dec no....
Kot prvo 20-letnik bo tezko prisel direktno na AC policijo. Ker mislim da se nekaj generacij ne bo direktno iz tacna sel nihce tja. Seveda se lahko motim, npr za SEP se sedaj lahko prijavijo se preden solo zakljucijo.
Povprecen policist (prometni ali pa splosni) ima vec kriticnih situacij in voznje po robu, kot vsi tisti "macki" iz protokola skupaj. Ker uniformirani policiji vozniki bezijo in se z njimi lovijo, protokol mora pa naceloma svoje "stranke" udobno pripeljat na cilj. Seveda znajo vozit po robu ampak imajo precej manj dejanskih izkusenj na cesti s tem. Je pa res da vecina prihaja iz vrst uniforme in so pred "protokolom" se tudi oni lovili naokrog z vozniki ki bezijo.
Slej ali prej bo kak avto razbit, to sploh ni vprasanje, ampak to je del posla. Bolj se sprasujem ce ni M550 rahli overkill, ker sam kar precej v proracun prispevam...ampak ok, mamo tud kje drugje se za sparat
Okej, okej. Zelo modro je, da tega ne dajo delat dvajsetletnikom.
Očitno sklepam po sebi, ker danes sebi pri 20ih toliko konjev v avtu ne bi zaupal. In hvalim manituja, da so bili takšni avti zame nedosegljivi. 20 letnemu meni bi se tak šiht zdel sanjska služba, zato (seveda lahko napačno) sklepam, da se pač toliko stari mulci za to zagrebejo.
Je pa zanimivo, toliko let kasneje, ko sem se moral vmes za šiht cela leta prevažati gor in dol po kokoški (z zanič avti in precej penzionistično), se takega biznisa ne bi šel več. Klinc gleda, danes ga ni več denarja, da ne bi se šel gonit v vseh pogojih po avtocesti 8 ur na dan. Hvala k...., da sem lahko prišel do tega s celo glavo.
Hotel sem le opozoriti, da enih 95% voznikov izkušenj z rwdjem nima, in bolj smiselno bi se mi zdelo, da se za takšno delo nabavi npr. audije s štirikolesnim pogonom. Pa DSC in x drive gor ali dol. Ko je tiščanje avta po AC delo, dajmo ljudem v roke orodje, s katerim ga bodo najlažje opravljali.