A mogoče kdo ve...

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Citat:
Uporabnik lingmi pravi:
u bistvu bi rada začela normalno živet, delat...... itak bom plačala kar pač moram ,problem je samo v tem da bi rada to prvo nakazilo na račun v tujini (če je možno) da malo poplačam stvari (najemnina,...ipd)

lepo je, če hoče še sploh kdo delat, predlagam ti, da poizkusiš s prvim nakazilom na kakšen prijateljev račun, seveda da ima odprt sp. Pač nekdo, ki mu lahko zaupaš.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.258
7.048
113
Ne razumem tega, kakšno prvo nakazilo? Iz rednega delovnega razmerja? Potem ne more iti na račun prijatelja.

Če pa je to nakazilo...od...kr nekje, pa si naj nabavi neko spletno banko in posluje preko nje.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
Zakaj pa ne? Saj ni rekla, da jih je podedovala, ampak mora plačevati očetove pufe. To se pa lahko zgodi zelo enostavno, saj vemo, kako je z raznimi hipotekami, poroštvi za pufe in podobno. Primer: staremu je podpisala, da bo porok za puf. Stari izgine, ne plača nič, kdo plača? Porok, kdo pa. Še starejše mamce so bile po TV, ki jih je sin nasral, da so podpisale poroštvo sinovemu "kolegu", na koncu so jo pa iz stanovanja/hiše spravljali.
LP!

Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Sorry, ampak da si podedovala pufe, ti pa ne verjamem (smo mel v zlahti ta "problem", zato vem).

Ne pa zdej mesat kaksnega premozenja od oceta, ki bi moralo biti tvoje, pa so se upniki pac usedl gor.

LP,
PIC

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aja? Kdo pa bo plačal začetne stroške blokade in odblokade računov? Upniki?

Kaj ma to veze? Stvar dogovora. To niso neki posebni stroški.

Če človeka povsem onemogočiš je jasno, da bo raje vlekel socialno pomoč kot pa odplačeval dolgove. Z dogovorom se da vse rešiti.
Izkušnje iz prve roke, jaz sem se znašel lepega dne z blokado 22mio SIT na računu, ker sem imel nekoč v enem brezveznem d.o.o. 3% lastniški delež, dosegel dogovore z upniki in vse lepo poplačal tekom let.

Lahko bi bil pa klošar danes, če bi samo iskal dlako v jajcu, se smilil sam sebi in govoril, da je vse nemogoče.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.258
7.048
113
Včasih se je dalo vse zmeniti ja, danes pa skoraj nič, če ni denarja na računu, pride blokada, potem pa rubež...bo prišel domov in odnesel TV, radio, etc... celo...večina firm gre rajši kar na rubeža, saj je jasno, da nekdo ki ne more plačati, verjetno tudi nima denarja na trr in je blokada brezvezna.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Ampak če mu je bila porok si je to sama izbrala in si je zato deloma sama kriva. Pufov pa se ne podejuje, razen če je starš umrl in si po njem podedoval kaj. Pa še takrat ne "podeduješ" pufov več kot je vrednost tega kar si podedoval. Ker če je več se pač odrečeš dediščini pa je pa naj si jo razdelijo upniki.

Drugače pa stopi do upnikov tako kot so ti predlagali in se z njimi zmeni. Čisto vsakemu upniku bo bolje, da sklene nek dogovor kot pa da vse izgubi. Slovenski s.p. pa ne more kar tak odpreti računa v tujini. Mora se potem tam registrirati, odpreti podružnico, pridobiti davčno številko, plačevati davke v tisti državi,....
Ni to tak preprosto kot se enim zdi.

lingmi

Zelenc'
23. feb 2011
9
0
1
ja....porok... posledice itak nosim sama... si nikoli ne bi mislila da bo oče zatajil in izginil... dobra šola

kakorkoli...bom že "splavala"...

zdej pa me zanima naslednje
smile-1.gif

je možno ob odprtju s.p. navesti osebni trr (ker poslovnega pač trenutno ne morem odpret) in potem ob prvem nakazilu poplačam blokado in odprem poslovni račun in potem sredstva prenesem nanj.

