00 in 15.30.

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Se mi je zdelo da je tam nekje
grin1.gif

Garfield

Pripravnik
19. avg 2007
223
0
16
Citat:
Uporabnik Matjaz1974 pravi:
zdravo,

a se res številke prenašajo med operaterji le med 7 in 15-uro od ponedeljak do petka?

Namreč v soboto mi je na mobitelu rekla, da mi ne more prenesti številke zaradi omenjenega vzroka.

LP, M.

Mne to uro se delajo poizvedbe, prenašajo pa se ponoči mislim da med 00.00 in 05.00

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Prenos, oziroma poizvedbo za prenos lahko naredijo vsi operaterji v vseh centrih KADARKOLI! Ni nujno, da samo od 7-15. Je pa res, da se bo dejanska poizvedba pri operaterju naredila ob tej uri. Tako da iz stališča stranke ni važno ob kateri uri pridete do operaterja delati prenos. V primeru, da zaposleni reče, da je prepozno, se mu enostavno ne da oziroma je len! Primer: če jaz pridem do operaterja ob 18h, lahko oni naredijo vse potrebno in pošljejo poizvedbo, le ta pa bo do starega operaterja prišla naslednji dan v času od 7h-15h. Torej, meni ni treba šeenkrat hoditi nikamor. Se pravi, da ni nobenega izgovora, da je prenos možen samo od 7h-15h. To je to.

Lp. TheCjen

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Danes sem bil na M@ da mi prenesejo stevilko iz TM, baje bo narejeno šele v Ponedeljek.
Ali ni bil nek zakon da mora biti v 3 dneh? Ce začnemo z današnjim , je tretji dan Petek...v kolikor pa z jutrišnjim pa drži Ponedeljek.

TheCjen

Pripravnik
31. avg 2007
139
0
16
Kranj
Citat:
Uporabnik darinkoman pravi:
Zahtevo za prenos št. pa podpiše kr prodajalec sam ??
crazy1.gif

Ok, ti bom zadevo ''narisal''. Recimo, da ti prideš v Mobitelov center ob 19h in hočeš prenesti številko recimo iz Tušmobila. Zaposlenemu daš os. dokument, davčno in tušmobilovo položnico, ki ni starejša od 90dni. Zaposleni ti spiše pogodbo in zahtevo za prenos številke k drugem operaterju (v tvojem primeru prenos k Mobitelu). Ti vse to podpišeš, zaposleni pa zahtevo za prenos številke, skupaj z fotokopijo tvoje položnice faksira na oddelek za MNP(Mobile Number Portability) na Mobitelu. Ker je ura že 19, bodo na MNP-ju to zahtevo obdelali sicer šele enkrat naslednji dan med 8h-16h, ko začne veljati tudi 3-dnevni rok, vendar ti kot stranka si končal svoje obveznosti z birokracijo in ti ni treba hodit več v noben mobitelov center med 8h-16h. Ti je sedaj jasno? In ne skrbi, dobro vem kaj pišem.

Lp. TheCjen

Nazadnje urejeno:

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Ja mogoče je na MCju postopek takšen, ni pa povsod tako kot si napisal. Prehodi se ne delajo samo na MC jih, drugače si pa dobro "narisal".

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
A na tušu s tem prenosom izgubiš brezplačne minute? Ker baje ne dobiš nadomestne številke s temi zakupljenimi minutami, ampak le plačuješ naročnino.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Ce hoces na tusu trenutno cifro prenest, a imas tam aneks in bi vseeno koristil minute moras tam skleniti se eno enako razmerje, nanj prenesti aneks, potem pa to staro stevilko ki je brez aneksa prneses k drugmu operaterju recimo.

Jst sm zadnjo fazo naredil ravno danes.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
A ja. Sam kaj pa osnovno naročniško razmerje s številko, ki jo prenašaš? Pol plačuješ dve naročnini al samo eno? Nek čudni način ma to Tuš, da ti ne da avtomatsko nove številke, na katero se veže obstoječi aneks.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
enkrat iz M@ na tuš in sedaj iz tuša nazaj na M@. Pač moram imeti vedno enako številko zaradi službe
grin1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Fantje moji,... centralna baza deluje med 8 in 16 uro. Če je prenos izveden po 16 uri ga lahko operater pošlje naslednji dan zjutraj (odvisno od operaterja).
Rok prenosa 3 dni velja od takrat ko stari operater postavi datum. Če ima stranka nepopolno dokumentacijo ta rok pač ne teče,...

l.p. b