A je že čas za čunga-lunga xenon?

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
ja Osram Night Breaker , ki vzdrži 1 mesec in pol za 38 EUR

Od vseh "jačjih" halogenk (se pravi tiste, ki imajo bolj propagandne deklaracije kot funkcionalne) se zares dobro obnesejo edino philipsove s 25 % več svetilnosti (rumeno-črna škatla). Do zdaj sem v štirih letih ponucal štiri take.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Men gredo pa na jetra vsi z wannabe xenon zarnicami, kjer je vazno samo to, da sveti belo. Marsikomu sveti na vse strani in je ravno tako motece kot ce te zaslepi z dolgimi lampami. Enostavno bi prepovedal prodajo teh cunga lunga zarnic.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Saj so prepovedane. Samo ne lovijo prodajalce, tako kot tiste, ki prodajajo travo.
smile-1.gif

Ogo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
KSZ
Policaj se ne bo šel težke tehnične ekspertize. Če mu bo reč ful sumljiva, bo preprosto odredil izredni tehnični pregled in se bodo strokovnjaki na slednjem ukvarjali, a je reč OK ali ni OK.
wink-1.gif

Ogo
Točno. In če na odbijač zgolj npr. nalepiš original pokrovčke od čiščenja luči, potem bo policaj mislil, da je bilo serijsko in se ne bo ukvarjal s tem. Če pa imaš kanto, katera ni imela možnosti serijskega xenona, pa jaz ne bi stavil gor.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Jaz vidim problem samo v tem, da so žarnice plug and play. Iz funkcionalnih razlogov je retrofittanje potrebno. Prodajajo naj take kite, ki zahtevajo predelavo, zraven pa še homologacijo. Potem bi se zanje odločali samo tisti, ki imajo resne in praktične namene.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

PODPIS!
bonk.gif

sem obupal in dal noter "špar" ksenon look za foro.... in me vsak sprašuje kje sem dobil tok belo žarnico
hysterical-1.gif

imam pa v kombinaciji z belo LED pozicijo...

Potem treba menjat avto ali pa vsaj napeljavo v avtu. Osram nightbreaker imam v avtu za dolge luči odkar so prišle na trg (dve leti), medtem ko sem kratke zamenjal za NB pred cca. pol leta.

Tudi pri drugem avtu (H4 žarnica) so notr nightbrakerce vsaj 8 mesecev ...

Mogoče res crknejo malo prej, ampak če ti crknejo prej ko v pol leta (in to obe/vse) potem je definitivno napaka pri vozilu. Hi-end produkt zahteva pač malo bolj stabilno napajanje, kar je logično. Če ti altenator ne dela prav, imaš slab akumulator ali pa prihaja do večjih nihanj v napetosti potem zna občutljiva žarnica precej hitro pregoret.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

PODPIS!
bonk.gif

sem obupal in dal noter "špar" ksenon look za foro.... in me vsak sprašuje kje sem dobil tok belo žarnico
hysterical-1.gif

imam pa v kombinaciji z belo LED pozicijo...

Potem treba menjat avto ali pa vsaj napeljavo v avtu. Osram nightbreaker imam v avtu za dolge luči odkar so prišle na trg (dve leti), medtem ko sem kratke zamenjal za NB pred cca. pol leta.

Tudi pri drugem avtu (H4 žarnica) so notr nightbrakerce vsaj 8 mesecev ...

Mogoče res crknejo malo prej, ampak če ti crknejo prej ko v pol leta (in to obe/vse) potem je definitivno napaka pri vozilu. Hi-end produkt zahteva pač malo bolj stabilno napajanje, kar je logično. Če ti altenator ne dela prav, imaš slab akumulator ali pa prihaja do večjih nihanj v napetosti potem zna občutljiva žarnica precej hitro pregoret.

Tudi jaz jih imam od začetka not (4 decembra 2007). In zaenkrat delajo bp. Slišati je tudi bilo da so precejšne razlike v kakovosti izdelave. Na ta račun je izgubila 1 mesto proti phillips extreme power in pristala na 2.