a to bi šlo?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Ugibam... verjetno bi šlo? To je pogosta tema ali rabiš za s.p. poslovni račun ali je dovolj osebni. Zakon zahteva samo ločeno vodenje, ampak banke ti načeloma tega ne pustijo (ker so poslovni računi dražji), takoj ko želiš imenu lastnika računa dodat "s.p." ti ponudijo poslovnega.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.258
7.048
113
Če se ne motim, ob odptju sp sploh ne rabiš trr, trr se odpre kasneje, ko dobiš potrdilo o vpisu v sodni register.

Sicer ne poznamo višine blokade, a na tvojem mestu bi naredil takole:

- odprl bi s.p.
- plačilo bi kar vzel kot gotovinsko in ga dal v "blagajno" - če je več kot 400 eur, potem pač večkrat
- iz blagajne bi denar položil na svoj trr in ga "odblokiral"
- odpret bi šel trr in rešeno.

Oglasiti se še moraš pri davčnem uradu, zaradi akontacije, itd...če se ne motim, se lahko vse to uredi elektronsko, ne vem pa, če takrat potrebuješ trr, če ga, greš pač to urediti naknadno.

Pri s.p. ni tako strogo glede gotovine in denarja, ker je itak vse denar "tvoj" in lahko prosto delaš z njim.

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Citat:
Uporabnik lingmi pravi:
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Banke v EU so med seboj povezane preko SIS, tako da ta način k sreči* ne bo šel skozi

*sreči zato, ker preziram neplačnike
smile-1.gif

ja hvala lepa za odgovor a ne morem mimo dejstva, da si "bebo"! To pa zato, ker ocenjuješ in žališ človeka, ki ga ne poznaš!!!! kako ti lahko mene preziraš??!! Mogoče veš zakaj imam blokado????
veš, precej žalostno je že ko izgubiš službo..... naslednje je, da plačuješ za grehe očeta, ki se ti že več kot leto dni ni javil niti ne veš kaj se z njim dogaja..... blokado pa dobiš zaradi NJEGOVIH PUFOV ,ki si jih kot otrok dolžan plačati.... ne kriv ne dolžen....

zelo žalostno, upam, da ti kdaj ne boš v situaciji za katero ne boš sam kriv oziroma da tebe kdaj lastna familija ne bo okrog prinesla ker ZELO BOLI in ni lepo!!! Zato se ne smej ljudem v stiski za katero niso sami krivi in iščejo vse možne variante, da se izkopljejo iz "dreka" in začnejo normalno živeti....

sama se imam za ZELO poštenega človeka in ne dovolim da me prezira nek alteraš ki ne pozna ne mene ne mojega ozadja!
GRDO!!

p.s. se pa strinjam, da tisti, ki namerno ne plačujejo svojih dolgov pa bi jih lahko, ja, tisti pa so vredni prezira!!!!!

sam toliko.......

lp

Precej osebno si vzela tole mojo trditev (ki se ni nanašala nate osebno). Vendar si pa s svojim odzivom povedala vse o sebi. Še kako si odgovorna oz. kriva, da si sedaj dolžna naokoli. Izgovor na naivnost tukaj pač ne pomaga. Tako da ponavljam - k sreči, ja k sreči ni možno odpirati še enega TRR poleg blokiranega. Pa naj bodo še tako krute okoliščine. Osebni stečaj je možnost, al pa ti bo MalcomX razložu, kak se "zmanjša plačilna lista" in obrne denar na črno, kajnede MalcomX.
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Srandi pravi:
Banke v EU so med seboj povezane preko SIS, tako da ta način k sreči* ne bo šel skozi

*sreči zato, ker preziram neplačnike
smile-1.gif

Kaj se pa tebe tiče če jaz sem plačnik ali ne, in mi posledično želiš slabo oz. govoriš k sreči...

Po tvoji logiki bi ti zdaj njej privoščil da ji zarad blokade ne rata uspet odpret S.Pja in začet delat, posledično
plačat NJENE pufe...

