A lahko zdravnik operira samega sebe?

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Če lahko dr. House bom ja tudi jaz...

To je tudi zanimivo. Dr housa vsi imajo radi, vsi ga radi gledajo, zdi se jim tak frajer... Ce bi pa v resnici naleteli na takega nevem kaj bi bilo.

In se enkrat povem, da ima vecina bolnic svoja pravila glede pisanja narkotikov - nekje izpisujejo narcanti (kar je antidot in sploh ni narkotik), nekje pa se dipidolorja pa codeina ne.

LP

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Se strinjam s čisto vsem, kar si tu napisal.
zmaga.gif

(BTW - jest se tudi čudim, kaj zabavnega vidi folk na tem dr. Houseu
confused-1.gif
)

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
dr. house je tipična maeriška pongruntavščina.čeprav mislim da je v relanem svetu kar nekaj dr.housev.
sicer pa kaj vam več pomeni da vas zdravnik pozdravi tako kot je treba pa da nima preveč prijaznega odnosa ali da je ves meden pa pojma nima
confused-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nekak je "biti prijazen" očitno prehud intelektualni napor za elito slovenskih zdravnikov, tako da je pravi čudež, kako nekaj takega zmore uboga blagajničarka, nad katero se vsak dan zdere min 100 ljudi, češ da so bili spet nategnjeni pri ceni. Kljub temu da vzporedno pregleduje denar, gleda da mimo nje ne odide še kakšen neblokiran izdelek, ugiba kode, ki so načečkane,... In vse to čim hitreje.

No, pa zato vsi ti naši ubogi zdravniki kar naprej vneto opletajo s tem, "kaj je bolje biti - prijazen ali strokoven?".

Hudič je le v tem, da jih veliko od njih ni niti prijaznih niti strokovnih.

Tako da bi bilo že iz tega stališča fajn, da so vsaj prijazni, če že strokovni niso.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
tudi blagajničarke znajo biti neprijazne.pa nesamo one in zdravniki tudi avtomehanik se najde pa uslužbenci na upravi...
kaj čmo sedaj.ne moreš med zdravnike dati same prijazne ljudi,tako kot ne same arogantne saj veš 100 ljudi 100 čudi.to se dogaja povsod

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Seveda ne moreš imeti vsak dan dober dan.
smile-1.gif

Samo vseeno bi bilo fino, če se folk vsaj potrudi.

Ker vsak zase je vedno prepričan, da je strokoven. Normalno! Če tega ne bi verjel, se greš lahko samo obesit na prvo drevo. Strokovnost zato vedno sodijo drugi, kjer pa spet ni nujno, da to izveš. Zato je nekak bolje biti na "safe side" in biti vsaj prijazen.
grin1.gif

(Tole vprašanje "kaj je bolje - biti prijazen ali biti strokoven", pa raje ne meči preveč pred nos. Ker s tem že vnaprej daš sogovorniku vedeti, da ti nekak misliš, da ti ni treba biti prijazen. However....
wink-1.gif
).

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz sem opazil, da so vecinoma (recimo 70%) prijazni tisti zdravniki, ki nimajo pojma. Tisti ki pa obvladajo stvari in so samozavestni, so pa manj prijazni, nekateri celo arogantni.

To pa izhaja iz tega - prijazen zdravnik nima pojma in se nekaj izvija z prijaznostjo, arogantnemu se pa zdi bedarija, da se sploh ubada z takimi stvarmi.

Pa preden zacnes spet nekaj bluziti, nisem zdravnik, samo pisem svoja opazanja.

LP

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
nisem plačan za prijaznost pa to še ne pomeni da sem aroganten.a bo sredina vredu!?nek normalen nepocukran odnos se mi zdi čisto vredu.saj avtomehanik ti tudi ne leze v rit ko mu pripelješ avto pa uro zaračuna 20€ ali več

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Nihče ni plačan za prijaznost.
smirk-1.gif

Samo vseeno so.

Prijaznost ni isto kot osladnost.

