A se ni na Sux-u zbiral denar za ta avto...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Oprosti, samo Radirkotu je bilo odgovorjeno in zraven še par besed ki niso vezane na nobeno vozilo, ampak je na splošno tako.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Jao a ste mogl spet to bumflo ufurat v temo.

Se opravicujem, jaz sem vprasal, ker me je takoj spomnilo na to. Ce bi imel toliko denarja na razpolago in zeljo po enega ali drugega, bi raje vzel propelercek kot karjolo.

@Maci: saj po eni strani razumem, tudi jaz bi rad imel starodobnika oblike, ki mi je vsec, a zame to niso 80. leta, ampak vsaj 20 let prej (Jaguar E-type ? Corvette '56 ali '61 ? Mercedes 300SL ? sanja pujsek o koruzi
cool-1.gif
), ce so ze kaksni predvojni MGji, Bugattiji, BMWji ali kaj podobnega nedosegljivi. Ampak 70. in 80. so bila pa res en oblikovalski brc v temo.

Naabo

Pripravnik
19. avg 2010
268
1
18
Citat:

Ampak 70. in 80. so bila pa res en oblikovalski brc v temo.
Zanimivo, meni so pa glih ta leta oblikovalsko najlepsa. Ponavadi je to tudi v korelaciji z letom rojstva/starostjo...

Anzee

Pripravnik
24. sep 2007
679
0
16
41
Ljubljana - Siska
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
zame to niso 80. leta, ampak vsaj 20 let prej (Jaguar E-type ? Corvette '56 ali '61 ? Mercedes 300SL ? sanja pujsek o koruzi
cool-1.gif
), ce so ze kaksni predvojni MGji, Bugattiji, BMWji ali kaj podobnega nedosegljivi. Ampak 70. in 80. so bila pa res en oblikovalski brc v temo.

Zanimiv, men so pa lih avti narjeni nekje pred l. 68 ene karjole pa cudne oblike.. Tko prevec starinsk mi je ze vseskp. Pol nekak s prihodom trenutnih "youngtimerjev" pa so avti postal bolj podobni danasnjim. Oblikovno pa so v 70h pomoje totalno zmagal, nekateri tudi v 80tih (razen vecine znamk ki so v 80tih zacel delat cudne skatle..
smile-1.gif
)

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne štekam. Doniralo se je modelu za avto, ker ni imel denarja, da si predela avto? WTF?! Ne rečem, da ni imel za oblečt, za hrano...za avto predelat??
hysterical-1.gif

ne za predelat , za obnovit, velika razlika.

kolikor se jaz spomnim je pubec obupaval, ker mu je do končne obnove zmanjkalo par dinarčkov. Okej pa smo si rekli, tisti ki smo v lajfu dejansko ze kaj naredili in imamo podobne hobije, da bomo nežno fantu finančno pomagali, da dokončna projekt, kar dejansko je bil zanimiv projekt, saj je obnavljal enega najbolj redkih avtomobilov v Sloveniji. In nekako je bil tudi on potem za in je bil donacij vesel... od takrat dalje pa je kar potihnilo in o prejektu se nic vec ni slisalo..
Mene v bistvu ne moti, če se je vmes zgodil neljubi dogodek in je moral pac denar porabit za kaj drugega, bolj me moti potem tista tišina kao, izginil v vidu prdeža. Pa noben nič ne ve itd.

Avto se mi zdi je slikan na istem mestu kot je bil pred X leti.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.385
314
83
Citat:

Prou dolg nazaj pomoje ni slikano, ker če se ne motim je na prvi sliki zadaj za rdečim avtom na desni strani novi renault senic?

Nazadnje urejeno:

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Ne štekam. Doniralo se je modelu za avto, ker ni imel denarja, da si predela avto? WTF?! Ne rečem, da ni imel za oblečt, za hrano...za avto predelat??
hysterical-1.gif

ne za predelat , za obnovit, velika razlika.

kolikor se jaz spomnim je pubec obupaval, ker mu je do končne obnove zmanjkalo par dinarčkov. Okej pa smo si rekli, tisti ki smo v lajfu dejansko ze kaj naredili in imamo podobne hobije, da bomo nežno fantu finančno pomagali, da dokončna projekt, kar dejansko je bil zanimiv projekt, saj je obnavljal enega najbolj redkih avtomobilov v Sloveniji. In nekako je bil tudi on potem za in je bil donacij vesel... od takrat dalje pa je kar potihnilo in o prejektu se nic vec ni slisalo..
Mene v bistvu ne moti, če se je vmes zgodil neljubi dogodek in je moral pac denar porabit za kaj drugega, bolj me moti potem tista tišina kao, izginil v vidu prdeža. Pa noben nič ne ve itd.