Prokleti slovenci hinavski!

Dej MalcomX , bodi rajš tiho pa se ne smešit.
Seveda se me tiče, če si al nisi neplačnikl. Zaradi takih kekcev prej kot slej nafu* tudi zdravi del gospodarstva. Podobna situacija kot pri sezonski gripi - en kihne, nalezejo se pa ostali. ZAto treba neplačnike zatirati že v kali, ne pa da mi odpirajo nove TTR, ostale imajo pa že blokirane.
Pa Malkomx ne ti men hinavc, k bi lahko jst teb kontra še mal hujše pridevnike na slovenca dal. Sem sam par postov tvojih prebral, pa mi je vse jasno, da je kar se davkov tiče tvoja najljubša barva siva, ki že vleče precej na črno.
grims-1.gif

lingmi

Zelenc'
23. feb 2011
9
0
1
sej ne bi komentirala ampak MORAM...

1. Kaj pa sem pokazala s svojim odzivom G. Srandi? To, da sem človek, ki je nekoč pomagal nekomu in zaradi tega "trpi"? To, da ne pustim enemu srandiju, da me prezira? In tvoje fabuloze, da sem dolžna okoli....?! Lepo te prosim...... In kje je govora o kakšnem izmikanju in izgovarjanje na naivnost?? Nisi resen, nimaš pojma kaj govoriš....sicer pa niti ni pomembno...
da ne boš PREVEČ PAMETEN; v teh časih, ko nihče nič ne plačuje upniki KOMAJ ČAKAJO, da pokažeš kakšen odziv in pripravljenost na kompromis (če pa greš v osebni stečaj itak ne dobijo nič, če nič nimaš) in ob minimalnem nakazilu mi je gospod podal predlog za umik izvršbe... tako da v ponedeljek odprem poslovni račun normalno.....
in bom vse svoje pufe počasi odplačevala....pa še biznis bom začela..... POJEJ SE!!
smile-1.gif

sicer pa ne vem zakaj bi tebe zanimali dolgovi MalcomaX?
Si jezen na cel svet, na vse ki kdaj česa niso plačali?
brez zamere ampak pri takšnih izjavah se mi porodi misel da verjetno nisi znal delat tako kot je treba oz. preverjat ljudi s katerimi si delal, zato pa imaš sedaj en kup dolžnikov in jim nimaš česa vzet PA TI JE BED
če se ti pustiš nategnit boš nategnjen
žal tako ta svet deluje
in trrji se bodo odpirali, če ne na svoje ime, se bodo pa ljudje že kako drugače znašli... tako da...ne moreš zatret

p.s. pa po tvojih postih se vidi, da nisi glih biser od človeka..... če se pa MalcomX znajde pa svaka mu čast.... ne bit fovš, kaj te drugi zanimajo zase se sekiraj pa skrbi, da ne boš imel TI dolžnikov
wink-1.gif

lp

Srandi

Pripravnik
16. feb 2011
338
0
16
Citat:
Uporabnik lingmi pravi:

lp

Hehe tle si me pa prebrala. Na vse (v moji 10 letni karieri sta bila takšna bisera 2), sem res zelo jezen. Vendar sta mi nivo jeze malce znižala s tem, ko sta plačala vsaj pred 1.obravnavo na sodišču. Kljub temu sem pa v vsaki zadevi izgubil 2 leti z ubadanji na sodiščih, izvržbami... Skratka raje bi ta čas, ki sem ga namenil izterjavi, spal.

Spomni se tvojih trditev, ko ti prvi kupec tvojih izdelkov/storitev ne bo plačal. Vse kaže da boš vesela
hysterical-1.gif

PS: Imam občutek, da misliš, da ti ne privoščim. Ravno nasprotno, sedaj boš plačevala davke, ne pa jih vlekla
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.264
340
83
...novo temo pod drugim nickom, seveda:).
Verjetno je pa tako če sem prav razbral da je oče vzel kredit za stanovanje, v njem sedaj živi ona (sicer bi šla ven), potem pa (ali je porok ali ni) če ne plačuje bodo pač zarubili stanovanje, to je problem (ker sdaj živi v stanoanju na kredo in bi ga rada postopoma odkupila). Uspešno želim avtorici teme.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.258
7.048
113
Ne bi rekel. Ali pa nekaj v tej zgodbi smrdi.

