A se ni na Sux-u zbiral denar za ta avto...

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
word! 4500 za pogurtnanega japanezerja c'mon. Se mi zdi, da tukaj sentimenti spilajo, ki pa imajo z ekonomiko toliko skupnega kot žirafa s kakadujem. Kot je diablo napisal, fer bi se bilo vsaj javit na domicilni forum, od koder je denar se zbral kako zadeva napreduje.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
No jest vseeno mislim da ni tolk slabo kot trenutno kaze, po takratnem branju Apolona se mi je zdel da je fant res pri stvari, sicer mi pa ni jasno zakaj ta avto v 2 letih se vedno ni vozen kot mora bit, mislim sej se dela in vlaga sredstva in zasluzen denar v avto ali se nic ne sluzi in zato projekt nicesar ne dobi in ne napreduje al v cem je stos?

Se pa strinjam da bi moral na suxu objavlat napredetk ce se je ze tam zbiralo denar.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Zadnji.

Ekonomija in oldtimerji gredo morda skupaj na papirju v solskih ucbenikih, ali pa v zakajeni gostilni, v realnosti zal ne. Gledano s stalisca ekonomije se nakup oldtimerja ne splaca. Oldtimer ti pobere cas, denar, zivce, pa se kaj drugega tudi. Ne vem, ce kateremu z leti raste vrednost.
Sploh oldtimer ni za nekoga, ki mu je pomembno le to, da ima prevozno sredstvo s 4 kolesi.

Za nekoga tudi rocna ura (Rolex, Omega, itd.), ni vredna svoje cene, saj kaze le ure, minute in sekunde. Pa morda se datuma nima in mogoce tudi v vodo ne smes z njo. In se vedno se dobijo "bedaki", ki za to odstevajo cekine.

Kdor je oldtimerja kdaj imel, bo to razumel, ostali pa lahko modrujete dalje.

Modrovanje, katerega drugega oldtimerja bi za 4500 eur dobil, je tudi popolnoma zgreseno:

Oldtimerja se tudi ne kupuje tako kot se kupuje nov avto, kjer ti je pomembna cena, oblika ter oprema. In potem tekas od salona do salona in na koncu vedno z nakupom "zmagas", saj si dobil najugodneso varianto z najvec opreme.

Pri nakupu takega avtomobila so res v prvi vrsti sentimenti. Clovek se v avto zaljubi, hoce tocno takega. Tudi tocno ve, zakaj tak avto hoce.
Ce se zaljubis v Fico Abarth in si pravi ljubitelj, bos pac iskal in naredil vse, da bos prisel do Ficka Abarth. Druge alternative ni. Vztrajas, dokler ga ne dobis. Ce kupis kaj drugega za "nadomestek", pomeni, da nisi pravi ljubitelj Abartha.

Ali je 4500 za Apolanovo ae86 prevec ali ne, se bo odlocil kupec, ki tak avto isce. V kolikor mu bo to prevec, bo iskal dalje.

Zakaj Slo trg ni zrel za tak avto pa slucajno vem, ker sem konec lanskega leta prodajal svojo AE86. Marsikomu so se cedile sline, mislili so, da ga bodo dobili za male pare in ga potem gonili.
Da o bleferskih modrovanjih v stilu "v tujini so cenejse", "za enak denar dobim Fico Abarth", ipd ne govorimo. Ni problema, pojdi ponjo v tujino, kupi Fico Abarth. Ko ti bo to uspelo, debatirava dalje.

Kmalu pa se je pojavil mozicek (ni zahteval niti testne voznje), ki je svojo AE86 razbil. In glej cudo, spet se je odlocl za "zgonjeno staro garo"...

Thrivial

Majstr
19. avg 2007
3.746
255
83
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Zakaj Slo trg ni zrel za tak avto pa slucajno vem, ker sem konec lanskega leta prodajal svojo AE86. Marsikomu so se cedile sline, mislili so, da ga bodo dobili za male pare in ga potem gonili.

Pomojem uporabljaš napačni izraz - jaz bi rekel, da je enostavno premajhen. Nemčija ima 40x več prebivalcev kot Slovenija, torej bi takole čez prst bilo tudi potencialnih resnih kupcev za tvojega hachirokuja 40 namesto 1.

Je pa tako kot si napisal - tak avto bo kupil človek, ki je iz poljubnega razloga zaljubljen vanj. Racionalnost, zdrava pamet in ekonomska računica tu ne igrajo popolnoma nobene vloge.
smile-1.gif

P.s. Zakaj nisi poskusil prodati na ebay.de ali kakšnem drugem tujem avto oglasniku?

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Uporabnik Thrivial pravi:
P.s. Zakaj nisi poskusil prodati na ebay.de ali kakšnem drugem tujem avto oglasniku?

Sem dal oglas tudi na aeu forum, kjer ga je kupec videl...

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Ekonomija in oldtimerji gredo morda skupaj na papirju v solskih ucbenikih, ali pa v zakajeni gostilni, v realnosti zal ne.

Zakaj si pa potem privlekel v debato "zrel trg" ?

Pomoje zrel kot "zrel v glavi" ..

Lepo povedano glede oldtimerjev
aplauz.gif