Kako "izginil v vidu prdeža"? Bi te moral o napredovanju projekta po priporoceni posti obvescat ???

Ocitno do sedaj nobenega ni zanimalo, kaj se z avtom dogaja, sicer bi komot dobili aeu86 forum. Apolan je vseskozi aktiven na tem Evropskem AE86 forumu in tam objavlja napredovanje projekta, kakor tudi tezave z njim.
Kogar je zanimalo, je njegov projekt spremljal...

Tukaj je en link do projekta, mislim da ne bo predstavljalo problema poiskat tudi ostale njegove poste... (mozno, da se je treba na forum najprej prijavit...)

http://www.aeu86.org/viewtopic/ae86/t/730/postdays=0/postorder=asc/start=0

Pa veselo branje.

dreja

Kaliber ekspert
14. okt 2007
326
0
16
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Za eno 0 se je verjetno zatipkal v oglasu, kajne?

Ne, ni se zatipkal. Le v napacni drzavi je objavil oglas.
Se en dokaz vec, da slovenski trg ni dovolj zrel za tak avto.

Nazadnje urejeno:

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Vzeto iz

http://www.zup-racing.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=3433&start=0 :

"Res je. Takrat se je zbralo 96.000 tolarjev, kateri so bili porabljeni za obnovo motorja. Slika podvozja je starejša, ravno ko se je delal motor in je bil menjalnik tačas obešen. Gre bolj zato, da se vidi da avto ni rjav. Ne ni časa za dokončno nastavitev, lahko pa nabaviš avto in sam nastaviš:D Avto je trenutno vozen, vendar je izkušnja obupna, ker je optika totalno razštelana (1-2 stopinje razlike levo desno) in še notranji končniki imajo luft. Poleg tega se iz ozadja oglaša differencial, ki potrebuje prenovo, oz še raje en pošten 1.5 way LSD (500 eur)."

In za to podrtijo, ki še vozna ni hoče ahmmm....
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
ne, jaz nisem pricakoval da bo pisal dnevnike, a vseeno po nekem času magari mesecih bi pa lahko bi kakšen glas, a se je vse pozabilo...sicer pa sej se ve kako je bilo, vsaj na suxu.

btw, koliko let je od tega?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik dreja pravi:
Ne, ni se zatipkal. Le v napacni drzavi je objavil oglas.
Se en dokaz vec, da slovenski trg ni dovolj zrel za tak avto.

hysterical-1.gif
Ti ekonomije od blizu nisi videl, kajne ? Trg je vedno "zrel" ravno prav. Trg je sticisce ponudbe in povprasevanja. V Sloveniji je ponudba ene stare razj*bane karjole pri omenjeni ceni 1 kos, povprasevanje pa 0 kosov pri tej ceni. Ker je tezko narediti stik pri frakcionalni kolicini, to pomeni, da med ponudbo in povprasevanjem ni stika, torej na zrelem trgu prodajalec ne bo nic prodal za navedeno ceno, pa ce se ti ali on postavita na glavo.

Ce je drugje tako neverjetno ugodno, naj proda tam in se nikar ne obremenjuje s Slovenijo. Tako ali tako tukaj nimamo nekajdesetmilijonskega trga (kot npr. Nemcija, Velika Britanija itd.), ki bi lahko pozrl vsako kaprico, morda je avtomobil njemu in tebi in se dvema tvojima kolegoma res vsec, ampak to se ne pomeni, da bo tudi vsem, ki imajo na voljo par evrskih tisocakov in ravno iscejo avto.

Pa se osebno mnenje: ta avto je grd kot smrt, kot bi ga sestavil nekdo iz odpada iz razbitih Hyundai Ponyjev prve generacije. V primerjavi s tem izgleda Lada Samara kot najboljsi dirkalnik. Verjamem sicer, da ti omenjena Toyota naredi tudi masazo prostate med voznjo, ampak za tak sekret, ki ni niti v normalnem voznem stanju (to, da se lahko premakne navzdol po klancku iz garaze, pac ni to) pa stiiri jurje in pol in se dva za pripravo v vozno stanje ? A ne bi raje za ta denar kupil kaj drugega, kot prvo vsaj podobnega avtu, kot drugo lazje popravljivega (vec delov na voljo), kot tretje manj razmahanega ? Morda ne bo imelo toliko kratic (ali pac ...), ampak lahko imas vozen avto, ki je videti cisto OK in je tudi za registracijo kot oldtimer. Madona, za tak denar bi raje imel fickota abartha
confused-1.gif