@drZ - seveda arogantnost vodi tudi v pretirano samozavest tam, kjer pa dejansko nimaš pojma. Pomeni pa tudi to, da "se meni pač ni treba od nikogar učit, ker jaz itak najbolje vem". Zato, hvala lepa.
smirk-1.gif

Da ne pozabim - kaj si in kaj nisi, me ne zanima. Ampak glede na to, kako živalsko hočeš nekaj pentljati okoli tega, kaj si in kaj nisi, ti čedalje bolj verjamem, da si zdravnik. Posebej, ker za neko šivilijo, presenetljivo veliko nudiš svoje diagnoze, postopke hranjenja zdravil,....
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
zanimivo da tisti ki ne delate v zdravstu veste več kot mi ki smo tam skoraj vsak dan.
saj veš Caecus ne iudicet de colore

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Zanimivo, kako vsi zdravniki lahkotno čebljate o prijaznosti blagajničark, četudi nihče od vas ni nikoli delal v trgovini.
(vem ja, Caecus ne iudicet de colore
smirk-1.gif
)

PS: Izražam svoje ogorčenje nad poraznim nivojem debatnih "sposobnosti", ki ga tule demonstrira zdravniški ceh. Saj mogoče te "kaj hočete - sposobnega ali prijaznega", "nisem plačan, da sem prijazen", "slepci in barve",...floskule brez pametne logične podpore delujejo na vaše frizerke (ker dvomim, da delujejo na vse frizerke), a žal jaz nisem vaša frizerka.
smirk-1.gif

Nazadnje urejeno:

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
kako veš da nisem delal v trgovini.res da ne dolgo 3 mesece preko študenta pa vseeno.

sicer pa zakaj ne bi kar zdravsto ukinili saj tako nima nobenega pomena in svetle točke
confused-1.gif

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Citat:
Uporabnik shift pravi:

sicer pa zakaj ne bi kar zdravsto ukinili saj tako nima nobenega pomena in svetle točke
confused-1.gif

Kam bo pa folk hodil ob 3h zjutraj
confused-1.gif

in to eni in isti ki jim kot ponavadi nič ni.ostali ki pa pridejo 1x v 10 letih pa moraj potem čakati da 3 stalne stranke ki se doma dolgočasijo obdelaš.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Hm...

Imam problem z neko relacijo "prijaznost - strokovnost".

Torej, če si strokoven, ti ni treba biti prijazen.

Strokovnosti očitno ni - vsaj jest mislim (če sklepam po dr Hausu
evil.gif
), da je dober zdravnik tisti, ki zna vsaj 5% logično razmišljat. Tega pa tu nisem doživela.

Zakaj torej tu voham kup zajedljivega cinizma, ki nekak nima zveze s prijaznostjo?

@shift - nihče ni govoril nič o ukinjanju zdravstva. Govorim samo o tem, da zdravniku koristi, če dobi več infomracij od pacienta. Če si zagrenjen nergač, bo pacient odgovarjal samo na vprašanja, ki jih zastaviš in nič več - po možnosti pa bo nanje odgovarjal celo narobe, ker pol vprašanj ne bo prav razumel, vprašati pa ne bo upal. Če že tega nisi izvedel na MFju, ti pa zdaj jaz povem.

Prijazen zdravnik še ni nujno nesamozavetsten. Kar nekak vsi veselo enačite. Ja, logika "down the drain, again"
smirk-1.gif

Užaljenost greš lahko zato pestovat kam drugam.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Saj pravim, niso vsi isti. Jaz predvidevam da je pac tako, oziroma na podlagi svojih "opazanj" mislim da je tako. Tisti "tapametni" so arogantni, tisti ki neznajo nic pa so prijazni oziroma ze kar "ritolizniski".

LP

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
seveda koristi če zdravnik dobi čim več informacij od pacienta to je odvisno tako od zdravnika kot od pacineta.se pravi moraš biti strokoven in ga znat poslušat.še vedno sprašujem ali normalno obnašanje do sočloveka ni dovolj za dobro počutje obeh tako pacienta kot zdravnika.pa ni treba biti extra prijazen ali pa aroganten.kot sem napisal je zlata sredina ravno dovolj-imeti normalen odnos do pacienta,stranke,zaposlenega