Dekle namreč pravi, da bo s prvim plačilom preko s.p. že lahko pokrila blokado in račun več ne bo blokiran? To pa ne more biti kaj velik znesek....

Pa tudi...če bi imela blokiran trr, saj potem grejo rubit premoženje...se ne ustavi le pri trr, razen če nič nimaš.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik lingmi pravi:
sej ne bi komentirala ampak MORAM...

1. Kaj pa sem pokazala s svojim odzivom G. Srandi? To, da sem človek, ki je nekoč pomagal nekomu in zaradi tega "trpi"? To, da ne pustim enemu srandiju, da me prezira? In tvoje fabuloze, da sem dolžna okoli....?! Lepo te prosim...... In kje je govora o kakšnem izmikanju in izgovarjanje na naivnost?? Nisi resen, nimaš pojma kaj govoriš....sicer pa niti ni pomembno...
da ne boš PREVEČ PAMETEN; v teh časih, ko nihče nič ne plačuje upniki KOMAJ ČAKAJO, da pokažeš kakšen odziv in pripravljenost na kompromis (če pa greš v osebni stečaj itak ne dobijo nič, če nič nimaš) in ob minimalnem nakazilu mi je gospod podal predlog za umik izvršbe... tako da v ponedeljek odprem poslovni račun normalno.....
in bom vse svoje pufe počasi odplačevala....pa še biznis bom začela..... POJEJ SE!!
smile-1.gif

sicer pa ne vem zakaj bi tebe zanimali dolgovi MalcomaX?
brez zamere ampak pri takšnih izjavah se mi porodi misel da verjetno nisi znal delat tako kot je treba oz. preverjat ljudi s katerimi si delal, zato pa imaš sedaj en kup dolžnikov in jim nimaš česa vzet PA TI JE BED
če se ti pustiš nategnit boš nategnjen
žal tako ta svet deluje
in trrji se bodo odpirali, če ne na svoje ime, se bodo pa ljudje že kako drugače znašli... tako da...ne moreš zatret

p.s. pa po tvojih postih se vidi, da nisi glih biser od človeka..... če se pa MalcomX znajde pa svaka mu čast.... ne bit fovš, kaj te drugi zanimajo zase se sekiraj pa skrbi, da ne boš imel TI dolžnikov
wink-1.gif

lp

umiri estrogene malo...da nisi ti slučajno mtl pod drugim nickom?
tongue-1.gif
drugač pa čestitke, da se pobiraš!

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zadnje dni je zanimiv porast "clanic" foruma, z novimi accounti, precej mutnih poslov, vpletanjem Malcolma in medsebojno podporo, ter zolcnimi reakcijami v njegovem ali banshovem stilu ... sem radoveden za koliko razlicnih ljudi pravzaprav v resnici gre
smile-1.gif

girisan

Pripravnik
3. sep 2007
527
18
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Aja? Kdo pa bo plačal začetne stroške blokade in odblokade računov? Upniki?

Preden se pojavijo stroški blokade ter stroški odblokade je dolžnik obveščen o dolgu, ponavadi prejme tudi opomin ali dva preden se vloži izvršba... Pred vložitvijo izvršbe ponavado poteče dva - tri mesece, tako da ima dolžnik več kot dovolj časa za dogovor z upnikom!!!

Pa še en podatek - stroške blokade in odblokade računa si vzamejo banke (kjer ima dolžnik odprt račun) same - stroški so različni od banke do banke, upnik je upravičen samo do sodno priznanih stroškov izvršbe.

Avtorici teme upam, da bo uspela z novim s.p.-jem, ter da bo (tako kot je že nekdo omenil) imela opravka s čimmanj neplačniki.

Ob naslednjem poroštvu pa bo tudi potrebno razmisliti...

Nazadnje urejeno: