Citat:
Uporabnik shift pravi:
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
SIcer pa me zanima še nekaj. Veliko se govori in piše o stroških zdravstvene blagajne, o vse večjih doplačilih, še posebej v zobozdravstvu... OK, a mi lahko nekdo poda mnenje/oceno, kako te stvari med sabo urejajo zdravniki in zobozdravniki?
Težko me bo kdo prepričal, da se zobozdravnik (posega sam sebi ne more opraviti) uvrsti v čakalno vrsto, doplača iz svojega žepa vse kar ni krito iz police ZZZS itd. So ti "prijateljski" posegi speljani po uradni poti? Če niso, ali so legalni? Je za legalnost dovolj, da svojega frenda zdravnika zdravi drug zdravnik z licenco, čeprav mimo čakalnih vrst, z najboljšo diagnostiko, pripomočki in metodami?
tega je v zdravstu polno.pa če pogledamo drugače ne samo v zdravstu tudi v drugih strokah in podjetjih si uslužbenci zagotovijo "najboljše sedeže".prav ni.če je pa moralno pa ne vem se mnenja zelo delijo.če policaj ustavi svojega kolega mu le ta tudi ne napiše kazni...
Jap. In to je nekaj, kar ni vredno komentarja, omembe, morda moraliziranja? Je nekaj normalnega, kajne?
Sorry. Ni.
Zdravniki ne smejo pričakovati simpatij, če hkrati za svoje riti verjetno vsaj nekateri poskrbijo nadstandardno, bolje, kot si to lahko privošči povprečen državljan.
Da se razumemo: če si zdravnik krije samoplačniško si naj, hvala bogu. Ne pa iz javne zdravstvene blagajne in mimo uradnih čakalnih vrst.