Cena je bila 33€ s poštnino za štiri(4) H4 žarnice.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Men gredo pa na jetra vsi z wannabe xenon zarnicami, kjer je vazno samo to, da sveti belo. Marsikomu sveti na vse strani in je ravno tako motece kot ce te zaslepi z dolgimi lampami. Enostavno bi prepovedal prodajo teh cunga lunga zarnic.

Jao pek, žarnica ne določa kotov kam šajna, ampak vpliva samo na barvo. Problem tega da slepijo je a. narobe vstavljene (površno) žarnice in narobe previsoko nastavljene žaromete.

Mogoče te bolj slepijo še te + 50% svetlobe ampak če je prav nastavljeno tudi težko. Jaz imam tako nizko nastavljene, da lohk notr vtaknem tud čungalunga xenon pa nau ben blendu.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:

Jao pek, žarnica ne določa kotov kam šajna, ampak vpliva samo na barvo. Problem tega da slepijo je a. narobe vstavljene (površno) žarnice in narobe previsoko nastavljene žaromete.

Mogoče te bolj slepijo še te + 50% svetlobe ampak če je prav nastavljeno tudi težko. Jaz imam tako nizko nastavljene, da lohk notr vtaknem tud čungalunga xenon pa nau ben blendu.

Če je fokus narejen za drugačno žarnico, ti nastavitve ne pomagajo nič.
Po zakonu te lahko kaznujejo tudi za napačno barvo svetlobe. Samo do sedaj še v Sloveniji nisem videl merilnih naprav zato...

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Nekaj je teorija, nekaj pa praksa, sicer pa xenona še nisem sprobal, sicer mam pa druge luči z lečo, v katerih je pa xenon od Mercedesa C.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
KSZ
Policaj se ne bo šel težke tehnične ekspertize. Če mu bo reč ful sumljiva, bo preprosto odredil izredni tehnični pregled in se bodo strokovnjaki na slednjem ukvarjali, a je reč OK ali ni OK.
wink-1.gif

Ogo

strokovnjaki ?
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Hmm, to na Passatu iz tvojega profila?

Si že drugi, ki mi je dejal, da na starem Passatu NB (še) ni crknil po letu in pol.

Od ostalih slišim, v bistvu berem, same kritike: 3-6 mesecev.

Jest mam kratke H7 ene pol leta, še vedno svetijo, na starem Meganu.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.104
4.073
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Hmm, to na Passatu iz tvojega profila?

Si že drugi, ki mi je dejal, da na starem Passatu NB (še) ni crknil po letu in pol.

Od ostalih slišim, v bistvu berem, same kritike: 3-6 mesecev.

Jest mam kratke H7 ene pol leta, še vedno svetijo, na starem Meganu.

Jp na passatu.

Mogoce je sreča ali pa tudi ne .. meni je prej kratka Silvestar pregorela kot pa Nightbreaker dolga!
rolleyes-1.gif

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.576
4.496
113
49
Na sončni strani ALP
Citat:

NB delajo samo dobra 1/2 leta! Nameščene v različnih vozilih različnih znamk...
Torej so po tvoje vsi avtomobili fuč edino tvoj je tak, da normalno dela?!
stupid-1.gif

Mato

Majstr
3. okt 2007
2.083
393
83
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Citat:

NB delajo samo dobra 1/2 leta! Nameščene v različnih vozilih različnih znamk...
Torej so po tvoje vsi avtomobili fuč edino tvoj je tak, da normalno dela?!
stupid-1.gif

Pa moj je tudi tak
cheer.gif

Prva mi je šla po letu in pol. Druga še vedno dela.

Chief_Wiggum

Fizikalc
24. jul 2007
1.064
3
38
Citat:
Uporabnik s1m0n pravi:
kolikor vem naj bi se ravno sedaj povečal nadzor nad xeon kiti v avtomobilih. tvoja odločitev. kazen je 600€ in pa izredni tehnični pregled. ter seveda odvzem tabli...dokler ne narediš tehničnega. tvoja izbira...jaz ne bi reskiral.

Zgleda pa, da nekaterih tudi taka kazen ne prepriča. Blagor jim k majo tolk ekstra keša.
smirk-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.331
301
83
39
Ljubljana
PS: Kere pozicijske je dobr met poleg xenona?

Zdej mam notr ene kao bele iz A3Ma, sam to preveč modro svet, rabu bi kej bolj belega
wink-1.gif